Friday, April 8, 2011

Ditegur oleh 'Kak Reen'

Assalamualaikum.

Kejadian ni berlaku da beberapa hari lepas dah. Tp aku beblur lagi tak reti camne nak cite. Selalu aku kalo dah balik keje tade nye nak singgah memane, kecuali ada benda aku nak beli ke nak bayar bil ke ape ke kan. Time tu la aku blk lmbt. Kalo tak tepat 6.30 trus balik. Org len tak balik agi aku da sesiap nak balik. Nmpak tak aku punye punctuality disitu? Ok bukan itu aku nak cte senanye. Tu sebagai mukadimah je tu. Mekasih sbb bace . 


Tengah jalan aku nk g bus stop tu, aku di sape seorang gaki = gadis + lelaki. Di ulangi GAKI. Gadis + Laki.

G: Hi Assalamualaikum. 

M: W'salam. (senyum paling manis)

G: Do you speak english?

M: Err ya. why? (die ni foreigner ke ape? muka da cam mix omputih dah aku tgk)

G: Awk keje cni ke? 

M: A'ah office kt Midv

G: Sbnrnya macam ni, sy nak pegi seremban, dah smpai ktm tu dah, skali sy cek duet tak cukup pulak. Ni pun jmpe singgit kt kaunter tu.

M: Oooo (pandai plak ckp melayu) pastu ni nak g mane ni?

G: Nak naik bas, sbb takde duet nk pg seremban naek tren. Pinjam kan sy duit boleh tak? Esok sy pulangkan balik. Sy pun keje cni jugak

M: Err pinjam duet? tambang seremban bape? (bwt2 tanye padahal aku tawu je brape tmbng g seremban)

G: RM5.90 je. boleh pinjam kan sy ye? eh btw nama sy Reen. Kak Reen. Sy ni lembut2 sket. Mekap mekap org. Nama awk sape?

M: Mira. Ermm sy tak de duet tuka la. duet besar je.

G: Tu ade kedai mamak kt bust stop tu, boleh tuka kat ctu 

Pergh boleh plak arah² kan aku pegi tuka duet bagai kan. aku cek purse tgk ade seploh hengget. aku tah cane beblur bleh kasik plak kan seploh hengget. lepas bagi tu aku trus blah. aku dgr die sempat ckp lagi, 

'akk nk g kedai mamak jap, nak minum. haus tekak ni'

akakkk okeeeyy. ade plak ye kak duet. 

Smpai skang aku tak jumpe lagi 'KAK REEN' tersebut.

Aku halalkan je Seploh hengget tu. Bukan nak berkire, cume aku terkejut je ngan cara die approach aku aritu. Ye ar selagi aku tak bagi selagi tu die ikot aku. Cuak okeey. Walaupun die GAKI = Gadis + Laki tp kekuatan LELAKI die tetap ada kan? 


Semoga 'Kak Reen' tak termasok dalam golongan 'Miss Malaysia Pahang




Perkataan baru hari ini GAKI. Sopan sket dari PONDAN dan MAK NYAH. Heh.


26 comments:

  1. tak pe la..dah rezeki dia kan kira halal je laa...selalu gak kena macam tu...adeh.macam2 hal laa org sekarang ni

    ReplyDelete
  2. GAKI GAKI GAKI


    takutnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, kenapa takda 5hengget masa tuuu, tatau lah kalau ynn myb jalan lelaju sbb takut wkaka

    ReplyDelete
  3. Akak bukan ape la kan dik....orang sekarang banyak macam ni. Abang ARC pun dah kena dulu tgh2 malam org pinjam duit kt tmpt keje sbb tayar pancit

    tp bahaye lak kalo x bg tgh2 malam kt KL nun. so die bg je

    mekasih mention nama akak

    ---Kak Fenny <3

    ReplyDelete
  4. @merahitujambutu la. kte first time kena ni. takut gak. kl tu memacam manusia ade

    ReplyDelete
  5. @Liyana Lunia.tu lah time tu ade speloh hengget n sengget ade 3 keping. acane? tepakse la huluq seploh tu wuuu. da jalan paling laju da time tu. takot jek die ape2 kan nt

    ReplyDelete
  6. @Anonymoushamagadd kak fenny komen la. hukk. abg ARC gagah takpe. boleh lawan balik. T____T thanks kak fenny! <3

    ReplyDelete
  7. -LOL- ade pulak eh cara mintak duit macam tu.tu bukan dikira macam minta sedekah ke sebab die tak bayar balik.

    ReplyDelete
  8. wahlaaa, prgh teknik terbaru ni.. pasni kalo ade org tegor, cabut slipar, lari.. serammmm nyer..

    ReplyDelete
  9. @Syazielaye mmg sgt macam HAREM. aku beblur weh mcm boleh senang ati je kasi

    ReplyDelete
  10. @storyfrommelebih kurang kot? kate nye nak bayar balik. tp mmg smpai kesudah la tak jumpe die kan

    ReplyDelete
  11. @Rieyah Jamiltak sempat nak cabut sliper acane? huuu bawak payung sbg senjata eheh

    ReplyDelete
  12. kak reen dtg ni...yuhuuuu~hahahahahahahaha

    ReplyDelete
  13. abg stalker, tolongle, sejak bile tukar jantina nyamar jadik kak reen ni.. mira senang kasik sebab die ade bace pape kot sblom tegur mira tu, tu yg otak cam blur2 trus kasik

    ReplyDelete
  14. rieyah: hahahaha..abg nyamar jd kak reen versi keras. :P lain kali bt2 la pekak atau bisu,mira..ble dia bt bhs isyarat bt2 x fhm.haha

    ReplyDelete
  15. @Abang Stalker sejak ble abg stalker tukau jantina ni huhu

    ReplyDelete
  16. @Rieyah Jamil err mungkin kot? Nasib la seploh ingget je kan. Kalo die bwk suh g bank kuar duet? Mati guee

    ReplyDelete
  17. @Abang Stalker bt bt pekak? Err acane kalo die da bg salam dlu

    ReplyDelete
  18. err..kalau mj konpom da cabut lari..tapi kalau die da bg salam dulu pas2 wat plak aksi nk mtk tolong, msti tertolong gak lah..ish, bhye gak org follow2 nih...

    ape motif die tnye ckp english ke tak???blur saye..hehe..

    ReplyDelete
  19. next time klu org x knl bg salam jwb dlm hati je dlu.bt mke blur kjp.pastu pndg dia dgn mke tnda soal.x kesah la laki ke prmpn..org skrg ni gn 'salam' pun dia blh pukau org.so klu org nk minx duit ke kt kita,da blh bt2 pekak bisu.haha

    ReplyDelete
  20. mcm2 skrg nie...
    sanggup menipu...saje je tu die trick..

    ReplyDelete
  21. @MJtula pasal. ape tah motif die tnye cmtu. ingt nak tnye jugak kan. kag panjang plak cite. baek blah cpt huhhhu

    ReplyDelete
  22. @Abang Stalkerbtol la tu. ade terpk gak. skang ni jln mmg meluru jek. takde da pandang kiri kanan. i mean takde la nak pandang org laen :D

    ReplyDelete
  23. @cunndaakan? macam2 jenis perangai manusia huuhuh

    ReplyDelete

This is best brooooooo!