Tuesday, June 7, 2011

Kalau dah penakot tu penakot jugak


Okay lah ni first time aku nak cerita pasal kisah seram. Aku kan penakot. Kang aku cerita aku yg seram sejuk nnt. Skang dekat office tgh lunch hour. So boleh la aku menaip dgn lajunye. Kang kalo aku buat entry ni kat umah, mau nye aku tak tido kan. HEHEHE

Aku kan jarang ada kat umah mak.So kalo balik tu bilik aku tu cam tempat persinggahan je la kan. Mandi, tido, tuka baju. Tu je la benda yg aku buat kat dalam bilik kalo balik Seremban. Bilik aku agak besar. So bayang kan la. Katil seketul. Almari kabinet. Meja solek. Sofa. So malam selalunye aku akan tutup lampu before tido. Bukak lampu kat ruang tamu family kat luar. Tak pun aku bukak lampu tangga. Dan selalunye kalo aku balik seremban, aku la akan paling tido lewat skali sebab online ngadap blog/facebook/ begayut dan etc. Orang lain sume da tido, aku dok besengkang mata lagi. 

One day tu, aku tak sure aku tido awal ke ape tah. Time tu tutup lampu. Tgh syok punye tido. Tutup bantal dkt muka, peluk bantal peluk. tido mengereng. Tetibe aku cam tejage. Telinge sblh kanan aku panas. Time tu jugak aku dgr bunyik org berjalan arah ke katil aku sblh kanan. Korang penah dgr kan kalo rumah 2 tingkat, kalo kte berjalan mcm menghentak kaki so boleh dgr la kan bunyik org berjalan. Paham tak? Okay buat buat paham dah la. 


Aku cam tekejut time tu. Aku nmpak macam 'LEMBAGA' yang tutup muka dengan kain pelekat nmpak mata je. Dapat bayangkan tak? Macam tak logik pon ade an? tp tu la yg aku nmpak. Aku tutup muka gune bantal. Bunyik tapak kaki berjalan tu makin dekat. Aku try jerit. Aku rase aku dah jerit paling kuat dah time tu. Pangil "maakkkkkkkkkkk". Tp suara tak kuar. Dan aku rase tak boleh bergerak langsung. Sumpah aku cuak gila time tu. Muka, telinga sebelah kanan aku rasa panas je. Aku start baca ayat kursi, 3 Qul, dan segala ayat yg terlintas kat kepala otak aku time tu. Lebih kurang 5-10 minit jugak la. Lepas tu baru aku dapat bergerak. 'lembaga' tu pon ilang.


Ambik bantal, selimut terus masok bilik mak tido atas lantai. T___T Sejak kejadian tu aku tido tak tutup lampu pon. Even kat umah sewa kat KL ni. Aku tak tau ape benda 'lembaga' tu. Aku cerita kat family aku. Dorang pon meremang bulu roma


Sejak kejadian tu jugak, aku jadi penakut melampau. Sampai mak aku kate nak bawak aku jumpe ustaz nak pulihkan semangat. Bila malam je aku jadi terible nak tido -.-


Baru kena macam tu. Kalo jumpe depan² entah pengsan aku di buat nye. Mintak simpang. 

28 comments:

  1. Err, menyeramkan. Kalau kena kat Diana la, memang tak tidur kot T____T

    ReplyDelete
  2. biasalah. perempuan~ hehe. sebabtulah ada laki laki yang serba berani :)

    ReplyDelete
  3. erk?kalau saye terus koma..takot kot..

    ReplyDelete
  4. Okay seram... saya rasa memang kena jumpa ustaz secepat mungkin untuk pulihkan semangat.buatlah cepat-cepat ye.insyaallah rasa lebih baik :x

    ReplyDelete
  5. fizi pon pernah kne kacau gak...
    time kat matrik.... meh baca!

    http://firzimukhri.blogspot.com/2011/04/hantu-pocong-main-tingkap.html

    ReplyDelete
  6. fuh..
    seram ni..
    nsb baek bace siang2..
    huhu..
    cik ezy pon penakot yg amat..
    xleh tgok cite2 seram bagai..
    aduyai..

    ReplyDelete
  7. hantu tu dressed up mcm ninja pulak -___-

    hm tu setan la tu nak mgacau.baca doa bebanyak ye.

    ReplyDelete
  8. Okay takut pulak bila baca entry ni kbaiii hahaha seghammmm

    ReplyDelete
  9. hoho..kene kacau ey kakmira?
    adiela xpenah kene lagi yang camnie and xmintak pon..huhu..tadi masa baca entry kakmira,tgh feeling layan seram,tetba klua yang saving energy mode kakmira,terkejot adiela..ngahaha..pastu gelak sorang :D

    ReplyDelete
  10. HEHEH...tak leh blah ayat 'tutup muke ngn kaen pelekat'

    haaa...da kantoi da disitu..aku tido ngn bear..pelok bear tahu

    ReplyDelete
  11. uhhhh~ serammm T-T Babtu jay tasuke bilik besar. takot ouh pusing2 nmpk bnd laen. hahahahaha~ Jay pnah kne kaco time uh kt umah sewa time study kt johor dulu. Bgtau my dad, dye soh bli kaset/cd ayat2 suci Al-Quran yg menghalau jin n syaitan. Mlm2 je pasang la lam bilik. Alhamdulillah tade pape jd since then.

    ReplyDelete
  12. mira.. dah penah kena kowt.. bukan setakat kat umah.. kat hostel pon.. at least kat umah, kalo takut tdo kat blik mak.. kalo kat hostel,,takkan nak tdo ngn ghumat plak.. ade yg terlentang kat lantai.. katil kecik kan

    ReplyDelete
  13. @Dianaahaa akk ni ha tido bukak lampu je dah skang -.-

    ReplyDelete
  14. @Red iye ke lelaki berani :P ade yg penakot jugak tauu

    ReplyDelete
  15. @hana sudradjat insyallah. wil do. thanks babe! ;)

    ReplyDelete
  16. @biawak goreng err tanak bace malam2 esok kt ofis mira bace..

    ReplyDelete
  17. @Cik Ezyhaaa mira kalo tgk cite seram tutup tinge kecikkan mata. hahahha

    ReplyDelete
  18. @rerehalim tu ah pasal. kadang pk cam mengarot plak. tp tu la benda yg kte nmpakk

    ReplyDelete
  19. @Syahirah Suhaili hahahha mesti tgh amek mood seram tuh tuh yg tekejut :P

    ReplyDelete
  20. @.:saya_saya:. er bukan aku yg tutup muka gune kain pelekat..

    ReplyDelete
  21. @Dernier Jaykte suke bilik besar. tp tu la bile nak tido takot plak hahha

    ReplyDelete
  22. @Rieyah Jamil err kt hostel? hostel jgn ckp la kan. memacam benda. tp alhamdulillah tak penah kne kat ostel lagi..

    ReplyDelete
  23. org pgil 'ketindihan'.dia akn dtg samada dia menindih kita masa kte tdo tuk melemaskn kita atau dia akn kco dgn menjelmakn dri mcm2 rupa.tp hakikatnya itu khayalan,kita je yg rs.tp awas,bole membunuh kita. :) biasanya iz kne time betul2 ngntuk tp smbil tu byk fkr bnd lain masa tgh nk tdo tu.kdg2 menjerit minx tlg,tp kwn seblah pun x dgr iz pgil nm dia.kne meronta dgn kuat bru dia lpskn kte.jeritan suara kte akn jd cm org ngigau tp xde words pun,cuma rontaan.

    ReplyDelete
  24. @Abang Stalker yupp. slalu jugak kena cmni time kat hostel dlu. tp yg ni paling real ah cm nmpak depan mata T_T

    ReplyDelete
  25. ahahaha...xmoh laa jumpa makhluk tuhan paling seksa tu

    ReplyDelete

This is best brooooooo!