Wednesday, February 23, 2011

Public Transport | Motor | Kereta




Rindu la nak naek public transport. Cm memula dlu kte round KL nek monorail or lrt jer. Naek moto x best. Syg dok blakang, xnmpak muka syg. Naek keta syg dok sblah, ayg drive pandang dpn je takleh tgk muka syg. Kalo naek monorail or lrt boleh tenung muka syg lame lame -Mr Ayd



:'>





Iphone 5 launch June 2011 or early July 2011



Rumors yg aku dgr iphone5 bakal kuar June 2011 or early July 2011?
Betul ke betul?
Dgr kate akan lagi nipis dari Iphone4?
Dgr kate ade dual core processor yg akan buat loading superb laju ?
Dgr kate ade slide cm BB touch?
Dgr kate akan gune 4G? Skang ni 3G & 3.5G kan?


If you're thinking about buying the iPhone 4, you'll be better off waiting for the iPhone 5 instead, as it should be coming out really soon this year. Here are some of the expected features:
  • The new iPhone 5 is expected to have Face Recognition Security so that you don't have to worry about other people stealing your phone and trying to use it... That is, unless they steal your face too. (Anyone seen Face Off?)
  • Video Chat on a 4G network instead of a slow 3G one
  • Much nicer overall body design of the phone. It's going to be even thinner and have a shiny black piece.
  • Shatter Resistant and Scratch Resistant Screen
  • The lowest model will come with 32G of space and 64G of memory. I'll be able to store my whole computer on the lowest model of the iPhone 5. Yippeee for me.
  • Longer Battery Life - Up to 14 Hours of Talk Time On The 3G and 7 Hours on the 4G. With 14 hours of talking to my girlfriends, I'm only going to have 10 hours to sleep =(
  • HD Audio - The quality of sound is going to be extra crisp.
  • Built In GPS - You'll never get lost or have to download one of those stupid GPS apps.


Source: Here and here



Ape kate korang? 


Ade dgr rumors gitu tak? 

Best gileeeeeeee kalo dapat Ifamily



  Ipod, iphone, ipad. 


waaaaaaaaaaaaaaaaaahh



Ade sape sape yg gune Iphone4 nak jual kat aku dgn harge lebih murah? 

Kehkehkehkeh

Sunday, February 20, 2011

Selamat Ulang Tahun Sayang

20 February 2010


Awk ingt tak lagi? sy msg awk balik setelah sebulan kot sy mendiamkan diri dari awk. Awk nak tau tak sy rase nerves, takot, cuak, malu, suka segala rase bercampur baur time nak msg awk balik time tu. Sy ingt lagi time tu hari ahad, sy baru balik keje, lepak makan ngan member tmpt keje, time tu sy msg awk. Sy redha je time tu awk reply ke awk nak maki sy ke sy redha je. Kisah sy menghilang ka diri dari awk tu takkan sy lupekan smpai bile bile. rase bersalah time tu hanya Tuhan je yg tahu.

Alhamdulillah. awk reply msg sy. walaupun agak hambar msg awk time tu, tp sy besyukur awk still reply msg sy. Dan start pada tu, hubungan kte makin rapat. Thanks awk sebab trime sy dalam hidup awk semula. :)



Awk ingt tak?


Awk ingt tak, time mula mula dlukan awk slalu panggil sy dgn nama  IraEdora. Tapenah ade org panggil sy 'Ira' Awk panggil sy Ira sbb awk rase panggilan tu spesel takde org panggil sy dgn nama tu dan sebab laennye kononnye awk kate muka sy macam Eira Syazira. =P 

Awk ingt tak dlu time kat Shah Alam, time sy praktikal kt MPH, awk slalu buat suprise kat sy time sy balik keje. Tibe tibe je awk muncul dpn pintu kedai. Anta sy balik. Padahal jauh tu awk datang. Dari Semarak - Shah Alam. Pastu awk slalu teman sy buat thesis/report utk practical smpai tgh malam kt kedai sec 7 tu.

Awk ingt tak time kte pegi Singapore dlu? Best kan? bukan senang nak pegi Singapore.Time kat Singapore tu tau je la kan duet kat sane macam mane, kte kongsi2 duet utk survive kat sane. Hampir begaduh jugak kte sbb duet. Alhamdulillah, kte dapat atasinye :) Ingt tak Ayam penyet singapore tu? meleleh air liur kan. Nasib la awk pon minat pedas jugak. mmg kaw kaw kte bantai ayam penyet pedas gile nak mati tu.

Awk ingt tak, sy dah nak abes praktikal time tu, awk yg hari² tolong sy cari keje. Time sy keje awk online carikn keje utk sy. Awk yg bagi link² keje kosong utk sy apply. Alhamdulillah keje sy sekarang ni hasil daripada carian keje awk utk sy. Terima kasih awk.

Awk ingt tak, sy dapat interview utk keje sy skrang ni, awk la yg teman sy pegi interview, awk amek sy dari Semarak - Shah Alam - MidV. Time tu dah la hujan lebat. Awk tetap dtg amek sy even time tu agak basah la jugak awk.Walaupun hujan, kte redah jugak smpai MV. suar awk abes basah. Sy suar tak basah sbb sy pakai suar ujan awk. Awk pakai baju ujan. Cadangan awk utk tuka baju time smpai MV mmg sgt bernas. Kalo tak mmg basah lenjun sy pegi interview. Terima Kasih awk.

Awk ingt tak, sy dapat second interviewutk keje skrang ni. Interview tu dkt Menara Etiqa pulak. Awk jugak yg jemput sy  anta sy pegi interview dkt Menara Etiqa blakang KLCC tu. Terima Kasih awk.

Awk ingt tak sy dapat keje yg interview aritu. Awk la yg tolong sy carikan rumah/bilik sewa dekat dgn KLCC tu. Macam biase awk yg tlg carikan link² bilik sewa dkt area yg dkt dgn KLCC tu. Bukan tu je, awk sndri pegi carikkan bilik sewa utk sy kat kg baru n area² yg ade public transport utk ke KLCC. Awk bwk sy ke hulu ke hilir carik umah sewa kat ampang tu. Awk sanggup pinjam keta kawan awk time tu semata nk bwk sy pegi cari rumah dkt ampang tu. Awk jugak yg tlg sy angkat barang pindah dari Shah Alam ke Ampang. Terima kasih awk.

Awk ingt tak, offie sy kne pindah dkt Centre point south Midv. Jadinye sy kne pindah lagi. Awk jugak yg tlg carikan link² rumah sewa yg dkt dkt dgn midv. Awk sanggup teman sy pegi tgk bilik sewa yg sy dah call tu even time tu dah malam. Lps sy balik keje, awk jemput sy kat Shah Alam n trus pegi tgk rumah kt Old Klang Road. Terima Kasih awk.

Awk ingt tak, time sy duduk ampang dlu, sy mmg tgh sesak sgt takde duet. Mmg tgh down gile time tu. Awk datang uma sewa sy semata anta makanan yg awk masak sendiri. Terharu sangat sangat time tu Terima kasih awk.

Awk ingt tak, awk tmn sy pegi Wedding kawan baik sy dkt Taiping haritu. Jauh perjalanan kte. Pagi² tu kte gerak dari KL pastu smpai Taiping ptg tu gerak balik KL blk, awk anta sy kat KL, pastu awk terus balik Melaka. Sy tahu awk mesti penat time tu. KL - TAIPING - KL - MELAKA. Tp awk steady je kan? Terima kasih awk.

Ya Allah. Banyak sangat pegorbanan yg awk dah buat utk sy. Tak tertulis kat cni. Banyaaaaaaaaaaak sangat. Terima kasih awk.


20 February 2011

Tarikh ini muncul kembali. Setelah setahun kte bersama. Alhamdulillah hubungan kite berjalan lancar. Even ada gadoh gadoh tu standard la kan? sedangkan lidah lagi tergigit, ni pulak hubungan kite. Tak lengkap kot sesuatu hubungan tu kalo tak gadoh² ni kan? Gadoh tu la buat kan masing masing lagi kenal perangai pasangan. Sbb bile gaduh kadang kadang manusia bertindak diluar kawalan. Tapi bile gadoh sakit kepala jugak. 

Sy sangat happy menuggu tarikh 20/02/2011. Semalam sehari suntuk kte kuar. Dari breakfast, men bowling, makan mekdi, pegi curve, pegi tesco, pegi IKEA. Penat gilaaaaaaa kan? Bowling tu dah lepas setahun baru kte pegi maen kan? Dan sy menang utk game pertama dan ketiga. awk menang utk game kedua je. yeay! =P 

Malam semalam adalah malam yg sangat bermakna. We are having a Sweet romantic dinner dkt FULLHOUSE Jln Yap Kwan Seng. Mmg dah lama kan kte nak pegi sini? tp tak pegi pegi lagi. At last Dinner for our 1st anniversary at FULLHOUSE


Mira

Him

Our menu. Orange juice, Honey lemon with Aloe Vera
er er nama makanan ape tah lupe. =P 

Our Anniversary cupcakes 

 1 things 2 do 3 words 4 you, I ♥ You


 2 ketul cupcakes dah kne makan nyummyy


I love you syg


 Ecececeyyy

 Macamni rupenye gaya sy kalo drive. Style gak kan? kahkahah

 
Klik gambar utk lebih jelas 


Selama setahun ni macam macam dah kte tempuhi. 
Susah senang gelak tawa semua kte dah lalui bersama. 
Alhamdulillah.
Sy semakin mengenali diri awk. 
Sy semakin memahami diri awk.  
Sy semakin menyayangi awk. 
Sy semakin menyintai awk setulus hati sy dan sepenuh hati sy. 
Hanya awk Mr Ayd.


Thank You ALLAH.
Terima Kasih Cinta 


Thanks to AnisBakery for the lovey dovey cupcakes! 


1st Year Anniversary

Happy 1st Year Anniversary sayang

Our first picture together :)
 

ι'м α gιяℓ ωнσ ℓσνє α вσу иαмє αу∂яιи ѕαвтυ

(●̮̮̃•̃) (●̮̮̃•̃)
/█\ ♥/█\

Love the people who treat you right. Forget about the ones who don't. 
Believe that everything happens for a reason.


Friday, February 18, 2011

Bertemu setelah berpisah


Hai kawan kawan. Tamau sedih sedih tau? Sejak kebelakangan ni tgk kawan kawan rmai yg tgh bersedih. Tabah ye kawan. Everything happen for a reason rite ? Gods know well. :)

Oklah tanak cite pasal tu. Nak cite pasal meet up kakak adik dan kawan.

Time sekolah dlu heboh sume nak ade kakak angkat la abang angkat la adik angkat la. Korang pun mesti ade kan? Kalo ade kakak/abang/adik angkat tu da kire HOT da tu. ade yg sanggup gadoh gadoh pasal kakak/abang/adik angkat ni. Budak budak sangat kan? Oh aku pon macam tu jugak dlu ye kawan kawan. Orang nak ade kakak angkat aku pon nak kakak angkat. Orang ade adik angkat saye pon nak ade adik angkat. kehkehkeh. Macam kelako plak ingt balik, kakak tu cun, adik tu cun/hensem, abg tu hensem "nak jadikan dia adik/kakak/abg angkat aku la" CESS. 

Ye ah. Aku kan tade kakak. tade adik pompuan. So dalam hati nak la merasa ade kakak n adik pompuan kan. Dlu time skola aku tgk memember aku yg ade kakak n adik pompuan ni syok je. Balik umah ade je nak gosip² ngan kakak ke adik pompuan ke. Aku ni ? Takan nak gosip ngan abg aku 2 ketul tu? Tak best Langsung!

Ari selasa ari tu aku buat jejak kasihan bertemu kakak angkat time sekolah dlu. HAHAH macam kelaka plak kan. Mengimbau kenangan silam. Kak bib! Ingat tak? 080804? 6 tahon tuhhh. wahh. lame kan? Kenal kak bib time men hockey dlu. ape tak pecaye aku yg ayu ni men hockey? Sekarang pecayelah ye. Ayu ker? kahkhakh. 

Kakak aku ni sgt kreatip yer. Aku simpan lagi hasil kerja tangan dia time kami skolah dlu.Tulisan die unik. Lukisan die pon boleh tahan. Pastu die suke wt kad comel² n kalerpul. Suke sangat! Ala lupe la nak scan balik rumah aritu. sume ade kat umah Semban. Hihihi. 

Last aku jumpe kak bib dlu time diploma sem 2 or 3 kalo ak tak silap. time tu kak bib keje. Opis die kat KLCC. wah acam tacaye aku turun KLCC semata tu nak jumpa Kakak sayang =D Aku rase banyak banyak kakak (banyak ke?) kak bib je aku contact smpai sekarang. Nak lagi ade FB n belog ni. lagii la senang nak borak borak. gosip gosip.

Ini la kakak saye!

Pertemuan ari tu bukan kami berdua je. Tapi berempat. Kak bib, Elin, aku n Sab. Sab menjadi peneman aku bertemu dorang. Thanks Sab! Ekceli kitorang da plan lame da nak meet up. Tapi masing masing busy. Lagi sorang tadapat join. Nun jauh kat UNISEL sane. Sehari je kan cuti aritu. Takpe la. dayah, next time kte jumpe reramai lagi okey? :)

Ni elin! Sebelum ni tapenah pon jumpe. Rasenye ade kot. tpi time zaman² hockey dlu. dorang sume ni mmg otai otai hockey. jgn men men woh. Aku je tak terel dlu. HUHU.

 Ini kakak sab. kakak sab? eh kenapa kakak sab? aku suke panggil die kakak sab. lalala dan die suke marah aku panggil die kakak. haruslah panggil kakak kan!. Kakak sab kenal kat UiTM. Mule mule tak rapat pon ngan dia. last sem baru rapat kan kak sab? hikhikhik. Suke tgk die hepi that day. Sab, ape ape hal aku sentiasa ada okay? Dun worry be happy! sayang ko ketat ketat 


Kami berempat. Tade sape nak amekkan gmbr ktorang. amek gmbr sndrik je la. Eskelator pon eskalator lah. Siap nak nek turun eskalator lagi kan semata nak amek gmbr. HAKHAK.




macam tangga tak? gagaga. sepajang kitroang lepak same ni, aku asek kene perli je kot ngan dorang neh. Siket siket artis siket siket artis. gara gara entry sebelum neh. takpe aku layankan aje. Retis jumpe peminat. cesss. Takpe koranng. kne kan i yer. takpe takpe.


apesal gelap semcam blakang tuh? Hah kitorang kat bowling MV. sape yg penah maen kat ctu tawu la suasana die cmne. tensen gak aku tgk. men bowling gelap gelap. dah macam disco pon ade aku tgk. Tapii takpe. aku still menang. WAKAKKA.

Permulaan yang baek kan?

 Thanks kakak.

Thanks Elin

Thanks Sab.

Nanti lepak lagi :)
Credit picture to Kak Bib.

p/s: kak bib pon ade belog juga tau. jom terjah bib2426.blogspot.com


Monday, February 14, 2011

Zaman kegemilangan MiRC a.k.a IRC


Gua rindu nak ber'IRC lah bhaaiii~

 

Ape itu MiRC? Adik adik muda remaja sekarang ni tahu tak MiRC tu ape kobondonye? Haaa nak tahu p google sndrik keh keh keh. aku malas la nak elaborate pepanjang plak. Googleee je melambak ah keluar. Mungkin ah kan, mungkin ar budak budak yang lahir tahun 1988 dan kebawah kot yang penah pakai MiRC ni? Mungkin la. Aku cakap mungkin. Aku tk kate confirm kan ? tayah ar nak gado ngan aku plak er er tetibe


Macam aku yang lahir tahon 1987 ni time time sekolah menengah form 2 dan ke atas kot aku da start men MiRC. Tp time form 2, 3 tu masih junior lagi. Time form 4, 5 tu ah sronok. Skang aku rase tak rmai kot dah yg men MiRC. Skang dah ade Skype, YM, MSN, FB, Twitter ha sume nak dok chat kat ctu jer.


Dulu time MiRC aku mmg ah selalu join channel #SMKDE, #KUIZ #REMAJA #1987 #Mamak #Kampung #Selayang ape tah lagi aku pun tak ingt. #SMKDE tu channel skola aku dlu. SMK Darul ehsan. fuh siap jadi founder SOP AOP lagi. wkakka. pastu berebut nak dapat title ape tah aku pun lupe ah. Maksud nye org yg ade title je leh kick org org yg masok kat channel tu. Pastu an aku dlu suke gado ngan org kt MiRC. Bajet bagus jer. hahaha dlu suke woh men kick kick org. nak lagi kan nick yg tak penah nmpak kat chanel tuh. 


Nick name gua gune dlu gurlz_mira. ayu tak nickname tu? HAHHA. dari situ la melekat nama aku gurlz_mira smpai email yahoo aku dlu pun gurlz_mira. tpi dah lame bekubur dah nickname n email tu. Aku takde ah otai sangat IRC ni. ade yg lagi otai member member aku dlu. dorang agi ar ae yg siap pkai script bagai. aku ni da la bengong² sket script script ni. HAHA.



Channel #Kuiz plak aku suke men kuiz kuiz kat ctu. kat ctu gak aku belatih menaip ngan laju. Tapi kadang hangin gak men kuiz kat ctu. tenet lembab asek lag je.jawapan aku kuar dlu org laen yg dapat markah. hampasgas btol.



Best ah zaman zaman kegemilangan IRC dlu. skang kalo masok IRC pon aku da tareti da kot. last aku men IRC tah zaman bile tah aku pon lupe. Kengkawan IRC pon ada gak still tegur kat FB skang ni. Tadek da tegur kt IRC. IRC pon aku tadek install kat laptop aku ni semenjak aku beli. Haaa so maksusnye dah 3 - 5 tahun ar kot aku dah tak men IRC? lame lamee


time nak masok IRC ni la ghupe depannyeee

 rindu plak aku ngan window irc ni. 
ni ruangan utk masokkan nickname
banyak siooooot kenangan time IRC dlu. fuuuuuuuuuuuuhhh


so korang men IRC tak dlu?


Sunday, February 13, 2011

Entry gile perasan punye korang konpem menyampah

Hai nama saye Mira Edora , nama samaran saya Eira Syazira
K.bai.


Wakakka. Sumpah perasan kan aku? wakakak. Aku memula takde ah nak perasan cenggini. Orang yg ckp kat aku cmtu. Tah la bape ramai kate muka aku iras iras Eira Syazira. Tang mane yg same pon aku tak tau. Kebanyakan yg tegur aku cm Eira Syazira tgk gmbr ar. Tapi penah sekali aku rase malu gile kot, time keje kat MPH, aku tgh tolong sorang dak pompuan tgh cari buku dia.Time2 tu gak die ckp "Akk, muka akk cam pelakon dalam cite tu la. Eira Syazira" Hamek kau malu aku kt ctu gak. woi woi. malu woi. bangga ade gak ar Eira Syazira lagi cun melecuns woi. Slalu yg tegur ckp cmtu yg penah bekawan ngan aku. Ni org tak kenal kot. 

Ok dah. Korang muntah ijao la byk2. Sure korang ckp euwwwwwwwwwwwww gila perasan minah ni. Eira Syazira lagi cuns weyh. Ya ya aku tahu. 


Saje je bwt entry ni kasi korang menyampah lagi.Wakakkak

Mr Ayd lagi menyampah bace entry aku. Jap jap lagi ni mesti die ngutok aku la tu. eleh padahal time ngorat I dlu dia panggil I IraEdora. KAH KAH KAH


K bai.

Thursday, February 10, 2011

Korang tau tak mashed potatoes kat Popeyes sedap?


Balik keje tadi tetibe tringin nak makan Mashed Potatoes Popeyes yg sedap wa cakap lu. Sangat different taste dia dari Kepsi. Kuah dia ada cam campur² daging aym & herbs .tpi sedap la. ade rase pedas pedas sket. Korang dah makan?



Ops sori la. da nak abes baru aku tringat nak snap gmbr, Hikhik

 
Rupa asal Mashed Potato Popeyes. Googel-ing saje.
Nyummy!


Wednesday, February 9, 2011

Sayang! Jom couple


How Do I Live Without You - Trisha Yearwood
Sile tekan play utk mendapatkan mood bace entry ni.
=P

Dah hampir setahun kami berkawan dan berkasih tiba tiba si dia msg cmni



A=Dia | M=Saya

A: Syg, jom couple!

M: Kte bukan couple ke?

A: Couple lg! syg tak minta couple pon!

M: Ayg! Jom couple!

A: Ok save msg ni. ayg ada bukti syg ajak couple.

M: Hehe. Knape tibe² ni syg?

A: Ntah. Haha


tak ke rase cam comel gile tu? ala korang msti ckp tah pape tah tu pon comel ke. Yerp yerp i rase tu comel. die bukan slalu nak jiwang karat ngan i. Ble tibe² datang jiwang die i suke! weeee. 

hari ni i rase i dapat buat dia cool walaupun dia tgh tensen dgn keja dia. i rasa macam tu. kalo dlu dia tensen emo ape sume i lagi nak tambah emo dia lagi. hampeh btul dpt gf cmni. gf sndri msti la tawu mood kekasih ati dia mcm mane kan? 

Sayang, awk comel sgt ari ni. saya sayang awk sangat sangat. awak mesti segan bace entry saya ni kan. I love you  ♥ Keja rajen rajen tau. kumpul duet manyak manyak. Kte kawen :')


Ok.Bye.Thanks for reading!

Salina Lee Chun post kat status FACEBOOK sebelum bunuh diri


Lepas ni kalo korang tgk status FACEBOOK kawan kawan korang yang berunsurkan nak bunuh diri or ayat ayat yang cam nak mampos cepat TOLONG lah pegi carik kawan korang tu LEMPANG kasi sedar diri siket. nasihatkan dia, dan berjaga jaga dgn tingkah laku dia. 

Aku bace paper tadi, remaja perempuan umur 17 tahun terjun dari bangunan sekolah. Beberapa hari sebelum tu die ade post kt FACEBOOK yg nk bunuh diri

****************************************************************************************************

MALACCA: A Form Five student at SMK Seri Kota, Banda Hilir here, jumped to her death in front of horrified teachers and schoolmates yesterday morning.
Sally Lee Qian Chun, 17, from Bukit Katil here, was attending her Chemistry lessons on the first floor of the school's Block C when she rushed out of the classroom.

A senior teacher, who declined to be identified, said Lee then ran up to the second floor and climbed onto a ledge.

"She stood on the ledge facing a classroom and then fell backwards," said the teacher.
The 9.15am incident saw teachers and students screaming in horror. It was also witnessed by students from another block.

"Many of us saw it happening but no one could do anything as it happened so quickly."

Lee was a Science Stream student and did not have any problems in school.

"She was a good student."

Lee, the eldest of three children, had posted on her Facebook page that the recent Chinese New Year celebrations would be her last.

She made that posting using her profile name, "Saline Lee Chun", on Jan 15, which received a reply asking why she had said that.

"You will know after the Chinese New Year," she had replied.

In an earlier post dated Jan 11, the victim had expressed her sadness when a person she loved did not feel the same towards her.

Melaka Tengah district police chief Assistant Commissioner Salehhudin Abd Rahman ruled out foul play and said the victim died from serious head injuries.

Chief Minister Datuk Seri Mohd Ali Rustam, who visited the school and the victim's family yesterday, expressed his condolences and said the state government would bear the cost of her funeral.

Lee's father is said to be a businessman while her mother is a housewife. She has two younger brothers.

*****************************************************************************************************

Sebelum ni ade gak kes cmni. Bulan December thn lepas. ALVIS KONG. Pun cmtu gak cte nye. Sume nye disebabkan kecewa dgn CINTA. Manusia jadi bodoh sebab CINTA. Ni pulak kisah pasal ALVIS KONG yg bunuh diri.

Ni pulak FB Salina Lee Chun yg bunuh diri tu.



Kite orang ISLAM yg ada berpegang teguh dgn ajaran ISLAM tentu tahu kan BUNUH DIRI adalah salah satu DOSA BESAR. Roh takkan aman. Dan jasad tak trime dik kubur.



Wallahua'alam.


klik here utk join Join churp churp now

Tuesday, February 8, 2011

Tebaloi tebaloi tebaloi


Hai sume. Korang tawu tak ape tu TEBALOI? Tak tau? Meh ceq habaq mai sket. Last week kan rmai yg bercuti panjang kan. Aritu sbm cuti ade la borak borak ngan office mate. Nama dia Linsey. Mula mula aku ingt pronounce dia Lindsay. Mula la aku nak panggil di Lindsay Lohan. HEHEH. Linsey ni orang Sarawak. Aku mntk tolong Linsey belikan TEBALOI dari Sarawak. Tbe tbe macam mengidam nk makan TEBALOI. Balik cuti dia hadiahkan aku 2 kotak TEBALOI. HEHEHE. Thank you Linsey!

Time aku pegi bercuti ke Sarawak dengan family 2 tahun lepas ade la beli TEBALOI ni. Mulanya nak beli TEBALOI bwk balik kasi kawan kawan. time tu blaja lagi kt UiTM Shah Alam. Last last tak sempat smpai semenanjung aku da tibai makan ngan adik aku. HAHA.

Ada rakan twitter tanye aku apemende TEBALOI ni. Tbe tbe macam trus nak wat entry pasal TEBALOI. There you go Fatehah_A. HEHEHE

TEBALOI ni sejenis makanan dari Sarawak. Diperbuat daripada SAGU. Tawu tak SAGU tu ape? Aku nak explain pun tak tau macam mane. 

Google-ing tdi terjumpe blog yang citekan pasal TEBALOI ni. Meh usha jom http://pejalai.blogsome.com/2006/06/26/p258/

Katenye TEBALOI ni makanan traditional masyarakat Melanau kat Sarawak. 

Rase die sedap. Rangup macam biskut. 

Nyummy!
Best tau pegi becuti kat Sarawak. Bile la dapat pegi becuti ke Sarawak lagi macam dlu. Tak puas. Makanan yang paling fevret time kat Sarawak time tu, KEK LAPIS SARAWAK ngan TEBALOI! Sebab tu la aku gemok time gambar kat Sarawak tu. WAKAKA. *macam la da kurus skarang*


Ok bai.


Monday, February 7, 2011

Saye dapat ang pau. Awk dapat ke?


Pagi tadi kemain malasnye la nak pegi keja. Monday blues la katekan. Tapi malam tadi dah berangan dah pegi keja nnt harap harap bos bos bos kasi ang pau. Berangan jer dlu kan. Smpai je office, kemaen busy settle kan report² yang kne submit before 10am. Tup tup AGM datang kasi ang pau wehuu wehuuu~ Pastu Merchandising Manager pulak datang kasi ang pau. Pastu Accountant pulak kasi ang pau. I loikeeee. Harap harap besok ade lagi yg kasi ang pau kat saye! saye tak kawen lagi. so I deserve dapat ang pau. WAKAKKAKAKAKA.


Gong Xie Fat Chai!
Xinnian Kuaile!

okthxbye!


klik here utk join Join churp churp now

Churp Churp & Menabung


Join churp² skrng n korang akn dpt duet tabung every month. just sharing ngn member² FB or blog or etc, korang akn earn money! Tak ade blog? Tak ape sayang. Awak boleh share dekat Facebook / Myspace / Friendster / Twitter /  Email. 







klik here utk join Join churp churp now




Ade ape ape soalan? 
Tanye lah saye ye! 


Sunday, February 6, 2011

Saye suke budak budak kecik comel comel saye geram


Okeh tajuk entry macam tanak panjang lagi la kan? Kali ni I nk story pasal anak anak buah I seramai 4 orang. Oke tipu. anak buah I sorang je baru. Anak angah I. Lagi 3 tu anak kakak sedara I. So lagi 3 orang tu anak sedara I la kan? Ape beza anak buah ngan anak sedara? *Konpius kejap*


Hai kakak cantik abang hensem mak cik gorges pakcik hensem ! Name saye Liyaa. 
Comel kan saye pkai tudung? Macam Mak Lang saye kan? *oke perasan*

FYI anak anak buah I panggil I mak lang. Mak lang? mak cik mak cik sgt kan? HAHA. Macam dah tua sgt pulak I panggil MAK LANG. Ok fine. takesah pon. Anak buah I je panggil I MAK LANG. Korang jangan nak mengade panggil I mak lang plak. Sepak laju laju nnt baru tahu. Kenapa Mak Lang? Sebab I anak no 3 dari 4 orang adek beradek. :)


Sekarang Liya nk masok 7 bulan dah. Macam sekejap je rase die membesar. Liya ni kalo nmpak I sukee je die. I mean menyeringai je die bila nmpak I. Especially bile I da lame ta jumpe dia then blik umah dia ada, muka die senyum je smbut I balik.  So far setakat ni, nmpak I tak penah lagi la die menangis ketakutan. HIHIHI. Sejuuuuuuuuuuuk ati I tgk dak kecik ni. Ye la Liya ni da pandai kenal org. Certain² org yg die mcm tak bape ngam  konpem die tenung muka org tu lame lame dan start mencembengkan muka tanda nak melalak. HIHIHI. sangat comel!


Liya sangat suka beborak. Beborak konpem la tak paham butir bahasa dia kan. Tp layan je. Terutama time nak menyusu tu la lagi die ajak borak. membebel je macam mak lang die. HAHA. Liya sangat la suke HANDPHONE. Kalo tepon bunyik die pun sibuk nak cakap. Skang ni Mak I ngan Mak mertua abg I gilir gilir jaga Liya. So time Mak I jaga Liya, hari hari I cakap tepon ngan dak kecik ni. Mak ckp kadang tu die tak menyahut pun, tp dgr sore je dah menyeringai gelak gelak. HIHIHI. Tp slalunye dgr sore die. Tapi tapaham la kan ape die cakap.

One thing yang I realize kat dak kecik ni, dia sngat attrack dgn kaler merah. dan sangat suke benda berwarna warni. Tgk la gmbr atas tu, tu Giraffe die yg berwarna warni. sambil geget smbil bebel. Dia sangat lah putih. Comel gebu comel dan comel. GERAM sgt!! Selain tu die juge suke sangat kaco I time men sms dgn encek kekasih. Sbb nye time sy pegang die sy men msg ngan kekasih. Tgn die pon dok nak type type msg jugak. Bukan time men msg je, time tgh call pon die dok besuara jugak. HIHIHI. Pastu pastu die suke sgt begmbr. Tgk je la gmbr atas ni ha. Otomatik die tgk camera. Liya juga suka remote control! Haa da bosar nnt jadi penggema gadget gadget cam papa dia la ni.

Klik sini untuk entry bergambar pasal Liya mula mula lahir dulu http://cikmiraedora.blogspot.com/2010/07/comelnyeeee-anak-saya.html
  

Okeh habis cerita pasal Liya. Cerita pasal si kembar pulak. Kembar ni anak kakak sedara  I Kakaknye nama Auni Athirah n adiknye Auni Aqilah. Mereka berdua ni sangat la rapat ngan I time umo 2 - 3 tahun dlu. Sbb time tu dorang duduk ngan nenek dorang. Nenek dorang mak cik I la kan. Mak cik I seblah rumah. Skang dorang 2 ni da ade adik. Alamak gmbar adik dorang I tak sempat nak snap la. Perempuan jugak. Sume pompuan. Blum ade lagi Hero.

Dulu time kecik kecik Kakak ngan kak dik (panggil kak dik sbb dia da jadi kakak. panggilan sblm ni adik. so dah ade adik baruu panggil kak dik) asal jumpe I je mesti cakap, "Acik amie, upin ipin upin ipin." Haaa I suke umpan dorang ni ngan cite Upin Ipin. Mmg tak begerak la dari depan laptop. bepuluh kali ulang pon kusyuk je tgk.

Entry kecomelan mereka 2 tahun lepas 
 



Kadang kadang I pon konpius mane kakak mane adik. Kena tengok muka dorang betul betul baru dapat beza kan. Kalo macam dalam gmbr atas ni, I tahu mane kakak mane adik. Kakak yg senyum lebar tu. Kakak sangat suke begmbar! DAN adik sangat malu malu kuceng. HIHIHIHIHI.


I start to miss them. *sigh*