Thursday, March 31, 2011

Kecewa T_T


Kekadang aku rasa macam di anak tirikan kat opis ni. Ye aku belum confirm utk jadi staff permanent. Hari ni appraisal. Kol 5 ptg kang. Ok aku cuak. Sambung balik. Kenapa aku rase kekadang macam di anak tirikan? Mmg aku admit yg belum confirm takan dapat ape ape benfit. Aku layankan aje. 6 bulan as a contract staff. After 6 month di serap masok as permanent staff. Sign new contract. New salary and need to undergo for 3 month probation.  AGAIN. Total bape bulan dah aku keja tanpa ape ape benefit? SEMBILAN bulan. ye SEMBILAN. Kenapa staff yg cam aku dlu means yg contract diserap masok as permanent staff tapayah kne 3 months probation lagi? Ok aku layankan lagi. Ni tadi aku cam terperasan kat meja sorang minah ni. Die permanent staff tp belum confirm. So means die punye level cm aku la gak tade-ape-ape-benefit-wut-so-ever-lah-kan . Benda kecik je pon. Nama n position yg ditampal kat meja. Minah-yg-belum-confrim tu dapat nama yg dok lekat kt meja tu. Tapi aku takde pon? Kauorang nmpak tak ape yg aku nak smpai kan? Terasa kot.. Tayah ah wat aku cmni. T______T  

Ptg kang kol 5 dorang panggil aku kat bilik meeting utk appraisal. Wish me luck. 
T______T

UPDATED
baru je sesedih kejap tadi. tetiba dapat berita baik plak. 
wow bonus last year. 
Bertahan selagi boleh. 
Amin.

Wednesday, March 30, 2011

Fuh fuhhh dah smpai 550. sape pemenangnye?

sesape ade yg dah captured ke 550 tu??

dah lebih da tu tgk. haha. Ade takk? kalo tak de no 550 tu je la jadi pemenang nye :D

i tungguuu entry korang yg dapat captured tu~


no 550 tu sorang je yee. korang jgn unfollow follow back pulak sbb nk dpt 550 
hikhik
sbb i da tawu sorang je tu 550


pemenang 550 sila lapor diri :D




UPDATED



I menunggu submission entry korang korang yg dapat capture ape yg I nak. Paling lewat esok jam 11.59pm.


I anggap mmg takde submission entry korang ye. New contest on the way

Kalo tiada sebarang submission hadiah hadiah tersebut akan di carry forward utk contest seterusnya. Thanks korang! 




Macam mane nak tahu belog korang kne MALWARE jahat?


Hai korang. sesape penah alami situasi macam tu? Ekceli tak sume yg kena macam ni. Dulu belog aku ni penah kena gak macam ni. Then ada Athirah inform. Thanks Athirah! Ade yg kate sbb gune Mozilla Firefox Virus tu masok. Aku pon tak bape sure. So benda ni korang akan nmpak bila korang gune Google Chrome. Aku try bukak belog aku gune Google Chrome, mmg sah ada macam kt gmbr atas tuh. Macam ape yg aku bulat kan kat atas tu, malware yg ade kat belog korang tu datang nye dari web yg aku bulatkan tu.


So sesape yg masok belog korang tak brani nk klik proceed tu sbb takot kang virus tu masok pc-laptop-wutsoever. Dari situ korang akan ilang readers belog korang. How sad is it kan? 


So macam mane tau belog korang ada MALWARE ittuw n nak ilang kan Malware yg jahat ituw?

  1. Bukak belog korang guna Google Chrome. 
  2. Kalo takde Malware detect tu means belog korang bebas Malware la ye
  3. Kalo ada malware korang carik mana web yg ade malware tu dalam belog korang. 
  4. Macam mane nak cari? Selalunye lah kan, web tu ada dlm blog list yg korang letak kat dalam belog korang. So try tgk ctu. Dah jumpe blog/web tu? Try click web/belog org tu. Confirm ada malware jugak. So, korang remove web/belog tu dari blog list korang. 
  5. SETTLE!
  6. Inform tuan belog yg ada malware tu pasal ni utk kesejahteraan para bloggers sekalian.

Itu saja.


Awk http://fauzuskamaruddin.blogspot.com/  dan awk http://fadthnwan.blogspot.com/ belog awk ada MALWARE ni. Sy tatau nak inform acane. 

Stakat ni 2 belog je yg i dapat detect MALWARE jahat ini.


Wednesday = pink Day for Baskin Robin!




Tetibe tringin nak makan Baskin Robin ni. Hari ni hari Rabu. 
Pink day! Hari ni pakai pink! 
Nak serbu Baskin Robin blk koje kang! yeayyyy
Show me ur Pink bebehh

Contest Follower ke 550 Cik Mira Edora

STICKY POST. SCROLL DOWN FOR THE LATEST ENTRY :)

Eh hai. Tetibe rerase cam nak bwt contest plak kan. He he he. Ini first time senanye nak wat contest contest ni. Tiada paksaan dalam menjoinkan diri dgn contest ni ye. 

Here we goo

Contest nye senang je. I nak cari follower bertuah ke-550. Haaaa senangkan kan? So cmni syesyaratnye (rosak bahasa)

  1. Terbuka kepada semua blogger. So means yg ade belog je la kan
  2. Dah kate nak carik follower ke 550 so mesti la follow belog ini Belogpage skali. Ni utk menyenangkan korang bile i umumkan pemenang contest :)
  3. Contest ni terbahagi kepada 2 category. Category pertama, new follower. Category kedua, follower sedia ada. Means korang mmg dah follow belog i la kan. Paham ke paham?
  4. Utk category pertama, NEW FOLLOWER. Kepada NEW FOLLOWER ke 550 yg bertuah sila bwt entry pasal contest ni kat belog korang, Print screen kotak n gmbr follower yg bertulis Followers (550)dgn title Contest Follower ke 550 Cik MiraEdora n drop link entry tu kat cni.
  5. Utk category kedua, FOLLOWER sedia ada. Print screen gmbr kotak follower yg bertulis Followers (550) bwt entry pasal contest ni dgn title Contest Follower ke 550 Cik MiraEdora.
  6. Utk kedua-due category, copy dollydle kat atas tu, then tepek kat entry belog dan sila nyatakan 5 perkara/benda  tentang i.
  7. Jangan pulak korang yg da follow pastu unfolow balik. TAK ADIL tahu?
*alert
screenshot gmbr kotak follower macam bawah ni


Macam mane pemenang dikira? 
Ada 2 category
Tapi hadiah i bagi 4.
Category pertama dah sah sah sorang je pemenang.
Category kedua i bagi utk 3 contestant yg bertuah.
Category kedua ni i akan cabut undi gune random.org ye
So means 4 orang akan dapat hadiah

Hadiah rahsia boleh? Keh Keh
Okay okay
Setiap pemenang akan mendapat barangan dari Marks & Spencer
Barang ape? Rahsia. :D

Tarikh tutup bila dah smpai follower ke 550


Hikhikhik i tahu trick korang, sume tanak follow sbb nak tunggu yg ke 550.Korng tak bace latteww syesyarat nye. bukan org ke 550 je yg menang, yg dah follow  then dapat captured screenshot 550 follower tu pun akan dapat hadiah jugak 


UNFAIR tahu if korang unfollow then follow balik. I dapat detect! He he he



Ade rezeki lebih buat contest lagi :) 




p/s: contestant dalam MALAYSIA sahaje ye :D


p/s/s: Sekadar blogger biase yg nk buat contest yg bese bese je.

Kthxbai.

Tuesday, March 29, 2011

Berapa berat page/blog korang tu?


Salam. Hai kawan kawan. Malam ni ape kate korang try test tgk  berapa berat or bape lame page/belog korang tu amek masa utk loading. 

Mungkin ade yg tak perasan, seronok sgt add gadget kiut miut sana sini, tp korang tak aware yg page korang makin berat dan makin lambat nak loading. Ni membuatkan blogger/silent reader korang macam tak brape nak lame stay kat page belog korang belek satu satu entry korang.

Agaknye ape yg bwt kan blog korang berat? Dari ape yg aku penah lalui selame berblogging ni, ni je kot yg aku perasan. Hihihi

Gmbr besar besar.
Ni membuatkan amik masa utk loading sepenuhnye

Lagu/video. 
Hamagaaaaaaaaaaad. Bayangkan korang tgh belog walking, setiap belog yg korang bukak tu ade lagu autoplay plak. Mmmg remix lah jadi nye. pastu trus hang takleh bukak ape ape =.=

Gadget yg terlampau byk
Gadget gadget tu kadang mmg mencantikkan belog. Tp pada masa yg same akan menambahkan berat page korang. Seelokknye minimize kan penggunaan gadget. mane yg tak perlu kasi hapus saja.


ape tunggu lagi. Jom check berat ke tak page korang tu?


ckp belog org, belog kau pon same la. yee aku tawu laaa. 

Contest Natural Beauty











Pesanan tuan punye contest

~Syarat-syarat~

-Wajib la meng'Follow belog kapcai abg stalker ni atas dsr kesusilaan

-Harus la memPertandingkan satu (1) gambar:
Perempuan = MUKA TANPA SEBARANG MEKAP
Lelaki = MUKA SUCI DAN JELAS
(Tanpa Aksesori seperti Spec,RayBan,Sunglass,Lens atau adik beradik dgn nya la)
-Abg nk gambau 'Sorg2' je..gambau ramai2 dgn kwn ke apa ke Disqualified.
-Bt entry tajuk "Contest Natural Beauty" pastu tepek banner kt atas tu kt en3 n sidebar korg.
x pyh bebel pnjg2 k.
-Tag 2 org kwn.Make sure diorg tahu ek.
-Tinggalkn link korg dlm ruang komen abg stalker.




Nah amek muka pucat eye bag terbaek. HA HA HA
Rambut disensetkan  =P
Almaklumlah aku ni kuar tak sah kalo tak mekap. 
kalo kuar tak mekap tu kuar dedekat je. 
Gambar tanpa mekap tanpa edit. 
edit tang senset tu jek

Mahu tag:
Anne


Abg Stalker ni mmg dia gelarkan diri dia abg stalker.Girlfriend dia pon dah di panggil Kakak Stalker. Misterious Stalker. kehkeh
Nak Join? Jom Serbu belog Abg Stalker neh
http://coretanakhir.blogspot.com/


Update contest: 8 orang lagi lolll

Hahahahaluuuu ! 
Setelah hampir seminggu mewujudkan contest yg tak seberapa ni, 
sekarang tinggal lagi 8 org sahaje utk mencukupkan 550 org followers. 

Ape lagiii. Cecepat ! Tgn dah gatai nk kuaq duet bli barang Marks & Spencer utk korang neh.
Keh keh keh

Untuk keterangan lanjut sila Contest Follower ke 550

pstt pstt bace betol betol syesyarat tu yeee. Kalo ter disqualified nnt jgn maraa
^_____^


Hikhikhik aku tahu trick korang, sume tanak follow sbb nak tunggu yg ke 550.
Korng tak bace latteww syesyarat nye. 
bukan org ke 550 je yg menang, yg dah follow  then dapat captured screenshot 550 follower tu pun akan dapat hadiah jugak


kbai!

KEPUTUSAN MUFTI BERKENAAN TARIAN @ SENAMAN POCO -POCO [Surat Rasmi Mufti Negeri Perak]

Just to inform you guys. 




Monday, March 28, 2011

Perkara perkara yang boleh menspoilkan majlis perkahwinan


Nak kate spoil sangat tu tak la kan. tapi mungkin boleh dikatakan jugak perkara yg boleh menjejaskan kelancaran sesuatu majlis perkahwinan


1. Faktor cuaca 
Ini cite nye if buat majlis dekat rumah la kan.Baru nak mula majlis dalam kol 11.30 or 12 tghari cmtu ujan datang turun dgn lebatnya membasahi bumi. Dengan angin kuat membawa air hujan tu ke dalam khemah khemah pengantin.

Petua org tua tua, macam ape yg aku dgr dari mokcik pokcik aku, salah satu nye rebus lesung batu dalam periuk sehari sebelum majlis smpai la hari majlis tersebut. So far macam berguna jugak. Tp time majlis Angah dlu, rebus smpai nak kering air tp ujan jugak. Petua lain yg penah aku dgr macam kelakar + malu pon ade. Campak underwear si pengantin atas bumbung? HA HA HA sila gelak. Family aku tak penah plak bwt lagi. Ade sesape penah bwt?

Tapi ape pon faktor cuaca ni kte takleh nak salah kan sesape lah kan. Sbb tu dah ketentuan-NYA. Petua tu sekadar org tua tua lame lame dlu guna. Kebenarannye Wallahualam.


2. Dewan utk majlis perkahwinan bwt hal
Ini citernye kalo majlis bwt kat dewan. *aku tasuke bwt kat dewan* Kadang bwt kat dewan mmg best. Tapi tgk jugak dewan tu cmne. Kalo cukup besar, cukup utk tetamu yg korang dah jemput its okay. tapi kalo dewan tu macam tak brape nak besar utk muatkan meja makan, pastu environment macam tak menyerlahkan dewan tu, so macam tak best ah suasana majlis nnt. Then kalo dewan tu macam bermasalah susah gak. Cth nye dewan bocor ke, lampu tak idop ke. Tak ke naya time majlis tu?


3. Meja tetamu tak mencukupi
Skang ni trend sume letak meja bulat bulat. Yang hanye memuatkan dalam 8-10 org satu meja. Kadang jadi tak cukup sebab ade tetamu tak suke nak dok 1 meja dgn org laen. so 1 meja bulat tu die dok berdue je. Then, dapat plak tetamu yg dah makan tak reti nak belah, dok lelame kat meja tu tanpa menghiraukan tetamu laen yg nak dok makan, mmg la jadi meja utk tetamu tak cukup. Tak kire la bwt kat rumah or bwt kat dewan. Kalo kat umh tu boleh la suggest kan mereka yg tak reti nak bgn lepas makan tu dok kat area umah tu. dok dalam umah ke ape ke kan.

Solutionnye tambah slot coffee corner, so dorang boleh melepak kat ctu. slalunye yg lepak lelame kat meja makan tu, sedara mara kita jugak. ye lah bukan selalau jumpe sedara mara kan, so dorang lepak la lame lame nk beborak jumpe sedara mara. so coffee cornner la solutionnye..




4. Caterer datang lambat
Fuh fuh. Kalo caterer datang lambat maunye tak panas bontot tuan rumah kan? ye lah selalunye tetamu kol 11 or 11.30 pon da smpai. tak ke awal gila tu? tetibe catering lmbt smpai plak. Maunye tak kelam kabut nnt? Mmg mntk half price la dari caterer tu



5. Org kompang datang lambat
Supposely besanding kol 1.30 tapi org kompang tak sesampai lagi. Bukan tuan rumah nye panas bontot. si pengantin pon lagii panas bontot. Nak lagi kalo pengantin lelaki dok menunggu dkt area berdekatan sblm nak bererak menuju ke rumah penagntin perempuan. Tak ke cair mekap pengantin tu menuggu lelame?

Solutionnye.. standby music kompang yg boleh di maen kan oleh DJ time majlis tu.



6. Makanan hampir habis sebelum pengantin bersanding
Selalunye pengantin bersanding dalm kol 1.30 gitu kan. Tapi makanan hampir abes before pengantin bersanding. Makanan dah budget utk bape ramai. tpi still macam tak ckup. Kdang kadang catering ade yg mnipu gak woh. Kite da budget utk 600 org tetamu, tp makanan macam tak smpai utk 600 org tetamu. pelik ke pelik? Entah la kan. itu atas kejujuran caterer tu sndri.

Solutionnye kalo pakai caterer masaklah extra on your own.. Even macam memenatkan kan, tp utk mencegah dari perkara macam tu terjadi.


7. Pelamin roboh
Nak gelak dulu boleh? HA HA HA. Setakat ni aku tak penah lagi la tgk pelamin anganku musnah ni. Penah ke terjadi ek? Entah la aku pun tak pasti. Kahkah



Sesungguhnya yg BAIK itu datang dari ALLAH s.w.t yg BURUK itu dari perbuatan manusia sendiri. Apa apa pun tak semua majlis berjalan lancar. Mesti ada yg spoil sane sini siket siket. Cuma dapat diselesaikan dgn cepat oleh tuan rumah.

Ni kata aku. Ape kata kau pulak?

Cantikkan pelamin ni? so suwiiiiit!

Ni pun cantik.! Putih suci.

Credit to : Zielynn Fotopages

KthanxBai. 


formspring.me

You all tanye, i jwb. :D http://formspring.me/MiraEdora

Sunday, March 27, 2011

Quick update

Assalamualikum.

Eh hai sumorang. Rindu i tak? Ceh. Tak rindu? Tak pe takpe. =.= Sentap tau. Okay okay. Quick update. Just to inform u guys i tak dapat nak update n belogwalking sgt weekend ni. Cmment pn i xsmpat nak reply. I busy sket this weekend. Cousin kawen la. So busy sket mcm i yg nak kawen. Kehkeh. Amek tips tips sket pesiapan nak kawen. Ha ha ha. Gatai!

Later i update dgn gmbr gmbr yerr.

Eh btw, contest masih berjalan seperti biasa.. So watch out yaaaa!


Entry ni tunggang langgang sket n tade gmbr. Quick update gne ipad pinjam ni. Ha ha ha.


See ya! Bye!

Friday, March 25, 2011

Tak sabar nak balik Seremban jumpa dia!


Ni keta liya taww! 
walaupun tak bape smpai kaki tp laju jugak liya bwk keta ni 

Tgk pp die tu. omaigoshh. geraaaaaaaam


Fevret saye tepon! lagi² tepon malang saye kaler merah tu. 
tepon yg saye pegang tu tepon paklong saye.
Saye sgt suke tepon. bak hp 1!

Liyaaaaa tunggu maklang jap g maklang balik taww ♥ 

More about Liya  here

Thursday, March 24, 2011

Review m'review belog by Mira Hussin




saya minat nak direview oleh mira hussin kerana nama kami same! nama i mira. nama dia pun mira. tp i mira edora. edora tu bukan nama sebenar. 

Selain itu i berminat utk direview oleh mira hussin sbb i baru nak aktif balik dalam berblogging ni. Sejak suam suam kuku je dgn berblogging before ni, visitor pun tak bape nak ramai. Ade yg kate i sombong. tp tak. sape kenal i tahu la i macam mane. 

Selain itu (bpe byk selain itu tah) boleh tgk sendiri ape yg mira hussin nk review pasal blog i. Lain org lain pendapat kan? Review yg baik buruk. slalunye org akan ckp mende bebaik je. mende beburuk kadang org cm tak smpai ati nk ckp kn? sbb utk menjaga hati org tu. tp tape. i dgn hati terbuka nk dgr pendapat mira hussin tentang belog i :D

Selain itu lagi sape sape yg nk direview oleh Mira Hussin sila klik sini. Tarikh tutup 12 malam karang.


UPDATE: Contest Follower ke 550 Cik Mira Edora


Seperti yg korang sedia maklum i ada bwt contest utk Follower ke 550. Bukan utk follower ke 550 je taw. Utk yg dapat captured gmbr kotak follower yg bertulis 550 pon ade.


Thanks utk korang yg sudi mengfollow belog i yg pink de bush ni. Hi Hi. Nampak nye lagi 38 org follower utk cukupkan 550. Smbutan agak menggalakkan selepas entry contest di buat. Sesape yg blum tgk syesyarat contest tersebut meh klik sini



*********************
  1. Terbuka kepada semua blogger. So means yg ade belog je la kan
  2. Dah kate nak carik follower ke 550 so mesti la follow belog ini Belogpage skali. Ni utk menyenangkan korang bile i umumkan pemenang contest :)
  3. Contest ni terbahagi kepada 2 category. Category pertama, new follower. Category kedua, follower sedia ada. Means korang mmg dah follow belog i la kan. Paham ke paham?
  4. Utk category pertama, NEW FOLLOWER. Kepada NEW FOLLOWER ke 550 yg bertuah sila bwt entry pasal contest ni kat belog korang, Print screen kotak n gmbr follower yg bertulis Followers (550)dgn title Contest Follower ke 550 Cik MiraEdora n drop link entry tu kat cni.
  5. Utk category kedua, FOLLOWER sedia ada. Print screen gmbr kotak follower yg bertulis Followers (550bwt entry pasal contest ni dgn title Contest Follower ke 550 Cik MiraEdora.
  6. Utk kedua-due category, copy dollydle kat atas tu, then tepek kat entry belog dan sila nyatakan 5 perkara/benda  tentang i.
  7. Jangan pulak korang yg da follow pastu unfolow balikTAK ADIL tahu?


************************

Korang boleh jugak promote contest ni kt belog korang. I tak sabar nak bagi hadiah kt korang ni. He He He


Till then. Bye!



p/s: time kot office ni x sempat nak belog walking la. sorry ya!

Wednesday, March 23, 2011

Bila kekasih hati mula buat perangai gila

Bila kekasih hati datang perangai gila²


Paham ke paham? Korang mesti tapaham kan? Haaa boleh pulak i nak post status gitu kat fb kan? Kejadian berlaku time i tinggalkan fb i kejap sbb nak iron baju besok nk keje kan. pastuh i cam terlame sket sbb kekemas beg sket ape sume kan. tetibe si dia msg

"Sayang, lame lagi ke.? :)"

I time bace msg tu cm pk len macam je care die msg ni pastu i reply la

"Jap ye syg da nak abes da kekemas beg skali tadi"

pastu die reply lagi 

"Lelame pun takpe. hikikhik"

Ni len macam je ni mesti die wat sumthing ni. trus i bukak FB i gune. Dah agak dah! Kan betol!! Bile die msg gelak 'Hikhikhik' tu ade la mende die buat.


Tgk bwh tu plak. I yg bwt status tu. dlm masa i on acc fb i, si dia pun on fb i. so org2 yg bace status da komen2 i sume cam penin Ha Ha Ha. tgk tuh bole plak member i ni ckp suke tgk kitorang gado? T_________T


Pastu ape lagiiiiiii i buat serangan balas!! Ha Ha Ha. I gune account FB die i post status bawah ni! HA HA HA



Ingatkan lepas i dah buat serangan balas si dia da senyap da tak buat dah. Sekaliiiiiiiiiiiiiii



Tgk la bape panjang komen2 tu. Korang bace paham tak? Ha Ha Ha. Time tu i dah nak majok dah. Pastu baru si dia gune acc fb dia blk. Dia msg i reply lelambat. konon cam majok ah kan. Pastu last2 die pon majok skali. Gewaaaaaaam tahu! 

Ekceli i tak marah bebetol pon dia wat cmtu. Sbb i tahu dia mmg suke gegurau gitu. Tapi saje je ngade nak dia pujuk. Konon ah majok. Ha Ha Ha. Tapi geram jugak ar bila org komen komen cm benda tu i bwt kan. Tapi ape ade hal. i tabuat pon. kehkehkeh. 


Syg!!Jgn bwt lagi okeeeyy.?? Kalo tak banje Tutti Frutti, Pizza Cheesy, Baskin Robin, Mekdi, Pecal Lele, Iphone4!!! Gewaaaaaaaaaam!!


p/s: dia adalah kawan, lawan, cinta, sayang. dia adalah tmpt mengadu, begaduh, manje, susah, senang. He can be sooooooooo sweeeet n soooo romantic. he also can be soooooo garang. I Lebiyuu sayanggg =D



Thx for reading!

Tuesday, March 22, 2011

New Header


Eh hai. My new header is up. Soo simple rite? but i likeeee. Actually i dun have idea to create my new header rite now. So i just take the dollydle picture that i ordered from Dollydle Cottage's plus my name on top of dollydle (mencegah dari dollydle comel i tu di copy). That's it!  


The new one


The old header

Which one is better?



Btw, i think of doing a contest
Dah ade idea nak bwt contest ape
 tapi tapi macam takot tadapat sambutan
Malu jew. Hu hu hu



Kbai.

Keputusan SPM diumumkan 23/3/2011| Boleh cek gune SMS!


23/03/2011 keputusan SPM 2010 akan dikeluarkan bermula pukul 10.00pagi disekolah masing-masing

"Fuhh fuhhh SPM result kuar hari ni. Cuak cuak. Agak agak bape la aku dapat?  Tepon member deal pkol bape nak g amek result. Fuh fuh. lepak umah member dlu. fuh fuh. Cuak siot! Melangkah ke perkerangan sekolah dgn rase berdebar. Smpai skolah tgk kat dewan dah ramai bebudak tunggu nak amek result. ade yg tersenyum gembira ade yg nenanges. Ni buat aku cuak lagi nihh"

Okey okey itu sume 7 tahun yg lalu. Perasaan yg tak dapat digambarkan time nak amek result SPM. Dedulu skolah bese je. tak skolah asrama penuh ke ape ke. SMK Darul Ehsan di hati ku. Sape tahu SMKDE? angkat keti! 

Dari form 1 smpai form 5 aku skolah situ. tade pepindah skolah laen der. Time menengah atas aku amek aliran Sains Tambahan. slalu kalo org tanye aku amek aliran ape pastu aku ckp ar Sains Tambahan, dorang macam beblur kan. aku rase cam nak ketuk je. Pada yg tatahu sains tambahan tu acane, Sains Tambahan tu lebih kurang cam balaj Sains Tulen. Tapi tak de ar in details cam Sains tulen subject Kimia, Bio, Fizik tu di details kan. Sains Tambahan ni up sket dari Sains Teras. Ha cenggitu ah. 

Berbalik pada  result SPM. SPM dlu aku amek 10 subject. Rase cam erghh ape la byk sgt ni. Aku paling fobia ngan ADD MATH. Sepanjang test sepanjang exam aku skali jerk lulus. Ha Ha Ha. Lain sume FAILED!So  da amek result aku tgk result aku cam tade perasaan. Suke tak sedih pon tak. Mmg aku da rase da result aku cenggitu. Balik je umah aku melalak macam org kehilangan anak. Ha ha ha. Tapi bile da masok UiTM, aku ade je blaja ADD MATH tu balik. ape aku rase senang plak kan? membazir je aku fail. T____T  Maybe sbb cekgu yg ajar tak bes. tu yg aku tak minat langsung ADD MATH tu. cian cekgu tu.

Okey lah skang nak cek result da canggih dah. Kalo dlu kena g skolah amek result skang ni cek gune sms pon boleh dkt http://www.mysms.gov.my/



Taip SPM RESULT [NO KAD PENGENALAN] hantar SMS ke 15888

contoh : SPM RESULT 701010011010 hantar SMS ke 15888


credit to: Denaihati

oh ye. Nak cek gune SMS ni hanya aktif esok ye (23/3/11) smpai 12 tgh malam.

Congrats kepada yg berjaya. yg tak berjaya jgn risau perjalanan masih panjang. Masok IPTA/IPTS tak same cam belajar kat sekolah tau. Lagi senang nak score time blaja peringkat tinggi. Good luck!


Sunday, March 20, 2011

Harga ayam naik mendadak

Halu peeps! Senanye da beberape hari tak berbelog ni, i rase semacam plak. I kt umah mak i kat semban ni. So macam kadang malas nk menype byk byk selain kt twitter ngn fb tu.

Acani la. Tadi dgr brite harga ayam naik lagi? Apekesss? Naik bukan sesiket woi. Harga standard aym dlm RM 5.20. Skang mendadak smpai RM8 hengget lebih? Hamgaaaaddd. Nk dkt seploh hengget woi.

Alasan yg i dengar sbb tsunami kat negara matahari terbit. Errr ade kne mengena ke ayam dgn tsunami kat negara matahari terbit dgn negara kite? Ayam tu kite import ke dr negara matahari terbit?

Setahu i la kan ayam ayam yg dijual tu dr negara kite kot. Laen la kalo sme diimport dr negara matahari terbit?

Kesian la dkt pengguna pengguna. Harga mahal sgt kot lapan hengget lebih tu. Acane bleh melambong smpai tinggi cmtu? Ade mak cik tu i dgr die bw catering, kne beli ayam. Kalo aam da mahal gitu acane die nak dpt balik modal? Katering mesti da letak harga dgn customer kn? Takan suke suke nak tuka harga last minit? Hamagaddd.

Rerase korang ape alasan or sbb UTAMA harga ayam naik melambung tinggi gitu?

Tetibe tringat ayam penyet. Acane nn harga naek? Hamagaaaadd. Da la fevret aym penyet tuuuu

Thursday, March 17, 2011

Gambar asal di doodle kan. Omeyyyyyy!!


Dollydle Ady  Mira

Gambar asal

Same tak same tak? Ade seakan akan kan kan? Omey gileeeeeeeeeeee. ittew ukee angat.  Dem ah. tetibe sebut bahase uewww uewww neh. Sepatutnye kn dlm gmbr tu kn pakai baju kurung kan. Hihihi tuka sket jadi pkai suar + tshirt + cardigan. Ady punye gmbr tu sebijik kan? tang rmbut, senyum ngan janggut. Hensem!  Skang ni tepon ktorang 2-2 gune wallpaper ni kat hp masing masing. Ady pun ckp cute gilaa! Die tatau pun aku tempah dollydle ni kt Amar. Dapat je dollydle ni dari Amar trus aku mms kat Ady. Sekali tgk dah tau dah gmbr mane yg  di ambik dan di doodle menjadi sekiut ini! Tapi die ckp patutnye aku gemuk die kurus. tp terbalik dlm dollydle tu. HAHAHA. 


Hamagaaaaaaaaddddddd Sumpah kiut gila!
Ni plak standard dollydle. Ekceli gmbr standard dollydle tu aku bagi gmbr yg ni ha. 




Aku tak terpk pon nak tuka jenis baju laen ke ape kan. Amar suggest kan jadi cm Dollydle tu. Comel gile kan? :D Amar tanye nak tmbah accessories ape ape ke. Aku punye la blur time tu. Tetibe trngt bunga. Kenapa bunga? HIHIHI. sbb seumur hidup aku, tak penah dapat bunga dari sape sape pon T____T cian tak?

Sekali tempah smpai 2. Heh heh heh. Tamak betol. Bukan ape. Amar baru je bukak tempahan utk dollydle ni. Aku mmg dari dlu lagi adore die punye dollydle. So tempah la skali 2. Sblm die dapat banyak tempahan. Baik aku tempah skali 2. Heh heh heh. 

Amar sangat lah bertgn seni.Jeles weh ngan dia. Comel gle die wat dollydle. Dah la muka sejibik cam Diana Amir.Jelesh! Sedikit info tentang Amar. Seorang pelajar pergigian  tahun akhir di Indonesia. Merupakan tunangan orang. Bakal membuka klinik gigi sendiri 1 hari nnt. INSYALLAH. 

Korang nak jugak?


dan tekan sini utk personal blog Amar Belog Cap Ayam

Thanks Amar Amirah Radzi for this cuteeeeeeeee Dollydle.






notakecik: Tlg jgn copy gmbr dollydle tu ye. sape copy tgn kudung. Heh heh heh