Tuesday, June 21, 2011

Contest: Eh siapa Mira Edora tu?


Entry melekat sehingga 30 June 2011. Scroll bawah siket utk entry terbaru ye.



Syarat utama contest
  • Buat satu entry bertajuk "Eh siapa Mira Edora tu?" dan mengarang cerita dogeng kau orang dengan menggunakan keyword "Aku & Mira Edora" Yang tak kenal aku jangan risau. Korang reka la cerita dgn creativity korang. Lawak, sedih, benci, ape ape saje. yang penting menarik! Mesti lebih 100 patah perkataan :p
  • Letak header blog ni kat entry korang dan link kan ke blog ni
  • Dah siap letak url entry kat ruang komen bawah cni
Cerita yg paling menarik perhatian juri akan di jadikan pemenang. Susah ke? Tak susah kan? Juri sape? bukan aku sorang yg menjuri yer. Kang nt ade kate tak fair plak kan. Kalo gune random.org macam tak kena je. penat² korang kerah idea tup² pilih pakai random.org. tak best la kan? 

Hadiah? 

  • 3X standard Dollydle mirip muka anda di tempah khas dari The Dollydle's Cottage
  • 2X plushie comel sponsored by Ezloveycraft
  • 3X Gelang Crystal sponsored by Rieyah
  • 2X Perfume Marks & Spencer sponsored by Yuyu
  • 1X Hand & Nail Cream Marks & Spencer sponsored by Yuyu
  • 1X Domo kun hp charm tempah khas dari Ezloveycraft
  • 5 hadiah saguhati blog review dr aku sendiri. Seminggu 1 blog review


Ade sape sape nak sponsor hadiah? 
*bajet cam femes amous plak kan*
kehkehkeh

Tarikh tutup 30 June 2011. Lama ni. Ade masa korang nak karang cite best best. Aku tau korang kan hebat 

140 comments:

  1. insyaALLAH.sy join..macam seronok..sy kenal kot kamo..insyaALLAH...heee

    ReplyDelete
  2. wah best best nanti aku join k!

    ReplyDelete
  3. Nenek rase mcm nak join :):) tgh cari idea :):) hahahahahaahahahahahahahahaha

    ReplyDelete
  4. @rara pinkmafia saje saje je yang~ baru 2nd time wat contest :D

    ReplyDelete
  5. @NeNeK sAyHa oyeahhh~ tu yg kte mahukan heheheh

    ReplyDelete
  6. saya join....


    http://merahitujambu.blogspot.com/2011/06/contest-eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  7. nak join

    http://leeyagemini.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  8. Join jugak ^^ . Sorry kalau agak panjang T.T

    http://lystra-lily.blogspot.com/2011/06/blog-post.html

    ReplyDelete
  9. gegurl join ya mira......

    http://jokegurl.blogspot.com/2011/06/contest-eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  10. macam rasa nk join. kena perah otak jugak ni....

    <a href='shy-ati.blogspot.com’></a>

    ReplyDelete
  11. JOOOOOOOOOIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNNNNNN!!!!

    Baca & hayati

    http://kisahmissxyz.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  12. jiwa tgh kacau la nak buat karangan.. doakan le saye sempat waras.. kang saye join.

    ReplyDelete
  13. @Atie hehe. takpe masa panjang lagi. bole perah otak lame2 kekekek

    ReplyDelete
  14. cam best je kontest ni .

    insyaAllah sy join ;)

    ReplyDelete
  15. Saya jin contest : Eh siapa Mira Edora tu :D

    http://khairiyah-coretanhati.blogspot.com/2011/06/contest-eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  16. http://hdyhdyh.blogspot.com/2011/06/lelaki-didunia-aku-mira-edora.html

    dah join!

    ReplyDelete
  17. saya join :)

    http://balqisloveyours.blogspot.com/2011/06/contest-eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  18. saya dah kenal awak haha.
    macam nak join . tapi malu , I pay u jelah boleh :p

    ReplyDelete
  19. laaaaa bukan u buat . okay2 . pape best ada doodles sendiri . good contest <3

    ReplyDelete
  20. nak juin nak juin! haha. tak kira. nnt pas submit, pastu blanja mee goreng kat umah okeyh. :P

    ReplyDelete
  21. siap! nah bace bace. tanak adiah. cepat2 skit kawen. aiyooo~~

    http://papankekuncipink.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  22. hi,salam baru tahu jea contest ni!sebelum ni tak pernah msk ape2 contest pon..anyway ni blog adek..

    htt://simpleme99.blogspot.com

    (blog x cantik mane pon)

    ReplyDelete
  23. join juga akhirnya...fuh2..
    http://syazwani30.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  24. join kontezzz...yezza!!:))

    http://benmime.blogspot.com/2011/06/contest-eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  25. akak dah siap! nahhh...

    http://simpleme99.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  26. sy sudah pulang..:) nk join jgk la.. ;)

    ReplyDelete
  27. @merahitujambu thanks babe. org pertama join ! :D

    ReplyDelete
  28. @Abang Stalker sila join! pserta lelaki perama. haha :P

    ReplyDelete
  29. akak! dah siap hope akak suke gila!

    http://simpleme99.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  30. alamak ! bru perasan ade kontest ! nak cri idea dlu ~ ehehe nant dtg balik ye ~ :D

    ReplyDelete
  31. @Cik aPpLe orite cik epal. heee i'm waiting for ur entry~ ;D

    ReplyDelete
  32. saya join..

    http://emogurlz-emolovers.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    tq!!~.. =)

    ReplyDelete
  33. akak..cukup syarat x..?hehe..sy da join..=) laki pes kan..nak adiah..hahaha..

    http://miniexpress.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  34. @aSiMiRa.aSiM cukup cukup hehehe. peserta ke-15

    ReplyDelete
  35. mambang rase cam nk join lah.....tgh cari idea dulu,,,,hehehe

    http://violencexx.blogspot.com/

    ReplyDelete
  36. assalam, mira, insyAllah i will join this contest.. heheheh masih fobia join kontest... hehehhehe

    ReplyDelete
  37. assalam, sis miraa, qyrn nak join. nak sangat menang doodle tuu. *tak mampu nak tempah. hahaha. btw, qyrn tak kenal ag sis mira. tak tao nak cerr apa. hihi ;)

    ReplyDelete
  38. Rasa macam nak join. :D Tapi tengoklah dulu kalau ada idea. (: kebetulan pula saya memang suka menulis .THANK YOU!!!

    ReplyDelete
  39. mira kitew da siap menaip jep cume lom blh publish....tgu eh.....

    ReplyDelete
  40. @Ain Zulaikha w'salm ain! eh knape fobia plak ain? hehehe

    ReplyDelete
  41. @Qyrn Dishdush ehhehe join la sayang.~ its okey tak kena sis pon tak pe. just buat cerita ikut suka hati :D yang pasti mesti creative dan menarik :)

    ReplyDelete
  42. ramainya blogger anjurkan contest..
    i pon teringin nak buat. lain kali insyaallah..>.<

    ReplyDelete
  43. geng mira blogger dtg ni...
    hehhe...

    nk join..tp kne kumpul idea dlu nih...
    hehehe...

    xpe la, mirah follow blog ni..
    meh la jd kwn mirah gk..hehehe

    ReplyDelete
  44. @Marya Hana . hai marya! kalo marya bwt contest sure ramai join. :) btw thanks dropping by :)

    ReplyDelete
  45. @isyam mirah ehhe. takpe. masa masih panjang utk contest ni. so bole kumpul idea byk2 ;D

    ReplyDelete
  46. @hana sudradjat thanks babe! tak sabar tunggu ur entry! ;D

    ReplyDelete
  47. @einz miszmessy ye kee hehe bole2 nnt letak je url kat cni okee ;)

    ReplyDelete
  48. Kak Miraaaaaaaaaaaa! Diana join contest ni! But rasa macam bukan cerita la. Haha! Nvm, alteast I'd try my best :D

    http://ftndiana.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  49. qyrn 1st tak reti gak. tengok tengok ada tutorial. tu lahh, qyrn cuba. jadi gak kot sikit2. tu lahhh. hehe. akak buat doodle yg sorg2 je brapa ek?

    ReplyDelete
  50. @Dianaa akhirnyaaa diana join jugakk. peserta ke-16 :D

    ReplyDelete
  51. @Qyrn Dishdush akk tempah doodle tu sayang. hehe cer tgk kat blog kak amar :)

    ReplyDelete
  52. eyraa join !

    http://eyraatiqasuhaimi.blogspot.com/2011/06/contest-eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  53. okayy done join.. maaf laa panjang ckit..eh byk.. heheee :)
    http://storyofschasya.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  54. karangan sy x siap2 lg T_T sape mau tolong~mau mati da ni....wuuuu..

    ReplyDelete
  55. ingt nak publish lewat....tbe2...tertekan terbitkan la plak....neway...surprise!!!
    hope mira shuke....
    even tak menang pun....sbb mmg minat menulis...hahaha....
    kita tglkan link k

    http://einzmiszmessyartwork.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  56. @Abang Stalker hahha takpe byk masa lagi ni. heheheh e:P

    ReplyDelete
  57. dah follow, sy join contest

    http://kiwiblurr.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  58. http://fireoffame.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    Dah join!

    ReplyDelete
  59. http://zeckze.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html


    da join da :D

    ReplyDelete
  60. as salam,saya tertarik dengan contes cik mira.tapi xthu nak cerita ape??

    ReplyDelete
  61. @zorro cerita je ape ape. hehe. kisah dongeng kan.. awk bleh tgk org laen yg dah buat... tgk acane dorang buat ;D

    ReplyDelete
  62. MIRA nie MEMANG PANDAI LUKIS KARTUN KE...??? NAMPAK MCM COMEL JUGAK KARTUN tuu...^_^

    ReplyDelete
  63. @Ayie Abas eh takk la.. bukan mira yg lukis.. ;)

    ReplyDelete
  64. ok..ni cuba nasib nie..huhuhu..


    http://disebaliktopengzorro.blogspot.com/2011/06/oh-mira-edora-dalam-contest-eh-siapa.html

    ReplyDelete
  65. followed n new entry must b about it

    ReplyDelete
  66. adeh...berpinau mata bt karangan cte dongeng ni. *_*

    http://coretanakhir.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    :) sila bc dgn nada2 skli ye dan juga bygkn suasana.bru le feel~ ;)

    ReplyDelete
  67. Terbaik dari belog korie!
    I JOIN UR CONTEST!
    HARAP MENANG! I REALLY NEED THAT DOLLYDYE

    http://pinkexia.blogspot.com/2011/06/contest-eh-siapa-mira-edora-tu.html


    HOPE U JOIN MY CONTEST
    http://pinkexia.blogspot.com/2011/06/giveaway-kpop-contest-by-belog-korie.html

    ReplyDelete
  68. mira, jgn approve comment td..kita emel..

    ReplyDelete
  69. @yuyuyuyu.. emel kat mira yer? roxyguys@yahoo.com or amirahanuar@yahoo.com

    ReplyDelete
  70. im already siapkan story. do visit http://syasyahmania.blogspot.com

    ReplyDelete
  71. im already siapkan story. do visit http://syasyahmania.blogspot.com

    ReplyDelete
  72. mira, kite sponsor extra sagu hati tu ajelah.. tapi review pree.. ngengenge.. cuakle tu...ni nak kena join ni.// dollydle tu....

    ReplyDelete
  73. @syasyah_biscuits thanks babe. i dah update kat senarai peserta ;)

    ReplyDelete
  74. @Rieyah Jamil alaaa ingtkan nak sponsor adiah yg aritu :D

    ReplyDelete
  75. adiah ari tu? yg kite dok post kat fb kate nak tag ke? boleh aje.. kasik alamat ah.. cmne nak post kan...cepat tawaran dibuke sementara masih panas

    ReplyDelete
  76. @Rieyah Jamil wahhh btol ke ni? hehhehehe seriyess? kehkeh. mira pm kat fb eh alamat?

    ReplyDelete
  77. ok aje.. tapi kite kasik either khamis or jumaatle yek.. kalo jumaat rehat die pnjg sikit... nak tgk pic die or mira nak suprise dgn erti kate lain, bile dah dapat karang.ngenge

    ReplyDelete
  78. Kita nak joinnn! Nah link. http://nor-fatihah97.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html Enjoy reading ^^

    ReplyDelete
  79. akak....aida dah join..
    bace lah cerite merapu yg tak seberape nih..:D

    http://aidanazib.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  80. fazreen regina

    http://sigileryangtaksubberblog.blogspot.com/

    hope akk ske !

    ReplyDelete
  81. akak, dah join taw

    http://poppyimut.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    hee~

    ReplyDelete
  82. Kak Mira Edora ! sye join contest nie..hope akk ske n sye mng..huhuh

    http://colourful-blog.blogspot.com/2011/06/contest-eh-siapa-si-mira-edora-tu.html

    sori kalau panjang n merepek kerepek =P

    ReplyDelete
  83. saya dah siap!! dan dgn ini saya join~
    silalah baca :)

    http://sengalventures.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  84. wah menariknya contest ni..nak ikut nnti..tunggu free free sikit..

    ReplyDelete
  85. Done ! :) Saya join ! Sorie pnjng sgt yea . Excited nk join . Hehe . :D
    http://ynaslfe.blogspot.com/2011/06/contest-eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  86. babe aku tak tahu mcm mana tgn aku ley laju menaip entry ni....

    http://lovecah.blogspot.com/2011/06/contest-eh-siapa-mira-edora.html

    ReplyDelete
  87. saya join contest ni..

    http://tengku-boyz.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  88. http://zulfattah.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  89. wah, leh aen nak join x? hihi :)

    ReplyDelete
  90. dah join..leh datang baca..hehe

    http://lzulxocraxme.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  91. http://teha94.blogspot.com/2011/06/contest-eh-siapa-mira-edora-tu.html

    dah join ! :) heehe

    ReplyDelete
  92. nak juin .. saya chop domo tuh ea..=) yg laen jgn sebok berebut !

    ReplyDelete
  93. try2 msok ..kot dapat apam balek k.. hehe ..=)

    http://yunnikeysarah.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  94. nak join. tapi bnyak saingan la. :)

    ReplyDelete
  95. I'm joining :)

    http://nurul-hanis.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  96. join:)

    http://nanakimie.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  97. saya join

    http://fatinlovecontest.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    baca ye. heheh fahami ye :P

    cerita hanyalah rekaan :)

    inform saya kalau ada salah ;D tq!

    ReplyDelete
  98. join..

    http://hairulizaccontestga.blogspot.com/2011/06/contest-eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  99. to: MIRA EDORA

    sy dah join contest ni.. sila lah bace yerp.. mnx maap kalu ntry ni terlalu kasar.. sowiii.. :) n dteknkn skali lagi, entry ni rekaan 100% taw.. hehe

    http://gossipgul.blogspot.com/2011/06/mira-edora-mira-edora-mira-edora-edora.html

    ReplyDelete
  100. done! check okie~

    http://nonasani.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    tq!! huhu~
    id: baby

    ReplyDelete
  101. once more:

    http://nonasani.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    check okie..
    tq!!
    id: baby

    ReplyDelete
  102. baru jumpa contest ni...tarik tutup 30 jun ehh....esk baru 30 jun, sempat lagi kalo nak join ni...

    ReplyDelete
  103. saya join jugak..

    jgn lupa baca ok...

    http://citerlama.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  104. saya dah join...
    jgn lupa baca ok...

    http://citerlama.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    ReplyDelete
  105. caitttt... kontes ni rupanya... beriya duk baca kt entri org len.. ekekek... tertipu sebentar.. keh3!

    Entri terbaru:

    1. Budaya "I FOLLOW U, U FOLLOW ME BACK"

    ReplyDelete
  106. darling!ifa join!sempat lg kan2..nie baru ada idea n mengarang je nie dari tadi tau...hehe

    http://tiefazatie.blogspot.com/2011/06/eh-siapa-mira-edora-tu.html

    tq!

    ReplyDelete

This is best brooooooo!