Monday, November 21, 2011

Aku Bukan Tomboy - menyelami dunia tomboy dan pengkid


Dah lama tak men'review' movie2 terbaru kt pawagam. Ye la last skali aku tgk cite Hantu Bonceng je kot. smlm baru la ada masa nk pegi tgk movie and ngedate skali. Da sebulan lebih xjumpe rinduuu. Ok stop. Tu nt cite.

Smlm berpeluang menonton Cerita arahan Syamsul Yusof yg terbaru. Aku Bukan Tomboy lakonan Scha Al-yahya, Shahiezy sam, Syamsul yusoff dan beberapa lagi pelakon yg aku tak bape ingt nama. Bagi aku cite ni cite komedi ringan je kot. Lawak mmg lawak. Tp x de la smpai pocah perut den golak. Ok tipu golak mano ado smpai pocah perot. Hiperbola btol kau ni mira. Tp ye la just komedi ringan time tensen2 boleh lepak g tengok cite ni.

Jln cerita ni syamsul yusoff btol2 buat research pasal tomboy dan pengkid ni. Seriously kalau nak tau pengkid tu cemana tengok la cite ni. Dlu aku ada kawan tomboy. Tp aku tak sure la die pengkid or tak. Means yg kapel2 ngn pompuan la kan. Tp yg aku tau die tomboy. Tp pakai tudung. Kesian kan? Crisis identity. Aku mmg kawan ngn sumorang. Termasuk la tomboy. Tomboy lain dari pengkid. Tomboy just cara pemakaian jer yg menyerupai lelaki. Yg pengkid plak dah la menyerupai lelaki, minat kaum sejenis, konon belagak cm lelaki.

Dalam cite ni Farisha @ scha al yahya seorang tomboy. Die tomboy bukan pengkid. Naluri wanita still ade. Minat kat lelaki. Berangan ade boyfriend. Farisha seorang gadis penghantar pizza yg 1 hari tu kena langgar ngn mamat blur or Burn lakonan syamsul yusoff. Mamat ni mmg sgt blur Burn mempunyai seorang PA yang sangat gedik lakonan Eira Syazira. Sumpah gedik dowh. Mamat blur ni kena control ngn PA die smpai die jumpe farisha die terus berubah tak ikot ckp PA gedik tu lgi.

Shahiezy sam berlakon sebagai kawat karib kepada farisha ni mulanya x ngaku yg die suke kt farisha tomboy ni. Bile farisha dah mula kuar ngn Burn tu baru die terasa kehilangan kawan karib die tu.

Sumpah muka takley bla rase nk penyepak je. HAHAHAHA

Agaknye ape terjadi pada mereka bertiga? Farisha, Burn dan Sam. Minah minah pengkid plak berebut si farisha tu jugak. Sape yg berjaya dapatkan farisha? Sila la tonton sendiri. Hehehe.

Lps nonton movie, ngedate area melaka. I love melaka. Cewaaah dan dan love melaka kannn. No la kalo nak ngedate kt seremban sumpah aku x tau nak g mane. X de tempat menarik selain jusco seremban 2 tu aiyoohh.



Suke lepak kat epi pantai cenggini. Siapa kah lelaki misteri itu? Ecececce macam xkenal plak kan. Ngedate lagi sebulan akan datang. Cinta jarak jauh itu best tahu? Dah lama x jumpe then nak jumpa mesti semangat gila! Penampilan mesti rase nk perfect je. Bape kali aku tgk cermin sblm kuar umah. Muahaha.

Till then. Assalamualaikum.

5 comments:

  1. bestnyaa akk dh tgk movie tuu.. sye lom tgk lgi.. mlas nk prgi tgk wayang, tunggu yg 'free' jelaa,. hekhek

    ReplyDelete
  2. dah lma xjnguk pawagam..abes je praktikal..confirm misz dOMU SINggah smua pawagam

    ReplyDelete
  3. Heheh, tapi last part dia t'gantung kan? Scha xpilih sapa2 pun. Btw, awk ada kwan tomboy pkai tudung? cmne tuh --'

    ReplyDelete
  4. huhuhu aku xtgk pun movie ni..best ekk??


    amboi kemain lagi ngedate2 yeee..meh aku suruh dia masuk meminang ko..


    kihkihkih..

    ReplyDelete

This is best brooooooo!