Sunday, January 30, 2011

Jatuh Cinta dengan suara Amira Nasyrah


Sangat sedap suara dia. Dengan alunan piano. Syahdu jer dgr die nyanyi.
Gud luck utk AKADEMI FANTASIA 9. 
Semoge dapat masok semoge menjadi juara!

GOOD LUCK AMIRA NASYHRAH!



Thursday, January 27, 2011

Tak habis lagi pasal Shazleen Nerina ni???




Ok aku baru bukak blog then ade 2 comments kat entry minah haram Jadah Part 1

Komen yg berbunyi bergini


hamek kau. siap no skali. aku jumpe minah ni mmg nak kena la.

Ikuti luahan hati Krie iaitu dealer merangkap customer Shazleen Nerina ni

ini perempuan betul2 bikin aku panas. lantak lah org cakap xbaik aib kan orang atau ape. tp die betul2 dah buat langsi sama aku dan beberapa org yg lain. sampaikan x-bf sendiri pon die buat khianat. tlg ye. kalau sape2 terjumpe dia ckp jgn berani jejak kuantan dah. mmg sial ni pompuan. berani2 tipu duit org yer. dah lama hidup agaknya. kol, msg tak berbalas. siap block aku dari fb die. siot la pompuan nih. oh ya. sesiapa yg ternampak atau terkawan dgn perempuan ni, kalau die ajak business atau jual pape barang, sila jgn berurusan dengan dia. korang akan kene tipu jer nti. mmg aku aim pompuan ni dah lama. kalau jumpe mmg siap kau. bukan sikit2 aku kene tipu. beratus2 jugak. yg busuk nama aku ni ha! yg kene maki customer aku jgk. mmg langsi gile pompuan ni. dari maklumat yg aku tahu, pompuan ni tipu org lain jugak. maknenyer bkn aku sorg partner die. mmg kembung la perut kau makan duit haram. bodo !

Credit to: Krie 


Hidup tak aman makan duet haram.

Bai.


Tuesday, January 25, 2011

Lanun Somalia. Teluk Aden. Alhamdulillah Along saye selamat!


22 Jan 2011 aritu Malaysia digemparkan lagi dengan berita serangan Lanun Somalia ke atas kapal tangki Malaysia . Berita selanjutnya boleh rujuk kat link Berita Harian kat bawah ni okeh.

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/LanunSomaliabolehdidakwa/Article/index_html

Alhamdulillah Along selamat. Along kat Teluk Aden time tu. Kapal die jugak yg megiringi kapal yg kena tawan tu. Along sy diserap masuk menjadi Angkatan tentera laut malaysia. Tp bukan sepenuhnye la. Sbb sblm ni die bukan dalam ATMA. Along sy adalah Chef dalam kapal tersebut. So secara tidak langsung beliau juga di rekrut utk pertahanan dalam kapal tersebut. 

Time berita kuar kat TV aritu, 1 family dah risau. Dgr je 'Teluk Aden' sume da risau dah. Sbb kapal Along sy mmg area Teluk Aden jer. Teluk Aden tu mmg tmpt Lanun lanun Somalia yg tk sedar diri tu. dah la kurus nak mati. ade hati nak jadik lanun. tp senjata hebat hebat plak lanun lanun cekeding ni. ishhh

 
Skang along dah kat Salalah, Oman. Selamat mendarat dan selamat mengonlinekan diri utk memberi khabar berita kepada kami semua. ALHAMDULILLAH.

Kak Shima mesti lagi risau kan? Tunang beliau meti la lagi beliau risau. Bukan selalu dapat becakap. Time time along mendarat kat pelabuhan la baru dapat nak beborak. Ckp tepon pun kejap kejap je. Mahal kot. Nasib la ada tenet ni utk berhubung. Kalo tak lagi la kami semua di sini risau. 

Ape ape pun semoga segala nye berjalan lancar ye along. Jage diri!! Jgn lupe kabarkan berita kat kami disini. Dan jangan lupe balik Malaysia! preparing for ur wedding day nnt. hehehe can't wait going shopping with kak shima n along utk carik barang kawen. bukan saye yg kawen. along yg kawen. hik hik hik

Ok lah baii!

Saturday, January 22, 2011

Review Khurafat.Melaka.Ngedate.Yeay


Salam. Hai korang! Korang korang mesti ada yang dah tgk khurafat kan kan? And dah ramai jugak yang wat review khurafat ni kat belog belog ngan web web yg berkaitan. Aku tak de la nak review ape sangat kan. Sebab aku tak reti nak men-review macam OhArtis buat.


Ape yang aku nmpak dari filem Khurafat ni. 

1.Tahniah untuk Syamsul Yusof sbb berjaya wat filem melayu seram yg BAGUS. 
Sekarang dah banyak cite cite antu Melayu yang buat orang dalam panggung wayang terjerit jerit ketakutan. Satu perubahan untuk filem filem malaysia.

2. Jalan cerita yang mebuatkan orang tertanya tanya.
*Starting cite dah wat tertanya tanya. Sape yang mati? apesal syamsul yusof menangis? Bapak die meninggal ke ape?
*Makcik cleaner tu apesal plak? Misteri semacam je? Ade kaitan dgn gangguan gangguan yg kene pada Johan (Syamsul Yusof) & Aisyah (Liyana Jasmay) ke?
*Awal awal cite, tertanya tanya ape yg khurafat nye? Sape yg bagi benda benda mistik tu smpai family johan kena kacau? 
*Anna tu ape gile nak bunoh diri sbab Johan tu jer? Hebat btol penangan Johan tu smpai Anna sanggup buno diri sbb Johan tinggal kan dia
*Jalan cerita yang tersusun. Kalo yang tak paham tu korang tak tgk betol betol la tu :P


3.Johan (Syamsul Yusof) angkat mayat Anna (Sabrina Ali)
Pergh memag seram gilaaaaaaaaaaaa. Ade ke dalam relaiti kete jenazah eksiden, pastu angkat mayat tu macam angkat org tgh tido? pergh sumpah kecot perot aku.



4.Gambar anak makcik cleaner mirip muka Johan (Syamsul Yusof)
Yang ni mmg fake gila. Satu panggung wayang gelak kot. HAHAHA.


5.Seram yang TERBAIK.
Aku tak tau nak gambarkan camne. Seram die mmg superb. Skali kuar seram. Kasi lagi seram seram seram. Macam kene tembak 3 kali das. bang bang bang. Hamek kau. mmg tak sesuai untuk ditonton ibu ibu pregnant and org org sakit jantong. 


6.Hospital malam malam mmg tak bukak lampu ke ape?
Haaa ini yang aku paling macam tak boleh belah. Macam tak logik pon ye gak. Takkan hospital malam malam tak bukak lampu kot? Bukak lampu yang kat meja blaja tu je? sebijik lampu je? jadi samar samar? bagi aku macam takm logik kot. Maybe nak timbulkan suasana seram tu yg lampu lampu kat spital tu tak bukak kot?


7.Liyana Jasmay jadi wife Syamsul Yusof.
Er er macm tak sesuai jer? Sbb Liyana Jasmay still macam keanak anakan lagi. Adik Syamsul yusof dalam cite tu aku rase lagi matang dari Liyana Jasmay kot?


8.Unexpected ending.
Selalunye cite cite Melayu nak lagi cite cite mistik ni, kte da bley tau ending die cmne kan. tp cite ni mmg unexpected ending. Ending die ape? tgk la yer! :)



9. Cite seram tapi dalam panggung boleh gelak gelak?
Okay disebabkan cite ni seram. seram gile kot. bagi aku yg penakot ni mmg aku kate seram ah kan. Mane tak nye, orang dalam panggung wyanag tu boleh gelak gelak bile smpai bab bab suspen. boley? HAHAH. Gelak sbb nak ilang kan takot. kahkahkah.

Rating: 9/10

************************************************************************

Habis review pasal Filem Khurafat. Review pasal Cinta Kami. ceh. :'>


Kat mane senannye aku g tgk movie ngedate neh? Haaa aku mengembara dari Seremban hingga ke Melaka untuk berjumpa cinta hati. Eceh mengembara konon. macam lah jauh sangat kan :P 


Nape dia tak datang semban? Sbb selalu sangat dia datang seremban. Amek aku anta blk KL lepas tu die balik Melaka balik. Ape salahnye kalo aku g Melaka pulak ye tak? :) Dataran Pahlawan dan sekitar Melaka menjadi sasaran. Setelah 2 minggu tak jumpe. 2 minggu je pon kan. Rindu! 


Jalan jalan usha usha baju. Dapat baju baru seketul. Dia banje. yeay!  Thanks sayang! Makan mekdi fevret. Dapat chocolate blended kat Cool blog. Layan movie Khurafat siap gelak gelak dalam panggung. tutup mata tutup tinge tgk cite tuh. HA HA HA. Abes movie pegi makan Asam pedas terbaik dari ladang!! Perghhhhhhhhh sodap gilaaaaaaaaaaaaaaa. Asam pedas Melaka mmg TERBAIK!! Pastu dia anta balik umah. Seronok! Dah jumpe pun rindu jugak. :'( camne? Sobbbbbbbbb

Setelah beberapa lame takde gmbr berdue cenggini :'>

Ok dah. Bai!



Friday, January 21, 2011

Bait bait lagu




♫ Karna aku mencintaimu
dan hatiku hanya untukmu
tak akan menyerah
dan takkan berhenti mencintaimu

ku berjuang dalam hidupku
untuk selalu memilikimu
seumur hidupku, setulus hatiku
hanya untukmu ♫

esok ngedate. yeay! 

Wednesday, January 19, 2011

Further Reduction at Marks & Spencer | 20th January 2011

Starting tomorrow | 20th January 2011


This is the final reduction for this season. Kindly check in to our retail store at KLCC & One Utama only to enjoy the further reduction.

The Gardens and Sunway Pyramid stores didn't take part for this further eduction. See ya there!


Tuesday, January 18, 2011

Lelaki oh Lelaki

Mungkin juge boleh diletak title sebagai
Tips tips menjaga hubungan gf/bf

Berdasarkan pengalaman sendiri. Ditulis dan dikarang untuk ingatan diri sendiri dimasa depan.


1. Serkap jarang tuduh menuduh
GF kate ;
"You kuar dgn pompuan lain kan?"
"You ada pompuan lain kan?"
"Mana la i nak tau u kuar ngan sape. Bukan i nmpak pun u kuar ngan sape. tah tah u dok usha pompuan mane tah"
Lelaki paling pantang dituduh di serkap jarang macam tu. Elakkan sama sekali untuk keluarkan kata kata macam tu. Biase lah pompuan kan. kalo dah emo, mulut men ikut sedap je macam peluru keluar dari M16. Padahal boypren tu dah bg tau dah kuar ngan sape, pegi mane ape sume. Boypren korang punye la setia kt korang. Korang suke suke nak tuduh macam tu.  Mmg membara je la boypren korang nnt. Come on babe. Kepercayaan tu sangat la penting. Perempuan mmg byk keraguan. Keraguan yg akhirnye akan memakan diri sendiri. 



2. Masa dengan kawan adalah masa dengan kawan
Boypren korang pun ade kawan jugak. takkan 24/7 je nak bekepit dgn korang kan? Bagi dorang masa utk hang out dgn kawan kawan. Kalo girls ade Girls Talk. Lelaki pon ada Boys talk. tapi macam tak sesuai je dah tua tua panggil 'boys' hehe maybe lagi sesuai 'Men-t0-men Talk" Before kawen ni la masa dorang utk habiskan dengan kawan kawan dorang. Certain things kte boleh kogsi dgn pasangan kite. but certain things macam men-to-men talks tak banyak yg mereka akn share dgn pasangan mereka. Alah macam pompuan jugak kan. Ade benda yg korang boleh bg tau ade benda yg korang rase lebih sesuai share girl-to-girl. rite? macam tu jugak lelaki. same dengan je dengan kte org pompuan. but certain things aje same dengan ye.


3. "Kawan lagi penting dari i"
Point yg ke-3 ni lebih kurang je dgn point yg atas tu. Bezanya time korang mengeluarkan ayt "Kawan you lagi penting dari la i?" pastu nak bwt drama lagi korang boleh plak kaur kan ayat "Antara i dgn kawan u (lelaki) mana u pilih?" Lepas tu korang menangis la laju laju. Dalam keadaan yg tegang korang ckp macam tu, boypren korang plak ckp "I pilih kawan i drp u!" Padan muka kau. Lelaki friendship dgn kawan sgt kuat okay. Takde awek pon takpe asalkan kawan kawan sentiasa disisi. So takpayah nak buat drama king konon2 nye kau nak uji boypren kau yang konpem die pilih kau dari kawan kawan die. sorryy lelaki ada ego die jugak.


4. SMS-ing 24/7
Setiap masa nak sms-ing lotih jugak kan? Tak semua LELAKI boleh layan kerenah kau nk berSMS-ing 24/7. Again time depa kuar ngan kawan, takan nak sms-ing ngan kau orang kan? kang korang kne cop "Queen control" ngan kawan kawan dorang setepek. Tp bf i rilek je sms ngan i time dia kuar ngan kawan dia. Tp takde ar tiap masa kan. Depends on the  situation.


5. Time datang bulan - Period
Kebanyakan perempuan perempuan normal akan mengalami sindrom PMS ketika nak PERIOD @ ketika period. So emo telebih. padahal benda kecik je pon. ade jer yg tak puas ati smpai BF sndri kene tempias nye. Benda kecik jadi besar besar dek kerana sindrom PMS ni. Macam aku, ape yg aku perasaan sejak akhir akhir ni, 2 3 hari sblm period emosi mula la kelaut. pastu konpem ade pergaduhan kecil dgn encek kekasih. Nak marah je keje nye. tak dapat marah org laen termarah dia pulak. Pastu dia plak yg pujuk aku. How bad i am T____T I'm sorry sayanggg. So, kepada bf bf diluar sana, time² GF korang PMS tu layankan aje. Walaupun korang tau korang tak bersalah. Kepada GF GF plak cuba kawal emosi korang okaayy. Perempuan kan penuh dgn emosi. hik hik hik


6. Delete SMS yg menyakitkan ati
Ha time ni time korang gadoh gadoh ar ni. Mula² gadoh dlm SMS. Dalam SMS ayat pedas². Lagi dibaca msg tu lagi membara bara bara hati. Tak kan abes begadoh kat SMS. Seriously aku ckp, aku kalo begadoh dlm MSG mmg memacam je nak ckp, bile ckp tepon? Aku diam jer! Tak caye tanye Mr ayd. Hukhuk. Selalunye akan settle kan dalam fon. Sbb kami jauh. kalo dekat dah jumpe dah. Tp selalunye dia yg akan settle kan. sbb aku byk DIAM T_____T. "Ada masalah bincang, jangan pendam. Lagi dipendam, lagi tak tau ape salah sndri/dia. Lagi dipendam lagi akan diungkit tiap kali gadoh" Saye sayang dia sangat²!


7. Rendah kan EGO. Pujuk
Bukan lagu relaku pujuk oke. Camni la, korang rase setiap kali korang gadoh, sape yg akan pujuk? Sape yg akan pujuk diri sendri? Kalo agak² punca gadohtu dari korang sendri, jgn lah nak harapkan si dia  yg kene pujuk pulak. si dia pujuk dri sendri dgn kesalahan yg korang buat? it's not fair rite? Walaupun korang ni jenis tak reti nak pujuk, belajar lah untuk MEMUJUK pasangan anda. Tak adil bagi pasangan anda. Pujuk memujuk tu akan mengeratkan lagi hubungan korang :)


8. Gadoh gadoh manja
sedangkan lidah lagi tergigit. Ni kan lagi hubungan antara manusia yg sedang berkasih. Tipulah kalo korang kate korang tak penah gadoh ngan bf/gf korang. Gado gado ni adat la kan? Untuk kenal hati budi masing² sblm melangkah ke stage seterusnya. Time gadoh la perangai sebenar masing masing kuar. Tapi nak gadoh beragak gak la. benda tak sepatutnye nak gadoh korang nak gadoh tak tau la kan. Tapi ka gadoh ni buat sakit kepala tau tak. so kalo gado, selesaikan cepat. selesaikan hari yg sama before korang lelapkan mata dan bangun dgn senyuman pada esok nya. :)

Ok dah.Tu je nak cite.

sy ♥Mr Ayd!

Bai!


Sunday, January 16, 2011

Najwa Latif another Yuna the making?



Najwa Latif. source picture

No no dia bukan Yuna. Dia ade style sendiri. Mmg cool je dia nyanyi sambil petik gitar. Keep it up girl. Perjalanan awk masih jauh. Good Luck!


Carta Hati - Original song by Najwa Latif.



Kalau berpacaran
Nyanyi dgn style sendiri. Tak sama dgn penyanyi asal :)


OST Lagenda budak Setan - Bila Cinta
Lagu ni dibawak version laju. Kalo tak lemah longlai je lagu ni kan?

Jom terjah Youtube Chanel Najwa Latif

Jom terjah FB fans Najwa Latif
http://www.facebook.com/profile.php?id=1184390329#!/pages/Najwalatif/161004417265295



Enjoy!


Saturday, January 15, 2011

er er


dashboard.new post.type type type.backspace.[pangkah sudut tepi atas seblah kanan]
otak beku nak menaep
dems.

Thursday, January 13, 2011

Sakit Jiwe tahan marah


Korang tau tak korang bole sakit jiwe kalo tahan marah? 
Aku tgh marah
tak tau nak marah kat sape
pegi keje stressed. balik umah stressed. 
call TM careline lagi stressed!!!
dah bape hari aku call line busy kejadahnhyeeeeeeeeee
'Perunding khidmat pelanggan kami sedang sibuk'
Kepala hotak kauuuuuuuu
hari hari kau sibuk tiap masa kau sibuk ke ape bodohhh
Aku upgrade streamyx da sebulan tak de ape ape tindakan pon
Takde technician datang tuka modem baru pon
Takde org TM call inform pasal ni pon
Time aku call b4 ni tanya pasal upgrading dorang kate kena walk-in kt tm point
dah pegi dah isi borang. dah upgrade.
pastu kate dalam seminggu technician akn call datang umah tuka modem
dah 3 minggu woi. mane nye tak nmpak batang idung technician pon
pekerja TM sume dah kene pecat ke hapeeeeeeeee
call tak angkat²
takot kena maki ah tu!
&%^&%$##%$#*(***&*&%&^%$#%*(*&^*&$$#@!!!

Marks & Spencer - Bra Promotion Starting 13/01/11 (Thu) - 02/02/11 (Wed)




Enjoy RM20 Off* with minimum spend of RM208 on any regular-priced bra in a single receipt

Visit your Marks & Spencer stores at KLCC, The Gardens, One Utama, Sunway Pyramid

*Not applicable with any other on-going sales, discounts and promotions.



p/s: Bra season baru ni cantik cantik weh. Siyes gua ckap.



Saturday, January 8, 2011

Kali pertama menggunakan TWITTER


Burung biru
Burung biru
Burung biru
Burung biru
Burung biru
Burung biru


Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter


Ape tah. aku tak reti gune. still blur. hari ni baru sign up.

Sedang biasa kan diri menggunakan twitter

aku maen tekan tekan je

tweet tweet sane sini

kah kah kah

ketinggalan zaman betol
 sayew budaq bawu belajar. sila beri tunjuk ajar =P

kahkahkahkah

 ok.dah.bai.

Thursday, January 6, 2011

Kadang kadang mimpi boleh jadi kenyataan.

Entry kali ni takde kaitan langsung dgn Shazleen Nerina yang femes kejap kat blog aku. Kadang kadang mimpi kite boleh jadi kenyataan kan? Korang penah alami? Korang mimpi pastu bangun tido mmg btol² benda tu terjadi? Kalo la aku mimpi aku jumpe Shazleen Nerina, dpt duet aku balik, bangun² tido je mmg benda tu jadi. kan best? Dah ni bukan nak cite pasal minah peipu tu.


Ini cerita psal mimpi. Bukan mimpi basah. Tapi mimpi kering.


Macam biasa encek kekasih bangun tido mesti text sy. Tapi text kali ni laen siket.


"Syg, ayg mimpi org yg interview aritu panggil suh start keje"

Msg tu time bgn pagi.


Ptg nye ketika beliau syok punya beradu time tghari nak ke petang tu dia bgn² text sy


"Dapat koje!ok tido alik"


Haaaa mane nye aku tak terujaa. Time tu tgh busy wat keje kot ofis tu. Aku yg telebih eksited kuar ofis trus call dia. Seronok sangat encek kekasih dapat keje. Ye la bukan ape. da sebulan lebih, nak dekat 2 bulan dia carik keje. Jangan kate jobstreet, sume web yang ade offer jawatan kosong dia subscribe. Kat Jobstreet je list yg dia apply keje da melambak². At last. Alhamdulillah. Dapat jugak. Usaha selama ni tak sia sia la kan sayang? Walaupun lambat. Tapi tetap ada hasilnya. Rezeki tahun baru. Insyallah.


Tapi kan tapi kan (mode sedih) encek kekasih keja kat melaka. Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aku kat KL sengsorang. Huwaaaaaaaaaaa lagi.


Takpe la. Walaupun jauh dimata. Tapi dekat di hati. TV9 sangaaaaat.


Selamat memulakan kerjaya next week Mr Ayd.!

I lebyu syg.


Ok dah. Bye.

Wednesday, January 5, 2011

Pompuan ni wat on9 shop. page fb lama dia tah kemana. sebulan LEBIH aku tunggu barang aku beli tak smpai². PART 2

klik gmbr utk bace isu kandungan gmbr tersebut

Pergh mmg minah ni dah kuang aja gile die block aku woii. Before ni mmg die deactivate FB dia. Pastu dekat entry http://cikmiraedora.blogspot.com/2010/12/pompuan-ni-wat-on9-shop-page-fb-lama.html aku ckp aku jumpa FB dia yang baru kan? Haaa amek kau. kau tgk ape dia tulis kat wall dia tuh? Fake ID org buat page guna nama dia. Boleh percaya ke?


Skang ni page dia yg ni dia activate balik. Aku dapat tgk pon dari page encek kekasih. Minah ni tak block plak encek kekasih kan? Maybe pompuan ni dia ta perasan kot aku in reationship dgn encek kekasih. Pergh mmg panas ati.


Korang search nama Shazleen Nerina korang jumpa la minah ni. Tapi aku rasa dia buat private page dia and orang takleh nak search dia guna nama kat FB. Erghhhhhhhhhhhh. Marah ni marah. Dah aku tgk kat photo dia gmbr² barang yg dia jual pon takde. Mmg nmpak sangat ah nak lari dari customer dia. Macam sial la weh.


Korang yg agak blur blur tak tau ape cite, usha entry pasal pompuan ni kat http://cikmiraedora.blogspot.com/2010/12/pompuan-ni-wat-on9-shop-page-fb-lama.html


Gua panas ni weh. panassss



Tuesday, January 4, 2011

Haruslah anda mengambil berat ke atas kebajikan pekerja anda


Remember this?

I'm very excited to be part of them. As i said in b4, i'm not very happy on how the react on my probation. 


No black and white until now. Supposedly by 28th December 2010 they should give me new offer letter as permanent staff. But until now nothing from them. I've met/asked that lady from HR department who handle about my offer letter, she said she will come back to me and give the letter. seee nuthing okey. nuthing til now


My contract end by 27th Dec 2010. No black and white letter telling me that i'm part of their staff there. So, what is my 'status' rite now?


anytime they can kick me from there as i dun have any black and white letter telling me that i'm their staff. 


Today 4th January 2011. Tunggu dan lihat ape yang bakal terjadi lepas ni. 


Ya ALLAH permudahkan lah jalan hambamu ini.

Sunday, January 2, 2011

Tahun baru punye azam. orang yang bernama azam jangan perasan.


Azam tahun baru saye saye nak kumpul duet byk byk. sy nak kawen. auw auw. mak sy suro kawen. sy kene kumpul duet manyak manyak. Tade duet cemane nak kawen. Tapi tahun ni kumpul duet jer tapi taleh kawen tahun ni. sbb along sy kawen tahun ni. ujung tahun ni plak tu. tp kan along sy da amek tarikh keramat sy dgn Mr ayd. Sbb dia dah betunang dulu. Meh jenguk time bile along sy betunang. 20112011 cantek kan no tu? 20112011 genap setahun sembilan bulan. Uhuk uhuk. Mmg cantik la tarikh kawen along sy. Seblah pompuan 11112011. seblah lelaki (along sy) 20112011. wahh cantik cantik. tapi takpe along punye pasal.


Azam tahun baru sy nak memandu semula. setelah berapa tahun ? tahun kot sy tidak memandu, sy perlu mengaplikasi kan cara pemanduan saya.dan seterusnya perlulah sy beli kereta. wah wah keta idaman sy tanak mahal mahal der. sy nak viva elite exclusive baru tu tak pon MyVi limited edition tak pun honda city v-tec kaler itam mekap plak dgn sport rim. pergh. semat nyeerrr. Kenape sy dah lebih bertahun tak drive? Trauma pelanggaran dgn pili bomba dekat umah sy menggunakan keta abah sy ketika wedding Angah sy pada tahun 2008 yang lalu menyebabkan sy TIDAK drive lagi selepas itu. Get it? Sile gelak terbahakhakhakhak


Azam tahun baru sy nak henpon baru. henpon ape? blackberry touch macam Liyana Lunia punye. tp Liyana Lunia dapat free dari Maxis. Sbb die rajin buat review pasal Blackberry touch. 2010 mmg sgt lucky utk dia. Tahniah Liyana Lunia sy jeles dgn kamu! Kalo tak dapat Blackberry, Iphone 4 pun jadi lah. Dimana kesetiaan sy pada Nokia? Oklah tak dpat Iphone 4, dapat Nokia N8 pun jadi lah.


Azam tahun baru sy nak cari keje gomen. senang nak wat loan umah, loan itu loan ini dan loan laen laen agi. dan akhirnye utang keliling pinggang. T_T.



Azam tahun baru sy nak start bayar utang sy yang sangat besar dgn kerajaan. Ape lagi? PTPTIPU lah. 



Azam azam di atas adalah angan angan sy untuk dpat kan SEMUA dalam tahun ni. Tapi SEMUA itu memerlukan duet yang banyak.



So kite lihat ujung tahun (31122011) nnt macam mane. Ape je azam sy yg terlaksana?



kenapa hari ni sy sangat sopan?  menggunakan 'sy' instead of 'aku' ?
mungkinkan ini juga azam tahun baru sy ?


ok bai.