Wednesday, April 20, 2011

SPOON macam Tutti Frutti ke?

Hai sumorang! Kali ni entri pasal makan lagi. Ye gemok la daku T__T entry ujung minggu bersama peminat pon makan jugak. Takpe layan kan aje.

Korang penah dgr SPOONS tak? bukan kumpulan SPOON dan juga bukan SUDU tapi SPOON YOGURT. First time kedai ni bukak kat midvalley aku dah cam tertarik dgn concept dia, kedai dia. Cantik! Tapi aku tak g beli pon. Sebab macam aku ni mmg susah nk mencuba makanan baru ^____^

Lepas entry ujung minggu bersama peminat ade sorang blogger komen pasal SPOON ni. Aku pon ape lagi. Cam seronok plak nak try kan. Aku rase Spoon ni ade kat Midvalley je kot? Tak penah plak nmpak kat tmpt laen. Aku search kat Google pon takde website asal utk Spoon Malaysia. Oh ye spoon ni overseas punye. Yang ade pon facebook spoon yogurt


Concept SPOON ni mmg exactly macam Tutti Frutti. Aku rase lah kan, ni aku rase la dari ape yg aku Google. Spoon kat overseas concept die sebijik cam Tutti Frutti. Meaning that, Self Service, amek topping sndri, pastu bayar die kira berat (gram). Nak tgk website SPOON everseas kat SINI


Concept SPOON kat Malaysia pula dia ubah siket dari Tutti Frutti.  Spoon kat Midvalley tak salah aku awl tahun ari tu baru buka. Concept yg dorang bawa kat Malaysia dorang ubah siket. 
Aku lepak makan kat ctu, dorang kasi air kosong free. okey la tu kan?

Topping still ada. Tapi dari segi harga dan cara pembayaran berbeza. Topping dorang tak byk macam Tutti Frutti. Each topping RM2. konon nye korang tmbah strawberry la, almond la, ape sume tu. So each topping yg korang add RM2. 


Flavour yogurt  just ade 3 flavour je. Original, Grean Tea & Raspberry. Aku tak tau la kalo setiap hari dorang ubah flavour ke ape kan. Sbb aku baru try semalam.

Taste yogurt. Rasa yogurt lebih masam dari Tutti Frutti. Memula aku rasa cam bekerut jugak la muka. Sbb aku ni bkn mnt sangat yogurt. Kalo tutti frutti, masam dia kurang. Macam tak rase sgt yg kte tgh makan yogurt.

Bukan self service. Pekerja kat situ yg tolong amekkan utk korang.

Harga. Dorang ade provide kan Little, Medium & Large. Smlm aku beli yg Little je. so little RM9.50 add topping yg korang nak so plus la RM2 setiap topping. Pengiraan bukan berdasarkan berat yogurt korang tu. bukan berat korang tau. berat yogurt.





Makan yg kecik ni je pon da kenyang okayy. Aku mix kan original flavour & raspberry flavour. Mengancam. Green tea ape tah rase plak kan. Aku plak ikut men suka je add topping tu topping ni. Hamek kau harga diaa. HAHA naseb cukup duit time tu. Takpe first time mencuba ape salah nye kan? Tapi kan yogurt dia cepat cair la

Korang ade yg dah try ?

30 comments:

  1. wahh nape takde flavour coklat eh ? huhuuu

    ReplyDelete
  2. @Zana Zingaa.Tu la pasal. huhu. maybe dorang baru lagi franchise kat malaysia, so tak byk la kot flavour dia?

    ReplyDelete
  3. haha ai kampung

    Tuitti Frutti pun tak pernah makan.

    oh dem~

    ReplyDelete
  4. @storyfrommeTau takpe. skang sume trend yogurt plak kan. baskin robins agak tergugat maybe?

    ReplyDelete
  5. @Amoihaha ai pon baru baru je makan tutti frutti ni yu~ meh ai lanje yu tutti frutti jum :D yu dok mane amoi?

    ReplyDelete
  6. hahahaha berapa harga dia tuuuu kak mira? pelisssssss pelissss ckp cptt :P

    tp antara spoon n TF mana kak mira rasa ebrbaloi?

    ReplyDelete
  7. @Liyana Lunia.haha yg akk beli kat atas tu 16 hengget :D

    akk prefer tutti frutti kot. sbb die byk flavour n kurang masam hehehhee

    ReplyDelete
  8. ni yang lain punya ke??bukan yourgard kan.kan..sedapnyaa..tapi ntah bila dpt merasa..uhhuk

    ReplyDelete
  9. haa..TF tu mmg masam ek? mira..terai ar gelato tuh..same floor ngn BR..ape ntah fulname kedai tuh..blh rase dulu sblm beli..pon sdp jgk..askremnye tak cepat cair..pehh..maveles arrr

    ReplyDelete
  10. amboi ynn tak menyabor haha XD tututi pun saye tak penah rase lagi cane ni XD

    ReplyDelete
  11. x brp nk minat aiskrim..so klu dpn kdi tu bt x thu je.x pnh rs nk toleh. :D

    ReplyDelete
  12. mcam best jek...kne rase gak ni aishh tlior tgk pic..;p

    ReplyDelete
  13. @saya sabmasam. tp tak de la masam sangat. ade rase masam masam die. hehe gelato? tu pon aku tak try lagi. bukan air je ke mende tu?huhuh aku tak tgk lagi. nnt aku try yee

    ReplyDelete
  14. @sherahaiyak. hehe terai la sherah :D sure nak lagii :D

    ReplyDelete
  15. @Abang Stalkerbukan eskem la iz. ni cam yogurt.. :D

    ReplyDelete
  16. @uMie_cHanhahaha :P kte mmg saje amek gmbr cenggitu. kte tgk balik pon bleh terliur T____T

    ReplyDelete
  17. haishh suka betul snap gamba makanan..sengsara meluhatnya..hahahaha

    ReplyDelete
  18. @Cik Aishbwk besabo ye aish. nnt kte update lagi pasal makanan alallala

    ReplyDelete
  19. tutti frutti pun i tak penah rasa lagik! :(

    ReplyDelete
  20. nmpk sy sy bkn la peminat tegar desert. -___-"

    ReplyDelete
  21. @taz takpe takpe. nnt ade masa u try la. midv ade ou ada wangsa walk ade. hehhee :D u must try!

    ReplyDelete
  22. @Cik Mira ai belajar kat melaka.

    kampung ai kat negeri sembilan.

    memang jarang dapat turun kolompo ni tahu.

    oh demm~

    nanti lah bila ai turun sana. ai tuntut yang you nak lanje.

    hehe

    ReplyDelete
  23. @Amoioh amoii parents i kat seremban okayyy. selalu ujung minggu ai bali serembannnnnnnnn. huuuuuu bf ai plak kat melaka. hahaha ade jodoh tak utk kte ketemu? kekekke

    ReplyDelete
  24. rmh parents i di sg.besi,gf i di melaka.u x nk blnje i juga ke? ^___^

    ReplyDelete
  25. @Abang Stalker hahhaa menyibuuukk! kalo ai datang melaka pon ai lanje gf u je~

    ReplyDelete
  26. mirAaaaa sayang!! sedapppp ta?? hhihi..kita nk try la nnty trun KL! pastu kita nk try bli candy yg kaler2 tu kt One utama tu apa?? yg cntek giler tu!

    ReplyDelete
  27. @zairatul ainsedaaaaaaaap tp kte prefer Tutti frutti lagi. ekekke sbb spoon ni die cm lebih masam :D n ade 3 flavour je huuu. owhh kedai candy yg bwt sndri tu kan? ape tah nmpe die kte pon xtry lagi ;D

    ReplyDelete

This is best brooooooo!