Thursday, August 4, 2011

Adik adik abang abang jangan men mercun yerr


Assalamualaikum. Eh haaaaaaaaaaiii. Selamat berpuasa sumeee!! rindu tak rindu tak? Seminggu lobih den tak update belog yaww. Bese ah. Bizi siket. Sesejak officemate aku bwt perangai, keje aku makin betambah tambah. Macam siot. Sila la blah cepat dari office tu supaya ko tak makan gaji buta. Ok ini luahan perasaan yang tiada kena mengena dengan tajuk.

Aku baru lepas tengok berita nih. Baru puasa ke 4 dah kuar berita orang men mercun meletup memang la men mercun meletup kan? kalo tak meletup bukan mercun nama nye. ok sambung. Baru puasa ke 4 dah putus 3 jari. muka cedera. Adoi. Kamon kamoonn. Kenapa la dogil sangat korang ni? Dah tahu mercun tu bahaya nak main jugak. Kan dah beraya tanpa jari nnt. Kamon la. Tahun lepas lagi teruk. Bangsal yang ditempatkan utk mercun mercun tu meletup. Habissssssssss bekecai. Ponnnn dekat negeri yang sama. Malas-nak-cakap-negeri-mana-google-sendiri.

Eh esok dah ari jumaat. Yeayyy balik seremban. Buka pose ngan family. yeayyy. Seminggu ni aku mmg jimat abes ah.yeayyy. Bape banyak kali kau nak yeayy mira ? yeayy. ok stop.  Dah 4 hari pose aku tak pegi bazar ponnn. Haaa jimat betol. (Sebenarnya tak de bazar yang terdekat pon ngan umah aku) kan dah kantoi. kehkehkeh. Tapi kalo ada pon aku tak pegi KOT. kot la. Ye la. pegi bazar abes duet woi. Bek la aku masak sendiri kat umah. sedap tak sedap lain cite. asalan perot aku kenyang. 


Menu sahur dan berbuka :

Isnin: 
sahur - roti butterscotch 2 keping + air soya kotak + air masak secukupnya
berbuka - kurma sebiji + nasi + ayam masak lomak cili api (lauk mak masak dari umah) + ikan bilis ngan kentang sambal (masak sendiri-nak-mensyen jugak) + air masak

Selasa:
Sahur - roti butterscotch 2 keping + air kotak coklat + air masak secukupnya
Berbuka - kurma sebiji +  nasi + lauk ari isnin ade lobih + telur dadar + air masak

Rabu: 
Sahur - roti butterscotch 2 keping + air kotak coklat + air masak secukupnya (eh macam sama je dengan ari selasa?)
Berbuka - Kurma sebiji + nasi + ayam goreng instant + ikan bilis ngan kentang sambal + telur dadar + kicap + air masak

Khamis: ari ni lew
Sahur - roti butterscotch 2 keping + air soya kotak + air masak secukupnya
Berbuka - Macaroni goreng podeh (masak sendiri-nak-jugak-mensyen-dalam-ati-hopefully-future-mother-in-law-baca) + Teh o ais laici + air kosong. 

Phew ari ni makan cam omputih siket. feel macam makan kat kedai. KAHKAHKAH. Padahal berbuka sorang sorang jew T_____T Nak buat cemana. Family jauh. Boipren jauh. Osmate kadang buka kt umah kadang tak T_____T tapi takpee asalkan aku dapat berjimat pose ni. Anak buah bederet woi menunggu duet raya.

Kenapa aku tak sahur makan nasik? ramai tanye aku diet ke? errr tak diet pon. Tapi pepagi mmg tak boleh la nak sumbat nasik. Makan roti pon dah cukup. Smpai petang tak lapo. Alhamdulillah. Lagipon aku ni liat siket nak bangun sahur. Tiap hari sahur pon boipren yang kejutkan ^_____^ matamacam kena gam tak boleh nak bukak bile die tepon. Siap bagi arahan kat aku suh bangun n duduk besandar kat dinding lagi. Punye la takot aku tido balik lepas letak tepon. HAHA. 

 Eh perasan tak tajuk entry punye content satu perenggan jek. yang lain sume takde kena mengena dengan tajuk entry. Tak pe la tak de orang nak bace pon. 
p/s: thanks sebab masih sudi follow blog ni walaupun lame tak berupdate.
mintak ampun mintak maap tiada ati nak berbelog.

6 comments:

  1. heheeh..slmt berpuasa sahabatku..
    aku saho first tu mkn kt kg, haah..bape kali ntah tambah nasi..aku duduk dulu kt meja makan,tp las abes..hikhikhi.saho hari kedua mkn nsik puteh ngn paprik (beli kt kedai arr), saho ketiga mkn mekdi filet o-fish(kirim kat ofismate sblh umah), saho ke-4..mkn roti ngn tuna ngn nesvita..oho..tghri da lemah longlai..hikhikhik..dlm 4 hri ni..buke paling mewah kat ayam penyet..hikhikhik..ngn mkn Bakin Boys..besh!

    ReplyDelete
  2. nnti blk seremban mesti time buka n sahur mira mkn puas2 kan...eheheh

    p/s:hadiah dah dpt..tq k..sbb dpt hadiah, ari2 sy singgah sini...he3

    ReplyDelete
  3. Perghh! Best gila sahur makan roti je dah kenyang. Diana ni sahur makan nasi pun, petang still lapar. Hihi! xD

    ReplyDelete
  4. iz kne mkn roti sekurg2nya sebantal.HAHAHHA ;))

    xpyh la berbazar2 sgt..ntah bersih ke tdk.sebulan puasa,sebulan berniaga,sebulan la x cuci pinggan mangkuk bt kuih =='

    umor da 19,20thn tp main mercun mcm monyet lg.bk2 kck main pun x putus jari.da power sgt tu..

    ReplyDelete
  5. HAHA! lek lek kak mira..ayat anak buah berderet mintak duit raya tuh yang tak tahann..HAHA! sanggup menahan perasaan ye kak??hihi :)

    ReplyDelete
  6. saya suka jugak roti butterscotch tu. hihi

    selamat berpuasa :)

    ReplyDelete

This is best brooooooo!