Friday, April 22, 2011

Buffered Earning yang sangat best penah aku dapat


Sane sini cite pasal Buffered Earning. Top top bloggers seperti Yuyu Zulaikha, Cik Epal jgn ckp la kan BE dorang lagi meletop letop. Sebelum ni pon aku ade cite pasal Buffered Earning dekat SINI, SINI & SINI. Alhamdulillah Buffered Earning dari Nuffnang kali ni sangat meneruja kan ku. Ayat meneruja ade ke? Lantak lah 

Yeee ade yg akan ckp ko blogging sebab DUIT je. Dah salah niat berblogging. Tidak tidak. Benda ni cume sampingan je. Ape salahnye kte kongsi benda baik utk kawan kawan? Tak susah pon. Letak je iklan nuffnang tu dkt belog korang. Ade rezeki dapat la earning. Tp kalo kte tak berusha tak gune jugak kan? Berblogging sambil dapat duet. ape salahnyeeeee

Buffered Earning yg selama ni bertapak kat belog dah jadi Metered Earning. 
BE baru pula muncull =D

Banyak tips yg boleh korang gune utk tackle BE ni. Hehe. Ape yg aku buat utk BE ni selalunye aku akan banyak bertanya dkt Nuffnang. Antar ticket kat Nuffnang. Kalo tak tahu baik bertanya kan? Kalo tak bertanya sesat jalan. So itu tips pertama. Bertanya dan anta ticket kat nuffnang :)

Second tips, update selalu blogger bio korang. tau tak blogger bio dekat mane? 


Cer carik symbol ni kat account Nuffnang korang. Blogger bio ni macam korang dlu selalu tulis Biodata kan. Ha macam tu jugak la korang tulis kat situ. Tapi its better buat macam essay tau. Jangan buat point form. Dekat Hobbies & What are your blogs about? Korang cite lah kaw kaw punye. Before tulis tu pikir dlu ape yg possibility Iklan yg bakal di advertise dkt korang. Contoh nye macam korang cakap korang "suke online 24/7 mengadap facebook, blog bla bla bla.." Sebab ayat gitu la aku dapat BE yang agak best dari DIGI Broadband Bonus Link Promo. Thank you Nuffnang! :)

Tips ketiga, time korang tulis entry tu, kalau boleh guna kan perkataan yg full. jgn guna short form. Basically ini juga akan menaikkan traffic belog korang. Tapi blog aku traffic tak kencang mane pon. KAHKAHKAH.

Tips keempat, kena la rajen update belog yee :D kalo tak macam mane pihak pengiklanan dan pihak nuffnang nak mepercayai belog korang ? pihak pengiklanan bayo kat nuffnang sure mahal wohh. Iklan mmg mahal kan? so rerajen la update, utk mendapat trust dari mereka.

Okelah tu je tips yg aku boleh kongsi dari pengalaman aku berblogging. Belajar dari bawah siket siket berilmu juga :)

Nuffnang, Churp churp, Says.my adalah tempat korang nak earn money :) 


BE baru jadi Metered Earning, dpt satu lagi BE dr HypTV :) Thank youuu Nuffnanggg


24 comments:

  1. sukanya dpt BE...cikMisi x merasa lagi..maklum la baru beblog...xpandai lg..

    ReplyDelete
  2. @Cik Misiheheh takpe. slow slow ye? akk dlu pon cmtu jugak tau.

    ReplyDelete
  3. wah tahniah2...and thanks for the tips..no dua tu amat berguna..haha

    ReplyDelete
  4. @Cik Aishhehhe btol. cer terai update blogger bio byk kali heeeee

    ReplyDelete
  5. patutla byk iklan joget2 kat sini. hehe. thanks for the tips :)

    ReplyDelete
  6. @taz hehehe iklan tu mgm suek bejoget :D ur welcome tazz

    ReplyDelete
  7. time kasih info cik mira...nnt nak try laa..banyak gak awok share info kat sy..=)

    ReplyDelete
  8. @merahitujambu no problem darl :D as long as i can share i share je :D

    ReplyDelete
  9. hari ni bukak nuffnang, tengok dpt BE baru lagi...hehehe...

    ReplyDelete
  10. thanks sharing.. bru je update pg td lpas 2 blan xupdate.. hu3.. pas ni kne update tiap2 ari.. hehehe

    jemput singgah ANASAURUS :)

    ReplyDelete
  11. @man yusoef same la kte! byk tak BE baru? hehe

    ReplyDelete
  12. @Farhana Jafri update selalu tau. haha :D sebulan sekali pon tak pe kot :D or lebih afdal seminggu sekali kekeke

    ReplyDelete
  13. camtu ghupenye nk dpt BE?.. akak x brapa pandai lgi blog2 nih.. ni baru blja sket dgn skodeng belog org..

    ReplyDelete
  14. Thanks...for your information.

    ReplyDelete
  15. gud tips..thanxx so much..:)

    ReplyDelete
  16. @~azue hehheh mira kongsi ape yg mira tahu je kak.. Akk try la tauu..

    ReplyDelete
  17. kena rajin updated blog. #tips

    btw, kalau you tak ingatkan. ai tak teringat nak tukar bio ai.

    ReplyDelete
  18. @Amoi

    yup yup kena rajin update blog tu dah semestinye kan :D

    ReplyDelete
  19. @Cik Mira ai pernah tak updated blog dua minggu berturut turut, terus yang ai dapat tu semua metered earning. BE langsung tak ada.

    kekekekeke

    ReplyDelete
  20. terima kasih atas maklumat yang berguna Mira Edora

    ReplyDelete

This is best brooooooo!