Sunday, July 3, 2011

Macaron akhirnya!


Dah lama aku mengidam nak makan macaron ni sebenarnya. Dari ari tu lagi aku da membuat status 'simpati' kat Facebook.


Akak sedara aku siap tag gambar macaron dekat Facebook lagi. saje wat aku jeles =P


Sekali time aku tengah syok bejalan dekat OU, pegi Cold Storage jap. Nak beli ape tah time tu. Ade satu kedai ni jual macaron. Aku lupe ape nama kedai tu sebab eksaited sangat jumpe macaron. Tu pon encek kekasih yang perasan. Die tunjuk, "Tu ape tu sayang" Aku toleh kt kedai tu teruss Macaronnnnnnnnn!! Terus ah beratur kat counter terus beli. Aku beli 3 ketul je. Ikut kan tamak haloba aku ni aku nak beli 6 ketul. "Sayang, beli 3 ketul je dulu. Kite beli untuk rasa kan? Kang tak sedap kang kan da membazir?" Setelah di nasihatkan oleh Encek kekasih aku beli 3 ketul jek. Eh encek kekasih yang bayo. Mekasih sayang ♥ 

Chocolate, Orange, Mocha Espresso

Macaron ni memang mahal kan? Kat kedai yang aku beli ni RM3.30/each. Seketul kecik tu RM3.30. Time beli tu aku mmg tak kesah dah harga dia berapa. Sebab eksaited sangat dapat makan macaron kan. Tapi time aku tulis entry ni aku rase cam, errr bapak mahal seketul kecik tu RM3.30 kan.

Bagi pandangan aku la, macarons ni takde la sedap mana. Aku rasa macam biasa je kot? Rasa macam kuih bahulu yang ada inti. A bit manis. Kalo makan banyak sure dapat kencing manis. Sebab kan orang ramai bercerita pasal macaron ni, aku pon nak try la. Aku kan memang suke makan benda menarik² ni. Macam tutti frutti yang aku tak  penah makan dulu. Punye la eksaited dapat makan tutti frutti kat OU time tuh.

TAPI, tak tau la kedai lain yag buat macam mane rasa dia pulak kan? Maybe tak sama rasa dia macam ape yang aku beli ni? Takpe, kalo ade aku jumpe yang jual Macaron ni lagi aku try la. Blogshop banyak gak yang jual macaron sekarang ni. Tapi aku tak berani nak try. 

Ngap ngap ngapp

Sekali ngap dah abes. Nak sopan sket 3 kali ngap baru abes. 

Ok bye!


43 comments:

  1. Alaa ,kak , sedap gilerr , saya lom blom penah makan lagi kott , emph :')

    ReplyDelete
  2. macs ni sedap kalau kena tempatnya. try angeltreat.com or cikmin.com. mabeleeesssss

    ReplyDelete
  3. Haa aku pon tapena makan gak wuaaa kempunan :(

    ReplyDelete
  4. mmg manis sgt le..iz mkn smpai gg rs ngilu.x thu knp.xde le sdp sgt.lain org lain tekak kn. -.- xpun ikut kdi la kot.

    ReplyDelete
  5. sepupu sy siap buat kek lagi tau...sy dh muak mkn menda2 cmtu..memang cantik..tpi manis mak ai..x payah laa...ngeri jeee...potong kaki jeee

    link sepupu sy-http://sofeacuppies.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. saya x prnh rse pun macaroon,, TT^TT post kat alamat rumah saya tau.. ;)

    ReplyDelete
  7. best kot ! sya blom penah mkn lagi. nk sket ! hik3 :P

    ReplyDelete
  8. hehehe....einz pun tak penah makan ag...tp mmber da ciap penah wat!!!jelez!!!

    ReplyDelete
  9. kite rasa macaron tu sangat choomel je. tp kite tak rasa dia sedap. hahaha *dah dapat agak walopon tapenah makan lg * :P

    ReplyDelete
  10. belum pernah try!! mahal nye rm3.30 satu. kecik je pun. huhu

    ReplyDelete
  11. dil pun belum cuba lagi..tringin jugak..^^

    ReplyDelete
  12. wahhh! saye xpnah makan lagi. wuwuw

    ReplyDelete
  13. eee die comel kan kannn, rasa nak geget geget je tapi rasa dia tak adalah SEDAPPPPP gilaa. sedap lagi mekdi hahah ;p

    ReplyDelete
  14. @Amiirah-Cassanakk pon baru pestime dik. huhu ngidam mg tgh mencarik je mende ni :P

    ReplyDelete
  15. @neyra shazeyra huuh. da tgk dah blogshop tu. mmg nmpak sedapp. tp mahal T_T

    ReplyDelete
  16. @sherahhukhukhuk. ko try carik kat OU ade satu kedai ni. tp aku lupe la kedai ape. huhu.

    ReplyDelete
  17. @Abang Stalkertu la maybe lain kedai lain rasa die kan? blei kat mane time tu iz?

    ReplyDelete
  18. @merahitujambutu la pasal. manis kann? tu yg tk larat nak makan beanyak tuh. huhu. okeeh nnt kte terjah ;)

    ReplyDelete
  19. @Miss Xyz =)alamak da masok perot da acane ? :P

    ReplyDelete
  20. @syashafiehehe must try.! masing2 ade pendapat sendiri. manis la dear. tak leh mkn bebanyk ;P

    ReplyDelete
  21. @einz miszmessyha ye ke? best la.! tayah beli mahal ohhh!

    ReplyDelete
  22. @Dee Chicuitaahha kecomelan macaron ni la buat akk nak beli haha

    ReplyDelete
  23. @cik Dilhaha. mari try ramai2. kene try sekali seumur hidup :P

    ReplyDelete
  24. @Liyana Lunia.tau takpe sebabkan die comel tu la nak beli! mekdi lagi terbaikkk

    ReplyDelete
  25. macarons sedap tau.. hehe
    org jual macarons minimum 12pcs rm 18..tapi area shah alam jelah. hee

    ReplyDelete
  26. pernah makan. tapi sangatla manis..erkk..haha

    ReplyDelete
  27. Mak kite baru je lepas buat minggu lpas..

    ReplyDelete
  28. HAA....citenye kat cupcake chic pong ade jual jgk...3.80 kot per piece...walhal ciput je bende tuh..aku tgk jek..hihihi..nnt2 ar terai..tggu harge da jatoh... :)

    ReplyDelete
  29. @syarifahsidrusha'ah manis kan? makan 3 ketul je pon da cukup la rase kemanisannye

    ReplyDelete
  30. @.:saya_saya:.citenyer tah bila harga die nk jatuh kann

    ReplyDelete
  31. Besnye...teringin nak rasa gak neh...hihi =)

    ReplyDelete
  32. wahhhh seronoknye dpt macaron. ehheheh macaron yg That Last Slice jual sedap!
    tp dia x jual online ke ape... paling dkt pon kat shah alam ni dia hantar jual kat butik old blossom box...

    ReplyDelete
  33. wah dapat makan macaron walaupun saya sendiri pon tak tahu apakah benda itu .. uhuhuh

    pernah nampak sekali dalam channel afc ..

    ReplyDelete
  34. Miraaaaa !
    Dah lama ina mengidam nk makan macaron, mira beli kat mane ? Ade baca blog ina tentang macaron tak ? HEHE ~

    http://inaooina.blogspot.com/2011/08/macaroonmacaroon.html

    http://inaooina.blogspot.com/2011/08/order-macaroon-telah-dibatalkan.html

    ReplyDelete
  35. alahai sedapnya.. nk sikit kak!!! ;p

    ReplyDelete
  36. Saye tk prnah makn macaroon...
    Tolong bgi alamat boleh?

    ReplyDelete
  37. Saye tk pernah mkn macaroon...
    Tolong bgi alamat boleh?

    ReplyDelete

This is best brooooooo!