Saturday, April 30, 2011

[Sepuluh perkara] Day two: 10 Things I Love

Mari kte sambung Tentang Sepuluh dgn Day Two: 10 Things I Love





   I love HIM. Sumorang tahu kot? :) Doakan kami ye?



 

I love beach. Bukan Bitch yee tapi beach. Sangat tenang. Tgk laut biru yang luas. Teringin nak g scuba diving. Tapi tak berkesempatan. Aku prefer utk bercuti di pusat peranginan tepi laut dari bercuti bersesak sesak shopping sana sini. 








 


I love babies. Ulang semula. Babies. so maknanye lebih dari 1. Skang aku ade sorang je anak buah. Nur 'Aliyah Abd Halim. Sgt comel macam auntie dia. Sungguh perasan betol auntie dia ni.












I love eyeliner. Eyeliner dgn aku dah cam kawan baik. Aku pakai jenis stick punye. Tak reti pakai liquid tak reti pkai selain dari stick. Pencil tu boleh je. Tapi macam dah bese ngan sitck kan. Keluar mesti must wajib pakai eyeliner. Kalo tak rase tak yakin pada diri sendiri. Rasa macam org sakit. Rasa macam pucat je muka. So utk lebih  meyakinkan diri sila pakai eyeliner. 
I love beautiful girls/women. Aku ade tabiat pelik. Pelik kot? Aku sukaaaaa sangat tgk perempuan cantik cantik. Tak tahu kenapa. Woi woi nak kate aku lesbo ke ape? Hempok mau? Tak la weh. Aku just suke tgk dorang yg cantik cantik ni. Style dorang. Konon macam nak jadi macam dorang. Tapi aku bukan jenis fashionista bagai. So aku tgk je la. Tade geng fashionista. Kalo ade geng maybe aku pon terjebak skali kot. HAHA





I love shoes. Tak boleh belah kalo pegi kedai kasut. Tak kire la branded ke tak branded ke. Asal cantik je mula ah aku gatal gatal nak beli. Walaupun senanye kasut tu tak perlu utk di beli. Baru baru ni da terpengaruh dgn kasut crocs candy tu. Nasib aku tak terbeli. Kalo pegi balik kedai crocs tu konpem aku terbeli. Ter tau bukan saje. terbeli je. Sepanjang aku ngan si dia dah setahon lebih ni, aku punya kasot tak tau la bape banyak aku beli. Ady tade beli kasot pon. T___T




I love music. Aku dan lagu tidak dapat dipisahkan. Ececey. Basically aku suka love song yg lama lama. Sungguh menyentuh jiwa dan perasaan. ah dgr lagu mula la menyanyi sorang sorang. dgn harapan tak ada sape sape dengar. Tapi kalo rase cambest je nyanyi je sukahati aku. Especially dalam kereta. HAHA
I love cats & hamster. Benda kiut kiut ni mmg aku suka habes. Alfy dan Elfy tu kemain lagi kiut. Kucing pon suke. tapi tak reti jage kucing. Leceh. So selalu pegi Pet Wonderland dkt Midvalley tu just g tgk kucing kucing comel serta haiwan haiwan yg laen. Boleh abes masa dekat pet wonderland tu sahaje. Nak pegi zoo jauh sgt kan. So pet wonderland je la tmpt aku nk tgk binatang binatang ni.




 




I love gadget. Aku mmg suke dgn gadget gadget baru ni. Suka tgk. Tapi tak mampu nak beli. Kalo ade duit lebih mmg aku beli. Gadget yg aku ade skrang hanya la hanpon nokia 5610 yg dah mntk di campak kat dinding T___T beserta Ipad. Ipad pon Ady punye. Aku yg guna. Kalo boleh aku nak Iphone, ipod nano, camera. Camera tayah SLR pon tak pe. Nikon L120 pon dah cun.








I Love my family i love my life. Alhamdulillah my life seems to be perfect. I love them. 


7 comments:

  1. Comel betul kucing 2. Syahdu jer berlatar belakangkan cover kipas berisi batu.

    ReplyDelete
  2. @kay shafiQ muka kucing tu mintak simpati je kan? haha tapi dia da takde :(

    ReplyDelete
  3. beli la nikon l120 tu..berbaloi awak..sumbat masuk beg je..pastu bila bw kluar, semua org mcm pelik.."ada ke camera besar ni??"

    ReplyDelete
  4. pergh part kucing tu kau tukar hero part hamster kau tukar guinea pig chucky aku. dah serupa dah kite

    pergh ipad.aku pegang ipad pun tak penah haha batak gile :P

    aku pon suke crocs!!!!

    pergh suke baby ni nak menimang ke apa XD

    sherah nak scuba!!teringin!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  5. wahh love gadgets.. boleh geng laa.. :D

    ReplyDelete
  6. ololo..tomeyh nye hmster tu,,,ty pom mint benor tgok org stylish nih.,,na jdi cam diorang,,pi xda geng gak,,hoho.,.nty leyh la counting sama2 eah jadi dak stylish,,, hekehek :D

    ReplyDelete
  7. ololo..tomeyh nye hmster tu,,,ty pom mint benor tgok org stylish nih.,,na jdi cam diorang,,pi xda geng gak,,hoho.,.nty leyh la counting sama2 eah jadi dak stylish,,, hekehek :D

    ReplyDelete

This is best brooooooo!