Friday, April 1, 2011

Setiap kesedihan pasti akan ada kegembiraan yg datang ^_____^

Assalamualaikum!

Hai sumorang!. Alhamdulillah smlm appraisal pertama dalam hidup aku. Tahu kan ape itu appraisal? Fuhhh satu-satu-benda boss ckp kat aku. About my performance since 9 bulan aku kat cni. So far tak byk masalah sangat pon. Cume aku kurang bergaul dgn dorang. Sbb kalo lepak ngan dorang time lunch mane aku paham sepatah haram pon dorang ckp. So aku lebih prefer lunch sorang sorang bertemankan pc dpn aku.

Meeting ngan bos (product manager) smlm lebih kurang sejam jugak ah. Sume benda yg bos komen pasal aku sume betul. Mmg pandai die mengreview org. Ye la sembilan bulan aku kt sblh dia kan. Wut she said

On positive site

"Mira, dont afraid to speak out. Wut ever u think u are rite, u have an idea to share, just speak out. dont afraid of others. Be confident."

"Our bos (merchandising manager) satisfied and happy with ur performance, i recommended u to confirmed as permanent staff here"

"I know i a bit garang. But i will never scold you if you do not do any mistake. If u do mistake thenm baru i tegur u"

"How would you know? one day maybe u become a first malay buyer here?"

On negative site

"During working hours, please please n please do not always using sms. Boleh but kurangkan"


Kahkahkah. 


Byk lagi komen dia. Ada dalam surat appraisal yg di tulis. Yg catit catit markah tu. takan aku nak tulis-satu-satu kat cni kan? 


Insyallah, selagi aku boleh bertahan kt sni aku bertahan. Tunggu thn dpn mane tahu gaji naik lagi kan? Smlm baru dapat bonus last year. even aku tak confirm lagi, dapat jugak. tak lah banyak mane. tak smpai sebulan gaji pun. atleast ade kan :)


alhamdulillah ^____^


9 comments:

  1. wowwwwwwww !!
    -anne-

    ReplyDelete
  2. kurgkn berSMS..tu yg x blh blah.hahaha..len kli xpyh sms,pki la digi easy,free calling.blh pki earphone borak2. :)

    ReplyDelete
  3. hah! wah. kaye jap mira..
    so pe lagi? kite enjoy.... hehe

    ReplyDelete
  4. @Anonymousuik anne? hihi apesa tak gune belog ?

    ReplyDelete
  5. @Abang Stalker hahaa tgh koje cmne nak beborak jer plak :P kalo sms tu boleh ar lagi cm lelambat reply tgh bwt keje. kalo call tu tak tau cane nak wt koje :D

    ReplyDelete
  6. @Rieyah Jamilekkekeke simpan masok bank kunci lock beso pastu xleh kuarkan dah. nak simpaaaaaaaaaan :D

    ReplyDelete
  7. ahhhhhh.lupe.. ade mission bersame cik boipren kan.. heheh.. dah mcm style akak kite pon yek gak mira ni.. hoho.. i wish u got a big bucket full of money one day... ^___^

    ReplyDelete

This is best brooooooo!