Tuesday, April 19, 2011

Google akan menghapuskan semua blogspot yg tidak berdaftar dengan email Gmail??



Malam tadi lagi aku dah baca pasal mende ni. Aku memula cam tak caye jugak. Tapi bile bace beberapa blog yg post pasal ni aku macam takot gak. Abes ilang belog kesayangan aku nanti. T_______T


Tapi bila aku baca announcement ASAL dari blogspot 

********************************


An important note about legacy accounts

April 15, 2011 — permalink

Posted by Brett Wiltshire, Product Operations
(This message only applies to a tiny fraction of users who haven’t logged in to Blogger since 2007. If you’ve logged in to Blogger at least one time since 2007, you won’t be affected and can disregard this message.)

There was a time early on in Blogger’s life where we had our own, custom account system for handling login authentication. Starting in 2006 all new Blogger accounts were created using the official Google accounts system, and then in 2007 we started the process of moving all of our legacy users over to the Google accounts system. Now, four years later, we’re finally at the home stretch of the transition. For a number of technical and operational reasons, we’ve decided to finally end our support for migrating legacy accounts and blogs after June 25th, 2011. So if you have a Blogger account and haven’t logged in since 2007, you will lose access to the account and associated content permanently unless you update to the Google Account system before June 25th. 

Updating to the new account system is easy and should take just a few minutes. We really do value all of the content that has been created on Blogger and we hope that as many people as possible will reclaim their blogs. If you’ve been avoiding this task for a while, we encourage you to head over to the Legacy migration page and update your account. 

We’ll be sending a similar notice later this week via email to all of the email addresses associated with the legacy accounts we have in our database. In a few weeks we’ll also make another announcement here on Buzz, with more specific updates on the transition. 

If you have any other questions about this process, please let us know by posting your issue in the Login section of our Help Forum.


— Brett Wiltshire
******************************************

Dah baca? ok dah sekarang jangan panas bontot nak tuko email korang ke GMAIL ke ape. Sbb kan die ckp ctu sape sape yg dah lama tak bukak blogger since 2007 yang akan dihapuskan blog nyee. Baca betol betol. Jangan trus dgr berita berita tak bape sahih ni sebelum korang bace ARTIKEL ASAL. faham? 



Mane aku dapat artikel asal? korang g dashboard tgk kat Blogger Buzz. Tacaye sudahh~


Beberapa blogger yg aku tahu dah tuka email dorang ke GMAIL account, hilang semua blog yg dia follow. Agak susah nak trace balik belog belog fevret yg kte dah follow dari awl kte blogging kan?

So ape ape lepas ni dgr kabar kabar angin macam ni silalah merujuk kembali kepada artikel asal. Jangan sebarkan berita yg korang belom tahu kesahihannya.

Renung renungkannn. Selamat beramal~ =P

Ape pun kte tunggu update dari blogger buzz yer~

p/s: aku pon hampir² nak buat. Bace balik artikel asal. fuhhh SELAMAT.   


more info 
Nine
Amoi

27 comments:

  1. haaa..aku da tentu2 selamat..aku bt tahun ni saje..
    :)

    ReplyDelete
  2. hahhh ni baru dapat baca ori artikel.
    pheww cemgitu rupanye.

    ReplyDelete
  3. Dah agak... Nie sume kes x belajar English betol2... :D Amik nie n credit to U :D

    ReplyDelete
  4. nyaris nk buat..tak betul kan..ura2 jee kan..ADEHH..time ksh info

    ReplyDelete
  5. aku memang tak percaya dengan khabar angin nak delete non-Gmail account tu.

    kalau percaya maksudnya macam orang tu percaya Facebook akan tutup bulan march hari tu.

    LOL

    ReplyDelete
  6. berita nie dah tersebar banyak dah, rupanya palsu je kan. tapi sy memang daftar blog pakai GMAIL dari dulu lagi :) nice info :)

    [ VIDEO ] Mesti Tengok

    ReplyDelete
  7. @saya sabblanje aku! sb aku aja ko wt blog :D

    ReplyDelete
  8. @Ery Fariehateruk kan kalo kabar angin dah tersebar?

    ReplyDelete
  9. @Izzuddin Fauziwakkaka ko ni da bejangkit kak limah nii

    ReplyDelete
  10. @merahitujambutu la pasal. kte pon malam tadi dah nak tuka dah. tp pk2 blk nnt la dlu huuuuuuu

    ReplyDelete
  11. @Amoi
    Hahaha tu org2 yg suke dgr citer dari mulut org laen tanpa usul periksa. membawa kabar angin yg tidak pasti kesahihan nyeee. LOL

    ReplyDelete
  12. hahaha.. macam kes FB akan ditutup selama2nya, rugi gila la seyh kalau fikir ikut logik.. google and yahoo now kan integrated.. =)

    ReplyDelete
  13. @Cik Mira ai rasa kita dua je tak caya rumors tu tadi.

    kebetulan pula kita updater benda hampir sama.

    :D

    ReplyDelete
  14. @c.i.k.a.m.i.e.ahuuhuh ape pon tnggu update dri blogger buzz :D

    ReplyDelete
  15. @Amoihaha tu la. maybe ah kot. aiyo bile yu start dgr pasal rumors ni?

    ReplyDelete
  16. @Cik Mira pagi tadi. 8-9 jam yang lalu dari salah seorang kawan ai kat Facebook.

    rasa macam nak pitam waktu tu. takut pun ada gak. tetiba rumors macam tu.

    lepas tu tenang tenang lepas 2 3 jam baru google up. haha.

    rasa macam nak sumpah seranah je orang yang start rumors tu. ingat ai tak sayang blog ke apa? haha.

    ReplyDelete
  17. betol je ni?? hohoho... nasib baik dah berdaftar kat gmail... baru je buat.. hohoho...

    ReplyDelete
  18. @Amoihohooh bese la tu dorang ade pandangan dorang tersendiri kan? huhu kte ni yg cuak abes T_T

    ReplyDelete
  19. heheh
    ada brani ke google nk wat..

    ReplyDelete
  20. haha..blnje ko? err..aku tu aku ajak g SR takmo!
    ~melepas ar~
    --> gelak jahat <--

    ReplyDelete
  21. ok...dh lega...thnks mira for d sharing

    ReplyDelete
  22. T.Q sis mira sbb shared his post! lega sbb gelabah ingatkan betol2 die nak lupuskan email selain dari email google.....T.Q...T.Q very much

    ReplyDelete

This is best brooooooo!