Tuesday, June 28, 2011

Tutorial : Title Bar Maker (Title bar bergerak gerak)




Ini namanya title bar ye adik adik. Tulisan dengan title bar tu bergerak gerak. Acane nak gerakkan dia?

Mula mula pegi dekat sini http://www.bosiljak.hr/titlemaker/. Pastu akan keluar macam kat bawah ni


  1. Add title bar message : letak Ayat ape yang korang nak letak ikut suka ati
  2. Choose an effect: kalo macam aku punye, aku letak 'message scroller'
  3. Yang lain² korang bole experiment sendiri. Ikut cita rasa sendiri
  4. Preview. Kalo nak tgk ghupe title bar korang macam mana. 
  5. NOTE: preview hanya boleh di lihat menggunakan Mozilla Firefox. Gune Google Chrome mmg korang takan nmpak. bila dah save dkt chrome nmpak. Pelik kan? aku tak ada jawapan di situ. korang try la.
  6. Dah siap then Generate Code. Copy code tersebut
  7. Pegi dkt dashboard > Design > Add gadget > HTML
  8. Paste dekat HTML. Then save!
  9. Dah siap! mari berjoget dgn title bar baru~ :D

Sekian terima kasih =)

4 comments:

  1. chrome tak nampak ?huhu. mozilaa sy dah tade kot T__T

    ReplyDelete
  2. mira, camne nk buat love kelip2 sebelah title bar mira tu pulak? heehaa

    ReplyDelete

This is best brooooooo!