Saturday, April 30, 2011

Aku sekarang berada dalam minggu exam dan mood exam


Hai selamat malam sumorang. Sekarang ni aku tgh mood exam. Mood exam yg paling best dalam semester ini. Lepas abes exam abes la segalanya. Kan? Lepas tu cuti lame wooo. Ok exam belom start lagi aku da pk nk cuti kan.

Besok tade paper. Labour day kan. Isnin pon tade paper jugak. Replace public holiday yg jatuh hari ahad. So paper first hari Selasa. Cuak okey. Bese la last sem kan. Penentuan CGPA kot. Nasib la first paper macam tak berat sangat. So kat rumah boleh relax relax sket. 

Ok dah dah. Korang tayah tertipu dgn mukadimah kat atas. Aku kan dah abes belajo. Mane plak nak exam lagi kan.sape sape yg tgh exam tgh sesiapkn report thesis asignment sume sila jeles ye. Best tahu dah koje ni? Haha

Macam bese time exam mesti korang alami situasi situasi macam ni kan

#1 1st day exam datang lewat. Dah la datang lewat, slip peperiksaan plak tak bawak. 

#2. Terlupa jadual exam. Exam patutnye pagi, ko ingt exam petang. 

#3. Kat mane eh exam hall? DSB ke? DK1 ke? Dewan kat luar tu ke? errr.

#4.  Time tgh jawab exam selama 3 jam tu, perot bebunyik gila kuat smpai org seblah boleh dgr perot ko bebunyik

#5 Time tgh tgh syoookk menjawab exam tulis essay kemain panjang plak kan, dakwat pen habis? time tu plak sume pen yg ko bawak tu plak abes dakwat?

#6 Calculator abes bateri. Hampeh. nak kire pakai jari kaki tangan? pehhh

#7 Dapat pengawas exam yg suke sangat dok seblah korang tgk ape korang tulis. Kalo jeling jeling takpe. ni bebetul dok seblah ko tgk ape ko tulis. Aku rase macam nak hempok pon ade pengawas tu

#8 Sesi pas mengepas jawapan exam. Teknik teknik seperti, ["weh weh, no 5 ni jawapan dia ape?"] [hulur hulur ketas exam, org seblah leher tetibe jadi panjang plak kan.] [bukak tisu konon konon nak lap hingus, padehaaaaall...]

#9 Kesejukan melampau. Aku nak tulis jawapan exam pon tangan dah krem macam harem. Acane nak tulis selaju mungkin? 3 jam tu ingt lame ke? kejap je dowh. Nak lagi soalan essay. 

#10 Kemain konpiden dah abes jawab exam ni. Ko tgk org seblah sume tgh kusyuk menulis lagi. Tade angkat kepala pon. Sume dok tunduk je. Nak kuar hall exam ke tanak? Aku ade yg tak jawab ke? apehal dorang sume kusyuk je lagi jawab ni? Apesal aku je plak dah abes dulu ni? 

#11 Tertido time exam. Hampir habes time exam kau tido sesedap rase. Org laen kemain kusyuk menulis, kau buat taik mata plak. Aku penah nmpak org cmni. Rilek jek. mmg tak study ke ape tah

#12 Ape lagi aku lupe dah, ade pengalaman korang yg aku tak penah tahu?


So utk kengkawan sume especially UiTM
All the best in your exam ya! 

Good luckkk!!

p/s: Entry utk bulan april dah 50 entry. Wah pestime sebulan entry smpai 50. fuh fuh. tahniah mira kerana berjaya merepek lebih :P

8 comments:

  1. hehe yang no 7 tu best..apa daaa duk sebelah kita tgk2...nak jawab pun ilang konsentrasi

    ReplyDelete
  2. Tidur mesti cukup tau. All the best! Haip, jangan tiru2. Hikhik~

    ReplyDelete
  3. hehehehehehe.

    ai tak ada exam skg ni
    ai practical katakan

    auuum~

    lapang fikiran ai tak ada test exam ni semua. sila jeles skg!

    ReplyDelete
  4. @Cik Aish
    Tahu takpeee kte dok kaver2 jawapan lg huhu

    ReplyDelete
  5. @Melda Mohd hahaha ni msti xbce btol2 ni. I da xstudy la yang

    ReplyDelete
  6. @Amoi ehem sayang ku amoi..ai dah x study ,agi oke.. Hahhau xbce betol2 entry iek. Ekekekeilagi lapa g fikiran tadeexamketnesis ke report keassgment kelalalall

    ReplyDelete
  7. FFFFUhhhhhhhhh

    you tahu tak ai baca mukadimah tipu you je tuuuuuuu

    geeerrrraaammmmnyaaaaaaaa ai

    HAHAHAHAHA~

    lepas tu ai skip perenggan yang satu tu. terus baca Macam bese time exam mesti korang alami situasi situasi macam ni kan. Ai baca habis semua point tu.

    HOMAI! haha

    ReplyDelete
  8. @Amoi wakakak kesian u/ ai da agak dah. kekeke adek atas tu pon ingt ai study lagi wkakakka

    ReplyDelete

This is best brooooooo!