Tuesday, March 22, 2011

Keputusan SPM diumumkan 23/3/2011| Boleh cek gune SMS!


23/03/2011 keputusan SPM 2010 akan dikeluarkan bermula pukul 10.00pagi disekolah masing-masing

"Fuhh fuhhh SPM result kuar hari ni. Cuak cuak. Agak agak bape la aku dapat?  Tepon member deal pkol bape nak g amek result. Fuh fuh. lepak umah member dlu. fuh fuh. Cuak siot! Melangkah ke perkerangan sekolah dgn rase berdebar. Smpai skolah tgk kat dewan dah ramai bebudak tunggu nak amek result. ade yg tersenyum gembira ade yg nenanges. Ni buat aku cuak lagi nihh"

Okey okey itu sume 7 tahun yg lalu. Perasaan yg tak dapat digambarkan time nak amek result SPM. Dedulu skolah bese je. tak skolah asrama penuh ke ape ke. SMK Darul Ehsan di hati ku. Sape tahu SMKDE? angkat keti! 

Dari form 1 smpai form 5 aku skolah situ. tade pepindah skolah laen der. Time menengah atas aku amek aliran Sains Tambahan. slalu kalo org tanye aku amek aliran ape pastu aku ckp ar Sains Tambahan, dorang macam beblur kan. aku rase cam nak ketuk je. Pada yg tatahu sains tambahan tu acane, Sains Tambahan tu lebih kurang cam balaj Sains Tulen. Tapi tak de ar in details cam Sains tulen subject Kimia, Bio, Fizik tu di details kan. Sains Tambahan ni up sket dari Sains Teras. Ha cenggitu ah. 

Berbalik pada  result SPM. SPM dlu aku amek 10 subject. Rase cam erghh ape la byk sgt ni. Aku paling fobia ngan ADD MATH. Sepanjang test sepanjang exam aku skali jerk lulus. Ha Ha Ha. Lain sume FAILED!So  da amek result aku tgk result aku cam tade perasaan. Suke tak sedih pon tak. Mmg aku da rase da result aku cenggitu. Balik je umah aku melalak macam org kehilangan anak. Ha ha ha. Tapi bile da masok UiTM, aku ade je blaja ADD MATH tu balik. ape aku rase senang plak kan? membazir je aku fail. T____T  Maybe sbb cekgu yg ajar tak bes. tu yg aku tak minat langsung ADD MATH tu. cian cekgu tu.

Okey lah skang nak cek result da canggih dah. Kalo dlu kena g skolah amek result skang ni cek gune sms pon boleh dkt http://www.mysms.gov.my/



Taip SPM RESULT [NO KAD PENGENALAN] hantar SMS ke 15888

contoh : SPM RESULT 701010011010 hantar SMS ke 15888


credit to: Denaihati

oh ye. Nak cek gune SMS ni hanya aktif esok ye (23/3/11) smpai 12 tgh malam.

Congrats kepada yg berjaya. yg tak berjaya jgn risau perjalanan masih panjang. Masok IPTA/IPTS tak same cam belajar kat sekolah tau. Lagi senang nak score time blaja peringkat tinggi. Good luck!


5 comments:

  1. haha..kita terbalik la mira,abg pnh 1x je failed add math,tu pun sbb x dtg amik test.tp abg selalu je ada mslh dgn BM.haih..rs nk ulg je blk amik SPM. (x sedau lak umur da tua.. :P )

    ReplyDelete
  2. @Abang Stalker abg pandai! mira lemah add math time2 skoal tu. padehal masok u blaja jugak. senang plak rasenye. tah pape kan. huuhu. ala masok skolah balik jadi cekgu la plak :D

    ReplyDelete
  3. kak mira . takotnye . ahahah . lagi cuak seh cek guna sms ahah

    ReplyDelete
  4. @kinahihiih tapi kina je yg tahu. org laen tatahu. ha cer terai cer terai. hiihih

    ReplyDelete
  5. mira,jd ckgu skola tadika best gk.lyn bdk2,pastu main,main,main dan main lg.hahaha..dan yg pntg x de addmath tau! :D

    ReplyDelete

This is best brooooooo!