Friday, April 29, 2011

[Sepuluh perkara] Day one: 10 Things about you







Aku kecik kecik dulu tapecaye?


Nama sebenar bukan lah Mira Edora. Nama tu saje suka suka kat alam maya ni. Org yg kenal aku dr wujud nye aku dalam dunia internet sejak aku form 4 dlu maybe tahu aku guna nama ape. Dok betuka tuka nama. Tp skang ni dah tak tuka dah. Stick to mira edora. Nama kat ic pendek je.Walupon ade yg perli perli aku konon perasan artis la ape la kan. 

Berumur doploh empat tahun pada 18 november 2011 nnt. Jgn lupe set dalam calender henpon masing masing. Kehkehkeh Tapi aku rase aku macam umor doploh je lagi. Perasan? Perasan itu penting HAHAHA

Adik Beradik Merupakan anak perempuan tunggal kepada pasangan dato' dan datin dari Tmn Sri Pulai 2. Sering menjadi mangsa buli kepada 2 org abg dan adik lelaki. T____T 

Dalam hati ada taman. Taman yg dihiasi oleh seorang jejaka kacak di mataku. Oh maii MR AYD. Love love love (mata bentuk love)

Kembar kepada Eira Syazira. Oke tipu. kan dah cakap aku suke perasan. Kan aku dah cakap dkt ENTRY ni. Kan korang menyampah. tpi kan aku nk ckp jugak. acane?

Tidak mempunyai ramai kawan di dunia realiti. Suka bersendirian dan buat hal sendiri. Tidak mengamalkan konsep BFF. Dusta belaka. Sbb penah terkena banyak kali. So better berkawan dengan semua orang. Tiada istilah BFF. Semua adalah kawan saya :)

Haiwan Peliharaan. Mempunyai 2 ekor hamster yg bernama Alfy dan Elfy. Frist time mempunyai haiwan peliharaan sendiri. Boleh duduk termenung lame dekat cage Alfy n Elfy melihat keletah mereka. Kucing pon ade. tp kat umah seremban. Mak yg jage. Dlu ada 6 ekor. skang tinggal 2 ekor jek. kesian kan? 

Makanan. Penggemar masakan pedas. Takire pedas gila nak mamp pon boleh telan lagi. Lagi pedas lagi sodap. Den org noghori, anak org nogori tak makan podeh jgn ngaku org noghori. Sape sape yg makan masakan den kono la tahan podeh yo. nasib la kekasih ati sehati sejiwa makan makanan pedas jugak. I loikeee~

Originality. Lahir dan membesar di SELAYANG. Sekolah di Selayang. Kawan kawan ramai di Selayang. Sy ingt lagi PART 1. Seremban baru je lagi. Tiada kawan utk melepak macam dekat Selayang dulu. Kalo ade pon cuma kazen kazen je. So sesape dok Seremban ajak la aku lepak. Kesian aku weh. 

Cita cita a.k.a angan angan. Dulu bercita cita nak jadi Polis. Cita cita tu terkubur macam tu je. Kenapa? entah. Mungkin tak sanggup nak hitam kan muka dan berlasak macam zaman zaman sekolah dan PLKN dlu kot? 




end of day one..

10 comments:

  1. HAHAHAHAHA

    yang nombor 6 tu macam ai.
    Ai dengan dunia ai sahaja. kalau ada kawan pun, tu memang ada. Tapi ai tak share semua probs ai dengan dorang.

    ReplyDelete
  2. mati mati ai ingat nama betul you memang mira edora.

    hahaha~

    ReplyDelete
  3. @Amoi betol la tu. ai mmg dgn dunia ai je pon huhu

    ReplyDelete
  4. @Amoihaaha tak lah. nama poyo je tu kekekke

    ReplyDelete
  5. hiks.kalau buat Tentang 10nih, ade tak orang kate i copycat? nak buat jgaks.hehe

    ReplyDelete
  6. @Nurul Hidayah boleh je yunk~ jom la join. hehe ni mmg saje je wat..

    ReplyDelete
  7. same la dgn i, takdek istilah bff pun...huhu..peniaga yang berjaya nasihat kan i, dalam dunia ni jgn ramai kawan sgt, menyusahkan hidup je ada la..

    ReplyDelete
  8. @adrina sidek wah peniaga yg berjaya siapa tu? tp mmg btol. lagi byk kawan yg konon 'bff' lagi menyusahkan idop.

    ReplyDelete

This is best brooooooo!