Thursday, June 16, 2011

Sebab sebab yang mematahkan semangat aku utk berblogging


Ketika sedih
Time sedih aku mmg tak de masa nak update belog. Bukan aku tanak update belog. Kalo aku update time aku sedih, entry aku nnt sume berunsurkan sedih je. Kan tak best tu? Aku bace balik pon buat sedih balik je acane?

Ketika marah
Kalo marah tahap siket siket tu boleh update lagi kot? Kalo tahap marah buat tangan aku menggil, darah mendidih, badan panas, kepala panas, mmg tak leh handle la nk update belog. Kalo update jugak, semua kata kata kesat akan keluar. Not nice kan? Aku kan perempuan melayu terakhir =P

Ketika weekend
Macam aku penah cakap sebelum ni, aku mmg FAIL update belog time weekend. Bukan tak nak update. But time weekend macam macam event nak buat. Event? ceh macam kau tu artis plak ade event sane sini. HAHA. Event tu means, aku dok umah mak, diam diam layan cite kat TV dan malas nak ulang alik naek atas nak online. Ulang alik naik atas? sbb PC kat umah ade kat ruang tamu family kat atas.

Ketika beberapa hari meninggalkan belog
Cer korang try 2 3 4 hari tak update belog, dan korang picit kat Create New Post tu, korang g try tekan tekan keyboard. Bape lme amek masa untuk memulakan ayat pertama? Ade idea tak? ade idea tak ? ade idea tak? Haaaaaaaaa tu la masalah aku kalo dah 2 3 4 hari tak update. So nak memulakan update sangat lah susah. Otak tepu. Tahu tak otak tepu cam ne? Ha camtu la. Camne? ish paham paham la sendiri. Tgk bila da start menaip, kan tanak berenti macam sekarang ni?


Ketika ketiadaan internet
Dah tak ada connection internet acane nak online kan? acane nak bukak blogspot. acane nak Create new post? Even kalo line internet ada, tapi slow macam kura-kura lagi buat aku hangin so mmg tak de la aku nak update belog.


p/s: ok lepas ni kalo agak agak aku tak update belog tu pepaham je la ye. korang anggap je salah satu sebab di atas. okey u olss. sayang korang <3

Bai sumorang! 

28 comments:

  1. haha yang 2 3 hari tk update tu ak stuju..aku pun klu dua ari tk update, nak stat balik, mcm bengong2 je rasanya..mcm tatau nak tulis apa. huhu..

    ReplyDelete
  2. baik mira!kite faham!!!sbb sama jela nan kite....ngeeeeee.....

    ReplyDelete
  3. @Cik Aishhaha tau takpe. dok la ngadap kotak kosong putih suci ni pastu dok pk ape nak tulis :P

    ReplyDelete
  4. hurm...betul2 parah ni.eh jp nk say hai kt perempuan melayu terakhir.Hai awak! ;) haha.untung le adi..

    ReplyDelete
  5. Eh, sama la kita. Kalau mood2 macam tu ada, memang tak update langsung la en. Lagi2 bila sakit hati.

    ReplyDelete
  6. TAK PE.TAK PE.KAMI MEMAHAMI.HEHE :)

    ReplyDelete
  7. kak izan setuju semuanya... lepas ni faham sangatlah kalau mira tak hapdet blog kan~

    ReplyDelete
  8. @Dianaaehhehe btol. sakit ati lagi nk menaip takde idea

    ReplyDelete
  9. ni alasan ke apa??ngee~ikut kerajinan masing-masing kalau ada msa update.kalau x..blog walking je...

    ReplyDelete
  10. semuanya betul...tambahan ketika lappy wat hal..:)

    ReplyDelete
  11. same jugak ngan saya..weekend paling fail nak update blog psl time tuh busy nak jalan2..hehe

    ReplyDelete
  12. ketika beberapa hari meninggalkn blog..
    kalau mcm tu jgn pernah cuba meninggalkan blog lgi oh hahaha

    ReplyDelete
  13. @cik aishaha time lappy wat hal tu mmg takleh bwt ape la kan. mau ngamok je ;P

    ReplyDelete
  14. @Liza Razakhehehh btol! time utk spent dgn family ;D

    ReplyDelete
  15. @ABU hahahha. tapi time weekend belog kena tinggalkan :P

    ReplyDelete
  16. tapi header awk cantek sgt !

    (ada kena mengena tak utk entri ni?)

    ReplyDelete
  17. i setuju sgt bila dah lame x update entry, punye la lame gile nak start type idea..hahaha..last2 p logout..senang citer..:D

    ReplyDelete
  18. @mar yanieya btol. ahha tgk tv lagi baek ;D

    ReplyDelete
  19. aah la, saye pon same. rasa kekok pulak bila dah lama tak update. huu

    ReplyDelete
  20. sy paling ta suke bile tenet slow gle2 mengalahkan siput .. haha .. sejam baru dpt loading blog .. :D

    ReplyDelete
  21. @alif harishahaha tau takpe. kalo cmtu saye lagi terus tak update :P

    ReplyDelete

This is best brooooooo!