Saturday, August 6, 2011

5/8/2011 - KTMB MALAYSIA BERMASALAH. PEOPLE FAINTED. NO AIR COND. FORCE TO WALK TO THE NEAREST KTMB STATION.



Berpusu2 nak balik.. terpaksa mendaki, cr jalan lain nak balik
 Credit picture to KTMB fan page
Entry ni sambungan dari entry semalam. Punya la aku tak puas ati, aku google lagi ape masalah smlm. Mmg ktm bermasalah smlm http://www.facebook.com/ktmber​had?ref=ts&sk=wall aku kira bersyukur masih dekat station midv menunggu tren. ada yang dalam tren sampai seputeh tren stuck. no air cond. people fainted. people force to walk to the nearest ktm station. sungguh menduga perjalanan semalam..

6.55 pm - 5/8/2011 : Cabel terputus antara stesen putra & segambut.
Credit picture to KTMB fan page

 
mungkin kalau aku naik tren yang ke-2 smlm yang aku tak dapat naik tu sure aku stuck macam kat girl atas ni.


KTMB Malaysia tolong lah ambik tindakan yang sewajarnya. Kalau ada pilihan pengangkutan yang lain dah lama kami semua tak naik KTM. Tapi tiada cara lain. Yang pegi keja senang naik KTM. Yang nak ke Seremban tak payah susah payah ke KL naik bas ke Seremban. PLEASE. UPGRADE UR SERVICE. BUKAN SEKARANG JE KTM BERMASALAH. DARI DULU LAGI.


13 comments:

  1. my cousin ada update smlm pasal ni. sbb dia antara yg stuck huhuhu

    ReplyDelete
  2. cianyaa..harap KTMB tahu luahan rakyatkan..salam ramdhan

    ReplyDelete
  3. dulu slalau gak naek tren kl - seremban...tp slalunya masa pejlnn msti smpai sejam setgh..dulu ke skrg sama je mcm tak berubah2 lg...

    ReplyDelete
  4. Dah la tgh puasa, brjalan jauh pula. Memang letih ah en. KTM ni nta bila upgrade pun tak tau la. Apa pun tak bole

    ReplyDelete
  5. pergh .. dasat gila .. tak sangka plak sebegitu punya dasat ye ..

    ReplyDelete
  6. Memang..saya sendiri pun salah sorg mangsa..

    5 Masalah utama KTMB
    http://akustressgiler.blogspot.com/2011/08/info-5-masalah-utama-komuter-tanah.html

    ReplyDelete
  7. hari tu naik tren dari Seremban - Serdang. Tak ada masalah. Sebab Seremban kan permulaan dia. Jadi memang kosong. Bila nak balik dari Serdang - Seremban sesak gila woi.

    Ada tren delay rasanya kat Tasik Selatan. Memang sesak. Sampai aku nak termuntah bila tak ada air cond pun oit dalam tu. Panas nak mati woi.

    ReplyDelete
  8. waa.. letih nye kne jln kaki...

    ReplyDelete
  9. nasib baik la i tak naik ktm semalam. hye malangnya nasib

    ReplyDelete
  10. ktm sentiasa bermasalah.
    grrrr!

    ReplyDelete
  11. keretapi kita masih lagi bermasalah, walaupun dh perkenalkan ETS!

    ReplyDelete
  12. Selalu jugak nek KTM blk kampus..huhu

    ReplyDelete

This is best brooooooo!