Sunday, June 5, 2011

Aku tak paham orang yang suka carik traffic blog dengan entry 18SX


Assalamualaikum. Hai semua. Dah menjadi tabiat seorang blogger akan blogwalking ke blog rakan rakan yang lain. Meninggalkan jejak, berkenalan, meninggalkan komen di entry mereka. Aku memang suka blogwalking ke blog orang lain dan akan meninggalkan komen di entry pertama dalam blog mereka. Selalunye entry pertama dalam blog tu la akan selalu orang komen. 

Aku tak paham kenapa eh orang yang selalu nak kejar traffic ni mesti nak letak entry berunsurkan 18SX. Aku sendiri yang terbukak blog tersebut malu dengan diri sendiri. Sebab entry 18SX macam tu. Bukan setakat ayat ayat dalam entry, tapi paling ketara gambar 18SX terang terang terpampang kat blog tersebut. Tak ada idea lain ke nak naikkan traffic blog tu?

Blog anda tu dah la dibuka untuk bacaan umum. Sekarang ni, budak 12 tahun pon dah ade blog. Bila mereka blogwalking ke blog korang, kan benda benda macam tu merosakkan budak budak tu? Malu tahu? Dah la sekarang pon dalam berita sendiri tak habis habis pasal video sex politik tuh. Ni dalam blog pon nak 18SX? Cuba la pikir sebelum nak post entry 18SX ni. Bayangkan anak korang in future yg baca entry korang buat tu. Ape eh dorang akan pikir?

Satu lagi, korang letak nuffnang,adverlets,innity dalam blog, sume tu utk earn money rite? Korang rasa korang dapat duit dari Nuffnang, adverlets, Innity tu dengan menulis entry 18SX camtu elok ke? Berkat ke duit yg korang dapat tu? 


p/s: berfikir sebelum menulis/menaip.


36 comments:

  1. biarlah kt diorg tu mira....nak buat cmne kan, hehee...dah blog tu diorgnye..he2...ape2 pun blog mambang bebas dari segala unsur xD ekeke...

    http://violencexx.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. gerenti income diaorang melambung2 dengan entry ni.. hahah tak reti nak buat entry 18sx.. tapi myb itu taktik dia orang nak majukan blog kot..

    ReplyDelete
  3. tak ada faedah langsung entry2 dia tu. dapat dosa lagi ada lah,haih..

    ReplyDelete
  4. macam tak da cara lain dah nak up traffic. haishh

    ReplyDelete
  5. @Mambang Terbang huhu mmg blog diorang punye. tp diorang publish utk tontonan umum kan? kalo budak2 yg bace tak ke haru tu?

    ReplyDelete
  6. dowang rasa sume tu bleh wat dowang femes kot...Ragam manusia ni mcm2...haishhhh~

    ReplyDelete
  7. @Ain Zulaikha btol la tu.. income tak berkat kot.. huhu. dah takde cara laen la tu kan nak up traffic

    ReplyDelete
  8. @Amar Amirah haa tau takpe. sronok sgt nak tayang mende2 cmtu. siap berbangga plak tuh. adoi~

    ReplyDelete
  9. entahla. no komen sal ni.

    btw, cntik doodle yg u buat :)

    ReplyDelete
  10. urm...btol3... suke tgk blog mira... cute!

    ReplyDelete
  11. @einz miszmessy ramai jeee plagiat dalam dunia ni uhuu

    ReplyDelete
  12. setuju dngan apa yg awak ktakan..takut bdak bawah umur terikut2 dngan prangai xsnonoh camtu..

    ReplyDelete
  13. betul setuju sgt akak tadi saye tengah blogwalking lepas tu terjumpe plk..tutup lah ape lagi..

    ReplyDelete
  14. biasa lah tu mira.org mcm tu sllu nya masa mula2 blog tak dpt smbutan kot.tu yg buat cm tu kot.mengong org cm ni.

    ReplyDelete
  15. sy ada entri 18X.hahaha..tp entri kesihatan. :D cmno lak tu cik mira.

    ReplyDelete
  16. @iQa~ huuhh femes dan dicop blog 18sx! haha

    ReplyDelete
  17. @FarhanahAdzlan itu la. budak2 skrang dah advance.~

    ReplyDelete
  18. @aleeya nurzareen bagus2 jgn bukak tgk lame2 plak ye :P

    ReplyDelete
  19. @rara pinkmafia haha. mungkin la kot.. tp kan, mula2 blogging mmg la org tak kenal kan.. kalo rajen melawat blog org laen, traffic blog naik jugak ;)

    ReplyDelete
  20. @Abang Stalker kalo kesiahtan takpe. tp kalo letk gmbr 18sx saje saje? tak best la kan? :)

    ReplyDelete
  21. ahahaha..gmbau2 iz ltk tu ok lg.sbnrnya ada lg ekstrem.tp sdri malu nk tgk. :P

    ReplyDelete
  22. sekarang ni semua irg pasti ada blog..terikut2 pon ada jugak..tpi tak update..pastu buat blog cerita bukan2..haish....

    ReplyDelete
  23. @merahitujambu hahah tau takpe. org nak die pon nak jugaakk~

    ReplyDelete
  24. tahu xpe...
    tu nak sgt nek en earning je
    xptot aiiihh
    ^_^

    ReplyDelete
  25. biasa la yunk.dosa pahala letak ke
    mana mana bila duit jd taruhan dunia.
    ni lah hidup manusia ;)

    ReplyDelete
  26. @HaNa Haniearning tak tahu status die cmne :P

    ReplyDelete
  27. conclusion nye: mind your words :) hihi

    ReplyDelete
  28. hahahha trueeeeeee trueeeeeeeee

    mambang takde backbone lak nak biarkan diorg tu. mane bleh biarkan....

    ReplyDelete
  29. @ARC™huhu. perlu dicegah org2 cmni :D

    ReplyDelete

This is best brooooooo!