Wednesday, May 18, 2011

"Aku kau" "I You" "Saya Awak"


Assalamualaikum. *Tak jawab dosa, kalo jawab saaaayang* Ni confirm confirm rmai bangun lewat kan? Lepas subuh je cuti ni sedap tido blk. Cuaca pon xpanas macam last week. So boleh tidur dgn suka hati. Topik hari ni. Ceh macam dh berceramah plak. Aku nk tnye korang perbualan dgn kawan kawan, mostly korang guna kata ganti nama yg mana? "Aku kau"/"I You"/"Saya Awak"


Dalam 3-3 penggunaan kata ganti diri tu aku lebih prefer "Aku Kau" . Nmpak macam tak sopan kan? Tgk je la entry aku ni skang sume guna "aku" sblm ni ade jugak aku campur campur guna "I you" utk kata ganti diri dalam belog ni. Tp bila aku baca balik aku yg gelak. Boleh? 


Bukanlah penggunaan "aku kau" tu tak sopan dan biadap. Tidak. Depends dgn cara penggunaan "aku" tersebut. Bagi aku "aku kau" adalah kata ganti paling mesra. Maksud nye mesra bukan kau nak geli geli ke ape. Maksud aku lagi senang aku masok kepala dgn org yg baru aku kenal. Maksudnye aku selesa berkawan dgn org tu.


Aku sgt kekok nak jumpa org baru. Memula mmg aku akan ber "I you" or ber"saya awak" itu maksud nye aku belum betol² selesa dgn org tu. Kalo dah rasa boleh masok kepala, mmg a aku akan ber "aku kau" jer dgn org tu.


Bukan lah aku tak suka nak guna "I you"/"Saya awak" boleh je aku guna. Tp bagi aku (ni ape yg aku rase la kan.setiap org laen caranya) penggunaan "I you"/"Saya awak" macam membataskan pergaulan. Err membataskan perbualan. Er ape tah aku pon tak reti nak explain. Tp macam ade "batas" la nak berkawan dgn org tu.


Oh ye selain "Aku kau"/I you"/"Saya awak" kata ganti diri lain pon kadang aku guna jugak. Depends on situtation 


"Gwa Lu" - macam ganas. macam tak sopan. tapi cool what skali skala
"Mira ... " - Penggunaan ganti nama sendiri. Ni pon macam tak best. Macam ade "batas" berkawan 
"Akk ..." - Guna time dgn yg berpangkat adik la kan. Korang yg agak² tua dari aku tayah gatal nak panggil aku kakak plak. lempang lelaju nt. eh emo plak. HAHAH 

Bibir merah hati legend 

Okay lah. Lepas ni kalo nak tegur aku, guna aku kau pon takpe. Lagi senang masok kepala. Aku kan ganas. ceh ganas ah sgt. Gwa takesah beb. 

Ok bai korangg. 


p/s: mira is away.

27 comments:

  1. hari2 g mid x bosan ke awok??hehehe..selmat berjalan yeee..

    sy kalau selesa awok saya.tpi kalau nk kamcing ckit aku kau..ikt keselesaan jugak dan tgok org

    ReplyDelete
  2. @merahitujambu kehkehkeh bosan jugak. tu paling dekat. hahah. nak pegi jejauh tade transport huhu

    ReplyDelete
  3. hahahaha..kalo aku nk berSAYA AWAK ngn ko blehhh??kehkehkeh..


    psst2..aku rasa aku bru 1kali jejakkan kaki kat midv wei.. T_T

    ReplyDelete
  4. lagi senang berAKU KAW nieyh kan.. :) yan pom same cm mira jugak tgk org lau da bole msk kepale ngan kite panggil AKU KAW aje la..:)nyway entry yg bagus :)

    ReplyDelete
  5. @✿....rossa alina....✿ ahhaha aku lepuk kau bersaya awk la sgt :P

    ReplyDelete
  6. @BudakCHOCO Official Blogger yeah btol la tu. macam tak bape best ber saya awk ber ai yuuu ni :D

    ReplyDelete
  7. nak guna saya awak gak!!!!!!!!!!! wahahaha

    ReplyDelete
  8. @fz all guna gwa lu ah syokk :D

    ReplyDelete
  9. hahha..ikut tempak gak asanya..kalo perlis aku hang tu ala2 mcm aku kau la jugak haha..tapi cm ganas sikit bunyi hahaha..
    kalo yg baru2 kenai.. syud lbh suka guna hampa(awak)..
    lama2 nt bila dah rapat.. mmg tak ahh ! hahaha

    ReplyDelete
  10. kalo ngan mber2 U cik scya terbiasa guna SAYAAWAK . huhu entah x biasa nak guna AKUKAU dgn diorg --.-

    ReplyDelete
  11. kite awak lagi sweet x ..
    hahaha .
    lemah lebut ckit :)

    ReplyDelete
  12. weyhh mulai saat ini kita guna SAYA AWAK lah ek.. sooo suweeeett kann...
    kahkahkah.. gelak aku sensorg...muahahahaha

    ReplyDelete
  13. btul2!! suka lagi guna kau aku. sebab bila guna kau aku, automatik jadi mesra..tiba tiba nak kau aku ngn mira..muleh ke? haha

    ReplyDelete
  14. @syudloghat utara pon best jugak tau. dulu ade member org kedah selalu die ber 'hang' n 'kau' dgn kte. cam best jek. tapi tak reti nk gune loghat utara :D

    ReplyDelete
  15. @Scya Lollita hehe dulu time study pon memula kenal dorang bersaya awak je. lame lame aku kau jerk hehehe

    ReplyDelete
  16. @ohhsifarah ekkeke kadang akk guna juga kite awk hehe manje gituuuw

    ReplyDelete
  17. @♥ Cik Cha haha ko tok saha nak gatal bersaya awak aku lepuk ko ngan ros nnt hahah

    ReplyDelete
  18. @Cik Aishaishh! bole sajee. kan lagi mesraaa ehehe.

    ReplyDelete
  19. kite prefer aku - kaw! mesra sangat. hekhek

    tp akak tua dr kite, so wajiblah panggil kakak. hikhik

    eh, akak hati2 pi midv?? takde jumpa pon haritu T--T

    ReplyDelete
  20. haha ok ok...aku stuju kau gunakan gelaran tu ngn aku..sbb aku rasa lg mesraa..mcm bob mesra gitu. hehe..oo ye..thanks sbb join okay! gud luck:D

    ReplyDelete
  21. @Dee Chicuita aiyakk time awk pegi tu akk tak pegi acane dik hehe nnt kalo g midv lagi btau ye. boleh kte ngedate ;D

    ReplyDelete
  22. @Cik Aish hahha bob mesraa yee. woi woi kasi aku menang hahaha :P

    ReplyDelete
  23. fadie dulu pernah blogging guna gua lu, hihi memang seronok taip entry bila guna gua lu, rasa macam kita betul betul kenal dengan reader blog kita.

    ReplyDelete
  24. @Cik Fadie. best kan? lagi cam close je dgn readers hehehe. tp tgk entry jugak kte penah bwwt :)

    ReplyDelete
  25. fad dengan kawan fad guna aku kau je.

    ReplyDelete
  26. ha adik mira! hah~sile gelak laju2 skrg...kakak sab ni!
    mende aku ntah,....meh tampar aku laju2...
    >.<

    ReplyDelete
  27. kalau ngan kawan2 baik kat sarawak, "kamek kitak".. tu cam serasi giler ahh... aku kau kalu ngan geng yang dr sjung... saya awak pun ada jugak.. tu akwan yang kamceng giler dr sekolah rendah.. hehehe..

    ReplyDelete

This is best brooooooo!