Friday, September 23, 2011

Bila ko plak nak kawin? Bila ko nak tunang?


Di usia² yang dah boleh menikah sekarang ni banyak btol soalan cepu emas aku dapat time time pegi bekunjung raya umah sedara mara. Tak lupe juga kawan kawan yang dok bertanya bila pulak aku nak menikoh? betunang? Haaaa. Kadang² da naik muak dengar soalan yang sama. Haha. Tp aku pekak kan telinga saje. 

Ape yang selalu aku jawab? 

1. Belum sampai seru (jawapan paling biasa orang jawab)

2. Allah s.w.t dah tentukan setiap perkara untuk umatnya. Jodoh & ajal. So kita follow with the flow. 

3. Duit tak cukup lagi. nak support? boleh jee. esok gak boleh kawen.

4. Belum cukup ilmu rumah tangga di dada. 

5. Tunggu ko kawen dulu baru aku kawen.

6."Bape lama ko dah keje then ko decide nak kawen? kalo 3 tahun ko keje then baru kawen, so aku camtu jugak la" (Kalo yang bertanya tu kawan² yang dah kawen)

kebanyakan kawan² aku yang dah kawen tanya aku camtu, aku jawab dengan jawapan no 6 tu. sure terdiam mencari kata kata. kehkehkeh. Kalo misalnya perempuan tu baru setahun keje then dah kawen. Aku tanye plak bape lama laki dia dah keje and kumpul duit utk kawin. Muahhaa.

bagi yang berstatus macam aku ni. Bole guna ayat² di atas untuk menjawab soalan cepu emas tersebott.

K bai.

10 comments:

  1. eheheheh...cara arr!..hoho
    naseb soalan tuh Subjektif...ekeeek

    ReplyDelete
  2. okeh..okeh..blh tiru la jawapn tue..huhuhu

    ReplyDelete
  3. kalo org tanya bile nk tunang, jwb tak tunang, kawen trus je nnti...eheheh

    ReplyDelete
  4. kawin bukan guna air liuq..n xboleh nk harapkan duit lelaki sepenuhnya..bukan kawin dgn anak menteri pon..susahkan nk jawap soalan cmni

    ReplyDelete
  5. terasa jgk!woo T_T bkn xnk kwin,psgn blm brkje..hormat kptsn dia.spe yg x nk brkwin kn.

    ReplyDelete
  6. wahh :D takpa. kumpul duit banyak then kawin. secure sikit financial lepas kawin nanti. ehem2, duit hantaran kak mira berapa ya? XD

    ReplyDelete
  7. Hihihihihihihihihi , keyla pun tak sabar nak kahwin . HAHHAAHHA

    ReplyDelete

This is best brooooooo!