Monday, May 2, 2011

Nasi Kosong Ikan Kering



Hai korang. Korang ade yg tgk tak cerita ni ?Balik seremban aritu aku macam bese la dok layan tgk tv cite ape yg bst. skalo tuka pima ade pulak cite ni. memula cam ape la cite tajuk camni. Lame lame layan gak. 


Sedikit sinopsis cite ni 
si Jehan Miskin (Azman) menjadi seorang yang sangat mementingkan bajet sampai sanggup makan nasi kosong dan sekadar ikan kering ja kalau nasib tu, ada la kicap.setiap hari dia mengumpul duit demi menebus kembali rumah pusaka arwah bapanya.yang lawaknya,dah la seketul ikan kering tu kecil,boleh pula dia catu makanan tu dengan belah kepada suku.memang kesian la tengok isteri dia yang menanggung perit mengandung tapi kena bertahan perangai suaminya yang sangat jimat tahap gaban!. - Jiwang.org



Pelakon utama Jehan Miskin dan Sari Yanti. First time aku tgk lakonan Jehan Miskin dan aku suka dia. eh aku suka lakonan dia. First time okay. Sebelum ni kan kebanyakan dia belakon jadi org kaya, jadi play boy, jadi bajet handsome/macho. Sume tu aku menyampah tgk lakonan dia. 



Cerita ni sangat sweet. Pasangan yg hidup secara sederhana tetapi mereka sangat bahagia. Jehan miskin sangat suwiiiiiiiiiit sangat penyayang dalam cerita ni. Character dia sangat laen dgn lakonan² dia sebelum ni. Jehan Miskin, kau berjaya mengubah persepsi aku terhadap lakonan kau! Bravooo!

Antara part yg aku suka
Sari yanti mengidam nak makan western food dgn hotel. Si Jehan miskin(Azman) ni mane mampu. Sume nye berkire kan. So Azman mntk tlg kawan dia yg jua daging tu utk dapat kan daging murah, then dorang masak sendiri, wat candle light dinner sendiri. Siyes touching abes time tu.


Nak download?


20 comments:

  1. erm cik scya x berapa minat tgk tv ouh , kadang2 crte yang dah basi pun, cik scya baru tahu -____-''

    ReplyDelete
  2. ala..mira. kan ady pon pnah wat cenggitu tuk mira..da kira sama suwit ah cam jehan miskin tu kan?ececeh....jelez i.KEHKEH...

    ReplyDelete
  3. macam best je cite ni. nak kena tengok lah :)

    ReplyDelete
  4. @Scya LollitA i pon jarang tgk tv i.. kat umah sewa tade tv kan. huhu balik umah mak je tgk tv :D

    ReplyDelete
  5. @Cik Bib hahahha akk sangat memahami! T____T

    ReplyDelete
  6. @Miza Yusof hehe dkt astro pirma ade byk kali ulang kot.

    ReplyDelete
  7. waa best ke cite tu haha bapak i tanak tgk uhh da kate mrepek

    ReplyDelete
  8. @sherah haha cite die cam bese bese je. tp i suke. tah suke :D i tgk pon besmbung2 sbb ade ulangan kan hahhaah

    ReplyDelete
  9. tak sempat nak tgok smpai abeh ri tuh. huhu

    ReplyDelete
  10. tengok ulang2 pun tak bosan cte neyh! hahaha... kesian kt bini dia, tak dapat zat hari2 duk makan ikan masin

    ReplyDelete
  11. nice
    citer tu kelakar2
    hohoho

    ReplyDelete
  12. xtgok pon.nk tgok tv ni time2 cuti leh la.time keje blk keje dh tido kepenatan..heeheh...tp tv laa penghiburkan..ehehehe

    nk download laa..

    ReplyDelete
  13. macam best je cite die.tapi fad tak minat jehan la.kalau hero lain fad tengok kot.

    ReplyDelete
  14. @eyes143.. hehehe tak pe bole tgk lagi byk kali ulangan kot :P

    ReplyDelete
  15. @c.i.k.a.m.i.e.awkakakka tau takpe. kesina bini dia. sayang punye pasal kan. layankan aje

    ReplyDelete
  16. @merahitujambu haha kte pon ujugn minggu kat umah mak je kte tgk. ari bese mane ade tgk tv heheh

    ReplyDelete
  17. @storyfromme kte pon tak mnt jehan miskin tahuuu. tp cerite ni cam terminat plak kat die haha

    ReplyDelete
  18. sy tgk sy tgk!best gle cte ni..kelakar pun ada gk.rs cm nk bt cmtu gk la..naik vespa,helmet kura2..haha

    ReplyDelete
  19. @Abang Stalker HAHHAHA tahu takpe. comel gila nak vespa gitu

    ReplyDelete

This is best brooooooo!