Monday, May 2, 2011

[Sepuluh perkara] Day Three : 10 Things I hate

Hai korang. Terlambat pulak utk hari ketiga sepuluh perkara ni. Kebizian pulak cuti cuti ni. Hehe. Korang boleh baca 2 hari lepas punya 


#1-Lipas. Aku benci lipas forever and ever. Even lipas tu tak de perasaan pon even lipas tu kecik nak mampos aku tetap benci lipas. Benci dan juga fobia dgn lipas. Aku penah cite ape jadi kat aku dkt ENTRY NI di sebabkan lipas. 

#2-Penipu. Ye aku benci penipu. Sumorang pon tak suke penipu kan. Ni bukan yg tipu siket siket gegurau ni. Ni tipu yg kaw kaw punye dah kantoi tanak mengaku lagi. Boleh buat muka slumber tak de ape mende berlaku. Mmg haram jadah.

#3-Org yg dalam public transport (eg: KTM, Bus) tak reti nak masok ke dalam even dalam ada kosong. Okay yg ni serius mmg aku benci. Aku kn mmg pengguna public transport yg setia. Pegi/balik keje nek bas. Balik umah parents kat Seremban nek KTM. Yg mmg buat aku benci gila smpi rase nak memaki kat situ org yg dalam KTM tu tak reti nak masok ke dalam. Even dia nmpak kot ade ruang kosong lagi kat dalam tu. Tak de la hati perot tgk org kat luar besesak sesak nak masok KTM. Penuh kat depan pintu je. Situ la org nk kuar, situ la org bediri situ la org nak masok. Pergh woiii tlg pikir orang laen siket. Bukan bapak kau punye KTM kau nak naek sorang.

#4-Menunggu dan ditunggu. Nak kata benci sangat tu maybe lebih kepada tak suka kot. Aku tak suke org menunggu aku dan aku tak suka tertunggu tunggu. Bila aku buat org tetunggu, aku jadi kelam kabut dan aku jadi serba salah. Even bagi org tu benda ni kecik je. 

#5-Usha/pandang org atas bawah. Kau boleh bayangkan tak, kau tgh jalan sorang sorang ni tak kacau ngn orang laen, pastu ade lah mamat/minah yg kau tak kenal dok usha kau atas bawah. Ade masalah?

#6-Tak reti nak cakap Terima Kasih. Dah mntk tolong orang, or even kau tak mintak tolong pon orang tu, tp orang tu tolong buat utk kau, tak boleh ke nak sebut Terima Kasih? Tak mati pon kau ckp thanks/terima kasih. tak kira la org tu sape mak cik cleaner ke, adik kau ke, kawan kau ke. Berat sangat mulut tu nak cakap Thanks/Terima kasih kenapa?

#7-Seseme/demam/batuk. Aku paling lemah time sakit sakit ni. Ni baru demam batuk n seseme je. Baru sikit aku manje kemain. T___T.  Alhamdulillah setakat ni aku tak penah kena tahan ward lagi dgn sakit sakit yg laen. alhamdulillah. 

#8-Kekurangan duit. Seriously boleh buat jadi tension kemain. Nak mntk kat mak abah time time dah keje ni kan malu je? 

#9-Gaduh/Selisih paham dgn org. Tak kira dgn sape sape pon. Tapi paling sakit kepala time gaduh or selisih paham dgn org tersayag. Aku tak suka bila time gaduh or selisih paham ni. Sakit kepala sangat sangat.

#10-Perempuan tak sedar diri. Pakai pakaian yg tidak mengukur baju di badan sendiri. Baju tu mmg cantik. bila kau pakai sumpah buruk. Baju tu kecik tak suite dgn kau. Nk jugak pakai. Pastu jalan dgn bangga. Legging plak. Serupa tak payah pakai ape ape. Badan² beso, makcik makcik yg anak dah ramai, takperlu kot nak pakai macam ni. tak nice la. 


Esok smbung day four : 10 things you want to say to one person



16 comments:

  1. kurang duit boleh buat stress melampau ;D

    ReplyDelete
  2. @Misshy Innz buat keje ape pon resah gelisah kan?

    ReplyDelete
  3. kenapa benci lipas? cian kat lipas. benci la tikus..hehe

    ReplyDelete
  4. @HALIM sbb lipas yg slalu menganggu hidup ku T___T

    ReplyDelete
  5. halim , lipas sgt lah menggelikan plus kotor betul tak mira ?

    ReplyDelete
  6. aku benci lipas, cicak, katak dan yg sewaktu dgnnya

    ReplyDelete
  7. @Alin Liyana iye sangat betol sekali! kaki die yg menggerutu tuh errr *nek bulu roma*

    ReplyDelete
  8. @Ayeem Jemain *gosok gosok mata* ayeem komen belog aku woi :D cicak katak pon aku geli. tp tak bape sgt sbb dorang tak kaco aku. hahah lipas ni ha dlu slalu kaco aku

    ReplyDelete
  9. saya paling tak suka tunggu orang dan buat orang tertunggu-tunggu. rasa macam takdak disiplin masa kan ? :D

    ReplyDelete
  10. macam nak lempang semua orang kalau tak ada duit!!

    pffftttt

    ReplyDelete
  11. gado dengan selisih faham tu memang tak suka.tersiksa jiwa raga.

    ReplyDelete
  12. @hazwani yusof yup2 rase bersalah kot buat org tertunggu2

    ReplyDelete
  13. @Amoihahaha. rase nak lempang ? rase nak buno org pon ade kekeke

    ReplyDelete
  14. @storyfromme selagi tak settle sblm tido selagi tu la kepala otak dok pikir jek

    ReplyDelete

This is best brooooooo!