Monday, April 18, 2011

Tabiat baru. tabiat bukan tebiat nak mamp


Tabiat baru time kt ofis. Mane boleh tahan pepetang dlm kol 3 - 4 ptg kat opis tu mengntok nak mampos. Nampak Milo Fuze yg padat tuh? Ape aku buat ngn Milo tu? potong depan packet milo dan tuang dalam mulut. Hamagaaaad kesedapannye tak terkata hoii. 

Dari kecik dlu kalo kat umah suke cecurik makan milo kat umah. time tu mak tgh tido, sorok² pegi dapor makan milo. pastu kene cuci cawan bersih² kalo tak nnt kantoi dgn mak abh sbb ratah milo. T____T

Skang da beso curik² makan milo kat opis. Officemate pon dah paham dah tabiat aku ni. Nmpak aku amek milo kat pantry tahu je lah dorang. HAHA. Aku takleh nk minum Milo pepagi. Konon cam Milo sehat dan kuat lah kan tp aku minum milo akan jadi ngantok tahap dewa sebelum lunch lagi da ngantok ^____^

Nak lagi best kalo Milo dalam packet ni kan, boleh buat jadi Milo Nugget. Yang macam dalam packet milo kecik² coklat milo dalam die. Kan benda tu di panggil milo nugget kan? Korang nak buat Milo nugget sndri? bahan bahan yg diperlukan dan cara cara nya adalah;

  1. 1 packet milo fuze
  2. Iron
  3. Kaen alas
  4. Iron kan milo fuze packet tu di atas kaen alas. maksudnye macam ni, packet milo fuze bawah skali, kaen alas & iron. 
  5. Milo Nugget siap!
Selamat mencubaa! 


p/s: budak² dok hostel/asrama time blaja dulu sure tahu pasal milo nugget ni kan? hikhik
p/s/s: sape ade tabiat macam ni jugak? sile angkat kening ;))

23 comments:

  1. haha milo nuggt tu selalu buat masa kat hostel dulu..mmg best!

    ReplyDelete
  2. @Cik AishHAHHA. budak budak dok asrama mesti tahu kan :D

    ReplyDelete
  3. hahaha..milo nuget namenye ye? aku cm tak penah je iron milo tuh..baek aku bt air milo panas..takpon mkn besama roti..perghh..gile mantap

    ReplyDelete
  4. @saya sabhaha ko tak terai lagi. ko terai ko tahu la sedap die camne ;P

    ReplyDelete
  5. kite takut nak makan serbuk milo. takut buasir ke sembelit tah. org kata dia tak hadammm

    HAAAAAA TAKUT TAK? kbai

    ReplyDelete
  6. hhaahha..nnt2 ar aku try..skrg aku beli yg kilos pnye...huhuuh..yg kat opis 3in1 paket utk time meeting saje..bile bt air..aku tibai bersudu2 milo kasi pekat pnye :)

    ReplyDelete
  7. milo??saya x minum sgt sbb tkt buang air keras.teeetttttt*malu di situ..heee

    ReplyDelete
  8. hihi kak mira ! aah masa dekat hostel dulu suke buat milo nuget mcmtuu ! gune iron hahah lps tuu mkn reramai satu dorm ! wallah ! terbaek dari ladang :) kihkih *sep sep sikit hahah

    ReplyDelete
  9. ALMK...yeke milo tak hadam? yeke milo sbb kn buang air keras..hmm..tbe2 mcm teringat plak dulu mcm penah dgr org kate cmtu..tapi..tak amek pusing pon..sbb da sgt gile ngn milo :)

    ReplyDelete
  10. @Liyana Lunia.ye ke tak hadam? haha pestime dgr ni. heheh tp kte makan jugakk :P

    ReplyDelete
  11. @saya sabhahaha abes la sabb susa nak ookkk oookkkk *top idong*

    ReplyDelete
  12. @myracupcakegimme pai! hehehe tapi takleh makan slalu kann ? ngeeee rindu nye zaman ittuww

    ReplyDelete
  13. err..err..tak leh mkn slalu?? tapi..tp..tp..hari2 buat ayer milo...same ke? :P

    ReplyDelete
  14. plastik milo cucuk2 ckit dgn jarum buang angin dia,bru iron.dak2 prmpn je selalu bt.dak laki pecah telo atas iron,siap bt pembentuk bulat gn aluminium cilok kt bengkel.pastu masak megi dlm baldi mkn ramai2.slurrppp~

    ReplyDelete
  15. terbaik lahh, memang makanan mase kat hostel dulu. hehehe :)

    ReplyDelete
  16. @Abang Stalkerahhahaha masak telur atas iiron? cemane rupenye tu? hoohoh haaa makan megi dalam baldi tu mmg penah dgr dak2 laki slalu buat huhuhu

    ReplyDelete
  17. @azmalinatahu takpeee sape je yg tak penah buat kan? hehehe

    ReplyDelete
  18. hahaha. saya dulu selalu buat nugget dengan dormmates. :D plus, sampai sekarang still ratah milo kat rumahh. :D pastu, buat roti sapu milo. fuhhh terbaekk! ;DD

    ReplyDelete
  19. @Fathiah Hamimhaha mmg terbaik. same la kte. skang ni perangai tak bape manis ni dah bawak kat office plak aiyo huuuu

    ReplyDelete

This is best brooooooo!