Sunday, March 13, 2011

Iphone4 VS IPad

Azam tahun 2011 mcm sblm ni aku ckp, nak iphone4. Tapi macam tak kesampaian je smpai skang kan. Dah merajuk ngan Maxis. Lapan ploh kali aku g maxis pasal iphone4 x dpt2 gak. Buka aku je, ady pun same. Hahah kitorang mmg teringin ngan iphone4 tu. (tu pun akun yg hasut ady cite mende2 best pasal iphone4) kehkehkeh

Tp skang ni kitorang cm hampa gile kot ngn maxis. Cm malas dah nak g maxis centre kt the gradens tu. Asal tanya je takde. Smpai kan apple store pon tade stock smpai skang. Gile btol penangan iphone4. Kalo ade pon yg 32G kot. Besor beno plk. Tak mampu plak kn mahal sgt. Hikhik

Ok now we already have our new gadget. Apple ipad. Tunggu ipad 2 agak mahal kan. Ipad bese ni je suda la. Ni pun da terbaik. Tapi tapi bukan aku yg punye tauuuuu. Ady yg punye. Aku hanyalah peminjam sementara je. Maybe seminggu, 2 minggu or sebulan? Sygggg ipad ni hak kte bersama kan? (wlaupun aku xde invest ape ape pun dlm pembelian ipad ni) kehkehkeh


Smlm pencarian ipad pun agak mengecewakan pada mulanye. Mula nk g OU kn. Sbb OU kn beso. Dkt ngn ikea la the curve la so bajet lps bli ipad nk merayap la plak ke sana kan. Smapi je OU terus ph apple store, tnye ape yg dimahukan takde plak. Dems btol. Dah la otw ke OU jln jem plak kan (sbb salah amek jln ke OU) T_T Lepas kecewa tak dpt ipad pegi makan trus. Kelaparan. Kenny rogers menjadi idaman hati.


Last last kembali ke midvalley & juge the garden. Now i'm using ipad to update this entry. How was it? Kalo update gune ipad mmg cm tak best sgt. Hanye typeeeeee je nk tuka font ke nk adjust font ke ape ke tabule. Sbb tak support kan.


Byk benda kene godek lagi. Agak blur ye kawan kawan. Smlm lps bli asek tepon technical supprot je nk tanye itu ini. Sbb die tade kasi manual guide book. Ade kene bukak apple nye web haaaa tgk kt ctu. Last2 aku blaja pon dr youtube n pakcik google. Kehkehkeh.


Ok lepas ni kene sorok duet. Bak kate ady kuar sume duet smpan kt asb. Wakkakaka. Kng ade je duet dlm atm tu asek nk cocok je. Planning kami telah bermulaaaa yeaaayyyy. I love you sayaang!!!


Along, angah, sile jeles akk ade ipad. Tp ipad pinjam je. Wakkakkaka :P


Kthxbai!

10 comments:

  1. mira da nak kawen la.wah...nanti jangan lopa jemput ek. akak PM alamat akak nnti.kehkeh..*hyperbola*

    ReplyDelete
  2. @Cik Bib hahaha akk sukeeee bwt kontroersi kannn :P mane ade laaaaaaa

    ReplyDelete
  3. wahh..bestnye ady beli ipad..brpe eh harge skang? :)

    ReplyDelete
  4. @nurulfaridah hehhe. i pinjam ady punye jee :D tp da bwt cam harta sdnri. keke
    ipad yg paling mura 16G. 1999 kalo tak silap.

    ReplyDelete
  5. jelesnyaa...i-pad bf tu kira ipad kita gak la.ahahaahha

    *jom tengok perniagaan baru sy.mana th berkenan

    ReplyDelete
  6. @merahitujambu Betoll la tu hiihihih. sbb kte yg rasmi kan dlu. hahaha.

    ReplyDelete

This is best brooooooo!