Monday, July 18, 2011

Pengalaman menonton live match Liverpool - Malaysia di stadium

Merahnya Liverpool tapi hati tetap Malaysia

Ye aku pegi stadium sabtu aritu tengok Liverpool vs Malaysia. Eh bukan aku pegi exam PTD ke? yee mmg pegi. lepas abes je exam si dia trus amek aku kat umah dan zuuuuuuuuuuuup sampai bukit jalil. Kehkehkeh. Ni pestime aku tengok bola kat stadium. Sebelum ni tengok kat tv je. Jerit² kat umah jek. Feel tengok kat stadium mmg laen dari tengok kat tv. 


Senanye aku mmg dah plan lame dah nak game ni kat stadium. As a birthday gift utk si dia la kan. Last week kan birthday dia. Tak dapat nak celebrate same². Tapi nak beli tiket dah abes. Alhamdulillah last minute Sab ckp kawan dia nak jual tiket. Tapi kan kan kan si dia yang lanje aku plak. Eeeeeee malunyeeee. T_T tapi kan kan bukan aku tanak lanje tapi dia da cakap awal² dia tanak adiah ape ape. Aku nak beli pon dia tak kasi. Dia cakap dia lagi sayang aku kalau tak beli kan dia adiah.Ok fine. -.-

Ok sambung. Aku gerak dari Seremban ari sabtu tu pkol 4ptg ++ game start 5.45ptg. Janji dgn kawan Sab kol 5 jumpe kat depan stadium nak amek tiket. Gila bapak laju si dia bawak. Dah macam aku nak besalin dia bawak kemain laju lagi. Seremban - Bukit Jalil tak smpai sejam. Hahaha. Sampai sebelum tol Sg besi dah jemmmmmmmmmm


Masok je simpang ke bukit jalil tu nmpak keta parkng tepi jalan terus park tepi highway tu. Sumpah jauh gila menapak sampai ke stadium tuh. Krem kaki aku. Jalan dah jem. Mmg takde ah nk parking keta dekat² kan.

 panorama scene
80k++ manusia

Walaupun penuh dengan merah tapi semangat Malaysia tetap ada. Cer bayangkan time Liverpool goal sume bersorak. Time Malaysia goal pon sume bersorak sama macam dorang bersorak untuk Liverpool. Gila ah meremang bulu roma aku time tuh. Terasa semangat kecintaan kepada negara sendiri mengalir dalam darah ku ini. eceh kau ayat tak bleh blah. Ptui ptuii.  


 sayang! pandang la camera!

 ha cengitu la kite sayang :D

 cam-whore sorang sorang


Aku rase game Liverpool agak bosan la. Maybe dorang main main je kan. Kang kalo main betol² mau nye 10 - 0 Malaysia kena. Tapi hero Malaysia punye goal mmg terbaik. Kalo ikutkan goal Liverpool byk free kick jek. Macam tak de fight plak. Dah last² minute baru game best. Woooooo best ah gua cakap lu. Sekali skala boleh la nak tengok kat stadium kan.

U will never walk aloneeeee
Because si dia always be by my side

Malaysia is our country..
Liverpool is our club..
This is our family..

K bai.

30 comments:

  1. wahhhh...cam bes jek! tbe2 cm teringn gak tgk bola kat setadium nih..walaupon tak minat...tp kalau diajak..kompem pegi...hahhahah

    cmtu ye rupe tiket bola msuk setadium..hehheeh

    ReplyDelete
  2. woo..ramainya org.pening cmni,da la rabun,mmg x nmpk apa2 la kot tgh pdg tu.nsb baik la zra x merengek nk tgk live kt stadium.fuuhh~

    ReplyDelete
  3. wow bestnya tonton live match :-)

    ReplyDelete
  4. ramainye orang kt stadium tu . sempoilah . mcm teringin ja . haha

    ReplyDelete
  5. disebabkan bukan MU maen, jadi tak pergi tgk kat stadium dan tak jugak tengok live...pergi tgk hery potter time yg tepat ngan game ni...huhu ;-)

    taniah malaysia

    ReplyDelete
  6. serius gol kedua liverpool gol yang bodoh. haha

    ReplyDelete
  7. u know bf i ajak i gi tgk training dia haha.hell no.malas. ahaha

    ReplyDelete
  8. dia support chelsea btw :P

    ReplyDelete
  9. semangat betul..sokong msia la..bukan negara luar..heee

    ReplyDelete
  10. merah mg merah. kitorg pkai baju hitam livepool tp kat bag ikat kaen kuning malaysia. dua2 besorak sakan. tapi mesia lebih lg. tak kira pkai baju pe pon. mesia gol tetap sorak sakan. great game...

    ReplyDelete
  11. EHHEHE...mira..kan ade no seat tu kn?
    so duduk ikot no seat tu ke?

    ReplyDelete
  12. ni ape kes ko jadi minah arab lak ni tutup muka.. hahaha..wewiitt tgk bola..mmg best pun tgk live dr tgk kat tv..semangatt

    ReplyDelete
  13. @.:saya_saya:.heeh skali skala buat aktiviti yang tak penah buat ape salahnye kan :P

    ReplyDelete
  14. @Abang Stalker hahha spek kan ada. hehe. just have fun je :D

    ReplyDelete
  15. @DefarhanoVII a.k.a BoyPJ nape MU tak de ek? hehe ari tu MU punye fans pakai baju MU datang training liverpool kne buli haha

    ReplyDelete
  16. @Irshadim hahhaha. tgk live kt tv? ke kat stadium jugak?

    ReplyDelete
  17. @sherah hahhaa ye ke. eh dia now kt KL ke? huhu chelsea this thursday pegi x?

    ReplyDelete
  18. @merahitujambu ahhah hati tetap malaysia. pakai je baju merah :P

    ReplyDelete
  19. @syasyah_biscuits tau takpe. best kan time malaysia gol sume besorak lagi hebat dari gol liverpool

    ReplyDelete
  20. @Cik Aish haha kan aku cam minah arab. bluekkss

    ReplyDelete
  21. Wah. Bestnya pegi dengan encik bf.
    Ina tk penah lagi. Hek3.

    ReplyDelete
  22. hah! insyaallh g yg m'sia lwn singa nnt...hehehe..

    ReplyDelete
  23. hamboi, tengok sama2 uhuh .. best2 ..

    ReplyDelete

This is best brooooooo!