Thursday, March 31, 2011

Kecewa T_T


Kekadang aku rasa macam di anak tirikan kat opis ni. Ye aku belum confirm utk jadi staff permanent. Hari ni appraisal. Kol 5 ptg kang. Ok aku cuak. Sambung balik. Kenapa aku rase kekadang macam di anak tirikan? Mmg aku admit yg belum confirm takan dapat ape ape benfit. Aku layankan aje. 6 bulan as a contract staff. After 6 month di serap masok as permanent staff. Sign new contract. New salary and need to undergo for 3 month probation.  AGAIN. Total bape bulan dah aku keja tanpa ape ape benefit? SEMBILAN bulan. ye SEMBILAN. Kenapa staff yg cam aku dlu means yg contract diserap masok as permanent staff tapayah kne 3 months probation lagi? Ok aku layankan lagi. Ni tadi aku cam terperasan kat meja sorang minah ni. Die permanent staff tp belum confirm. So means die punye level cm aku la gak tade-ape-ape-benefit-wut-so-ever-lah-kan . Benda kecik je pon. Nama n position yg ditampal kat meja. Minah-yg-belum-confrim tu dapat nama yg dok lekat kt meja tu. Tapi aku takde pon? Kauorang nmpak tak ape yg aku nak smpai kan? Terasa kot.. Tayah ah wat aku cmni. T______T  

Ptg kang kol 5 dorang panggil aku kat bilik meeting utk appraisal. Wish me luck. 
T______T

UPDATED
baru je sesedih kejap tadi. tetiba dapat berita baik plak. 
wow bonus last year. 
Bertahan selagi boleh. 
Amin.

19 comments:

  1. jgn sedih2 mira.. juz prove to them, regardless how they treat like ehem, u still can manage it well, sad for today, but not for 2moro..

    ni nak kena nyanyi ni..
    nak lagu ape, ce citer.. punyer nak kasik mira eppy balik.. ..
    nak lagu itik gembo gembo nak.. tapi pitching lari skit ah..

    p/s: rase cam tau je kaum ape, bese ah tu, kdg2 kaum sndrik pon treatment die lebih kurang aje.. nak citer kat sini kang, ade yg esok dapt surat saman. hohoh..

    gudluck utk petang karang! ^________________^ senyuman lebar tande semngat utk mira

    ReplyDelete
  2. @Rieyah JamilThank youuuuuuuuuuu darling! T___T eh ^______^ selagi boleh bertahan kte bertahan je sobssss

    ReplyDelete
  3. okey bebeh.. ingat kalo nak nangis ke ape ke, jus for today..

    jgn sedih lame2..tkut ade possibility utk kite kena melawat smbil bwk ABC kat tnjung rambutan.. ohoho.. dah ilang bloggers fames satu...
    hoho,
    ni baru abis peksa pg tadi.. pergh, best *0*...

    hwaiting

    ReplyDelete
  4. @Rieyah Jamil Hahahha femes la pulak kan :P takpe dah boleh senyum dah ni :D

    ReplyDelete
  5. tu la cabarannya klu kje dgn company ehem2.even x bt slh,rajin kje,bt apa je yg disuruh mcm kuli batak,dia ttp x pndg kita..dipergunakn lg ada la..sbb apa dia tmbh 3bln lg?ye..sbb dia nk untung.kang da jd permanent,gaji pun kne la gerak up ckit kn.Sbr ye mira..abg suggest mse mira kje2 ni try la mohon SPA,apply kje lain ke..lbh elok dgn gov.wlupn gaji gov abg x de la setggi private,tp tuk masa dpn gov lbh baik.so klu dpt yg lbh baik dr MnS tu,cmpk je dia jauh2.hahaha..

    Jgn sdh2 k..klu sdh tu blh bt dia trus amik as permanent staff xpe gk.Mira kne kuat.Jgn sepetkn mata sprti mereka..err..phm x?jom senyum sme2.. :) :) ;) :) ;) :) :) :) :) :) :) :)

    p/s: abg ada pengalamn kje dgn ehem2.diorg dpn nmpk baik,blkg kita dia kutuk gn bhs diorg.aihhh~rs nk lepok je pale sekor2. -_-"

    ReplyDelete
  6. pergh..terbaek ah abg stalker... setuju.. sape setuju angkat kening cam iklan cadbury..

    ReplyDelete
  7. @Abang Stalker wahhh panjang lebor tuhh :D tanak komen ape2 kang kne ban plak T__T

    ReplyDelete
  8. @Rieyah Jamil haha. meh meh angkat kening sambil nyanyi nyanyi :D

    ReplyDelete
  9. hahahha..rieyah,abg x leh nk angkt kening la psl x reti.. :P angkat kening terangkat hidung skli.

    mira,terbaekkk [thumbs up] ;)

    ReplyDelete
  10. mira, sore i pitching lari u..! abg stalker, idong pon nak join terangkat, bolehhhhhhhhh................... *wink*

    ReplyDelete
  11. wuuuwuuu saya tak keje lagi.sehari baru jadi penganggur =_+

    ReplyDelete
  12. @Abang Stalker haha type je boleh ar. buat tgk mmg tak reti derr

    ReplyDelete
  13. @Rieyah Jamil Hahah. sore i pon tak sedap u! :D jom g karok nak kekekek

    ReplyDelete
  14. @sherah awk baru abes practical kan.. best tak ? hihi lps ni ade class lgi ke?

    ReplyDelete
  15. nak karok tang mane cik mira ohoit.. dok karok2 kat luar.. jawb kat paper, tulis lirik lagu...kecoh satu gombak ni..

    ReplyDelete
  16. @Rieyah Jamilekekekke :P ok ar tu. femes nnt tawww :D

    ReplyDelete

This is best brooooooo!