Saturday, April 30, 2011

Aku sekarang berada dalam minggu exam dan mood exam


Hai selamat malam sumorang. Sekarang ni aku tgh mood exam. Mood exam yg paling best dalam semester ini. Lepas abes exam abes la segalanya. Kan? Lepas tu cuti lame wooo. Ok exam belom start lagi aku da pk nk cuti kan.

Besok tade paper. Labour day kan. Isnin pon tade paper jugak. Replace public holiday yg jatuh hari ahad. So paper first hari Selasa. Cuak okey. Bese la last sem kan. Penentuan CGPA kot. Nasib la first paper macam tak berat sangat. So kat rumah boleh relax relax sket. 

Ok dah dah. Korang tayah tertipu dgn mukadimah kat atas. Aku kan dah abes belajo. Mane plak nak exam lagi kan.sape sape yg tgh exam tgh sesiapkn report thesis asignment sume sila jeles ye. Best tahu dah koje ni? Haha

Macam bese time exam mesti korang alami situasi situasi macam ni kan

#1 1st day exam datang lewat. Dah la datang lewat, slip peperiksaan plak tak bawak. 

#2. Terlupa jadual exam. Exam patutnye pagi, ko ingt exam petang. 

#3. Kat mane eh exam hall? DSB ke? DK1 ke? Dewan kat luar tu ke? errr.

#4.  Time tgh jawab exam selama 3 jam tu, perot bebunyik gila kuat smpai org seblah boleh dgr perot ko bebunyik

#5 Time tgh tgh syoookk menjawab exam tulis essay kemain panjang plak kan, dakwat pen habis? time tu plak sume pen yg ko bawak tu plak abes dakwat?

#6 Calculator abes bateri. Hampeh. nak kire pakai jari kaki tangan? pehhh

#7 Dapat pengawas exam yg suke sangat dok seblah korang tgk ape korang tulis. Kalo jeling jeling takpe. ni bebetul dok seblah ko tgk ape ko tulis. Aku rase macam nak hempok pon ade pengawas tu

#8 Sesi pas mengepas jawapan exam. Teknik teknik seperti, ["weh weh, no 5 ni jawapan dia ape?"] [hulur hulur ketas exam, org seblah leher tetibe jadi panjang plak kan.] [bukak tisu konon konon nak lap hingus, padehaaaaall...]

#9 Kesejukan melampau. Aku nak tulis jawapan exam pon tangan dah krem macam harem. Acane nak tulis selaju mungkin? 3 jam tu ingt lame ke? kejap je dowh. Nak lagi soalan essay. 

#10 Kemain konpiden dah abes jawab exam ni. Ko tgk org seblah sume tgh kusyuk menulis lagi. Tade angkat kepala pon. Sume dok tunduk je. Nak kuar hall exam ke tanak? Aku ade yg tak jawab ke? apehal dorang sume kusyuk je lagi jawab ni? Apesal aku je plak dah abes dulu ni? 

#11 Tertido time exam. Hampir habes time exam kau tido sesedap rase. Org laen kemain kusyuk menulis, kau buat taik mata plak. Aku penah nmpak org cmni. Rilek jek. mmg tak study ke ape tah

#12 Ape lagi aku lupe dah, ade pengalaman korang yg aku tak penah tahu?


So utk kengkawan sume especially UiTM
All the best in your exam ya! 

Good luckkk!!

p/s: Entry utk bulan april dah 50 entry. Wah pestime sebulan entry smpai 50. fuh fuh. tahniah mira kerana berjaya merepek lebih :P

[Sepuluh perkara] Day two: 10 Things I Love

Mari kte sambung Tentang Sepuluh dgn Day Two: 10 Things I Love





   I love HIM. Sumorang tahu kot? :) Doakan kami ye?



 

I love beach. Bukan Bitch yee tapi beach. Sangat tenang. Tgk laut biru yang luas. Teringin nak g scuba diving. Tapi tak berkesempatan. Aku prefer utk bercuti di pusat peranginan tepi laut dari bercuti bersesak sesak shopping sana sini. 








 


I love babies. Ulang semula. Babies. so maknanye lebih dari 1. Skang aku ade sorang je anak buah. Nur 'Aliyah Abd Halim. Sgt comel macam auntie dia. Sungguh perasan betol auntie dia ni.












I love eyeliner. Eyeliner dgn aku dah cam kawan baik. Aku pakai jenis stick punye. Tak reti pakai liquid tak reti pkai selain dari stick. Pencil tu boleh je. Tapi macam dah bese ngan sitck kan. Keluar mesti must wajib pakai eyeliner. Kalo tak rase tak yakin pada diri sendiri. Rasa macam org sakit. Rasa macam pucat je muka. So utk lebih  meyakinkan diri sila pakai eyeliner. 
I love beautiful girls/women. Aku ade tabiat pelik. Pelik kot? Aku sukaaaaa sangat tgk perempuan cantik cantik. Tak tahu kenapa. Woi woi nak kate aku lesbo ke ape? Hempok mau? Tak la weh. Aku just suke tgk dorang yg cantik cantik ni. Style dorang. Konon macam nak jadi macam dorang. Tapi aku bukan jenis fashionista bagai. So aku tgk je la. Tade geng fashionista. Kalo ade geng maybe aku pon terjebak skali kot. HAHA





I love shoes. Tak boleh belah kalo pegi kedai kasut. Tak kire la branded ke tak branded ke. Asal cantik je mula ah aku gatal gatal nak beli. Walaupun senanye kasut tu tak perlu utk di beli. Baru baru ni da terpengaruh dgn kasut crocs candy tu. Nasib aku tak terbeli. Kalo pegi balik kedai crocs tu konpem aku terbeli. Ter tau bukan saje. terbeli je. Sepanjang aku ngan si dia dah setahon lebih ni, aku punya kasot tak tau la bape banyak aku beli. Ady tade beli kasot pon. T___T




I love music. Aku dan lagu tidak dapat dipisahkan. Ececey. Basically aku suka love song yg lama lama. Sungguh menyentuh jiwa dan perasaan. ah dgr lagu mula la menyanyi sorang sorang. dgn harapan tak ada sape sape dengar. Tapi kalo rase cambest je nyanyi je sukahati aku. Especially dalam kereta. HAHA
I love cats & hamster. Benda kiut kiut ni mmg aku suka habes. Alfy dan Elfy tu kemain lagi kiut. Kucing pon suke. tapi tak reti jage kucing. Leceh. So selalu pegi Pet Wonderland dkt Midvalley tu just g tgk kucing kucing comel serta haiwan haiwan yg laen. Boleh abes masa dekat pet wonderland tu sahaje. Nak pegi zoo jauh sgt kan. So pet wonderland je la tmpt aku nk tgk binatang binatang ni.




 




I love gadget. Aku mmg suke dgn gadget gadget baru ni. Suka tgk. Tapi tak mampu nak beli. Kalo ade duit lebih mmg aku beli. Gadget yg aku ade skrang hanya la hanpon nokia 5610 yg dah mntk di campak kat dinding T___T beserta Ipad. Ipad pon Ady punye. Aku yg guna. Kalo boleh aku nak Iphone, ipod nano, camera. Camera tayah SLR pon tak pe. Nikon L120 pon dah cun.








I Love my family i love my life. Alhamdulillah my life seems to be perfect. I love them. 


Mencipta tagline utk belog yuyu lar


Tibe tibe belog walking tenmapk belog yuyu lar. Yuyu lar mntk pendapat utk tagline belog beliau. Tak susah pon. Create la ape tagline yg rase cam best utk dia. seberapa banyak mane pon takesah. Tapi aku mmg akui, nak cipta tagline la paling susah. Tak tau nak letak ape. dulu aku pon dok bertuka tuka tagline. Sblm aku guna Mira edora ni, aku guna Bukan Seorang Blogger Tegar sbb mmg aku tak rajen update belog time tu. HAHAHA. Aku bukan nak menang hadiah pon. Saje saje je nk create tagline utk yuyu lar. 

So yuyu, mira suggest dibawah ni. Heheh~

  1. Hot & Cold story Yuyu lar
  2. Yuyu lar si gadis macho.
  3. The Hot side and the Cold site of Yuyu Lar
  4. Belog yuyu lar, bukan belog korang lar
  5. Ini belog Yuyu Lar
  6. Belog korang ke belog yuyu lar?
  7. Gadis macho itu yuyu lar
ok dah cukup kot. kalo ikot nak merepek lebih. nnt yuyu menyampah plak. kekeke. Gud luck yuyu! 
tarikh tutup 2 Mei. sesape rase nak join jom laaa.

Friday, April 29, 2011

Sepanjang aku berblogging first time aku dapat macam ni

Tittle kemain panjang gila. Sepanjang aku berblogging ni, first time aku rase di hargai sebigini rupa. Bukan la aku rase org laen tak hargai aku. Maksud aku, yg pm aku macam ni. Takpenah kot aku rase. Nak lagi org yg aku tak kenal. Lagi la aku touching abes. Ade jugak yg suka dgn cara aku berblogging.


Thanks awak :)

[Sepuluh perkara] Day one: 10 Things about you







Aku kecik kecik dulu tapecaye?


Nama sebenar bukan lah Mira Edora. Nama tu saje suka suka kat alam maya ni. Org yg kenal aku dr wujud nye aku dalam dunia internet sejak aku form 4 dlu maybe tahu aku guna nama ape. Dok betuka tuka nama. Tp skang ni dah tak tuka dah. Stick to mira edora. Nama kat ic pendek je.Walupon ade yg perli perli aku konon perasan artis la ape la kan. 

Berumur doploh empat tahun pada 18 november 2011 nnt. Jgn lupe set dalam calender henpon masing masing. Kehkehkeh Tapi aku rase aku macam umor doploh je lagi. Perasan? Perasan itu penting HAHAHA

Adik Beradik Merupakan anak perempuan tunggal kepada pasangan dato' dan datin dari Tmn Sri Pulai 2. Sering menjadi mangsa buli kepada 2 org abg dan adik lelaki. T____T 

Dalam hati ada taman. Taman yg dihiasi oleh seorang jejaka kacak di mataku. Oh maii MR AYD. Love love love (mata bentuk love)

Kembar kepada Eira Syazira. Oke tipu. kan dah cakap aku suke perasan. Kan aku dah cakap dkt ENTRY ni. Kan korang menyampah. tpi kan aku nk ckp jugak. acane?

Tidak mempunyai ramai kawan di dunia realiti. Suka bersendirian dan buat hal sendiri. Tidak mengamalkan konsep BFF. Dusta belaka. Sbb penah terkena banyak kali. So better berkawan dengan semua orang. Tiada istilah BFF. Semua adalah kawan saya :)

Haiwan Peliharaan. Mempunyai 2 ekor hamster yg bernama Alfy dan Elfy. Frist time mempunyai haiwan peliharaan sendiri. Boleh duduk termenung lame dekat cage Alfy n Elfy melihat keletah mereka. Kucing pon ade. tp kat umah seremban. Mak yg jage. Dlu ada 6 ekor. skang tinggal 2 ekor jek. kesian kan? 

Makanan. Penggemar masakan pedas. Takire pedas gila nak mamp pon boleh telan lagi. Lagi pedas lagi sodap. Den org noghori, anak org nogori tak makan podeh jgn ngaku org noghori. Sape sape yg makan masakan den kono la tahan podeh yo. nasib la kekasih ati sehati sejiwa makan makanan pedas jugak. I loikeee~

Originality. Lahir dan membesar di SELAYANG. Sekolah di Selayang. Kawan kawan ramai di Selayang. Sy ingt lagi PART 1. Seremban baru je lagi. Tiada kawan utk melepak macam dekat Selayang dulu. Kalo ade pon cuma kazen kazen je. So sesape dok Seremban ajak la aku lepak. Kesian aku weh. 

Cita cita a.k.a angan angan. Dulu bercita cita nak jadi Polis. Cita cita tu terkubur macam tu je. Kenapa? entah. Mungkin tak sanggup nak hitam kan muka dan berlasak macam zaman zaman sekolah dan PLKN dlu kot? 




end of day one..

Thursday, April 28, 2011

Tentang SEPULUH






day three : 10 things you hate

day five : 10 wishes
day seven : 10 important people
day ten : 10 final words


Selepas Sherah dan Huda Luna bwt pasal Sepuluh perkara ni, aku tgk cam best plak kan. At least 10 days onwards ade benda nak update kat belog. else, people get to know you better. Nak join tanak join terpulang =D






esok 29 April 2011 bermula dgn DAY ONE: 10 things about you smpai ikut suka hati abes 10 things tu


;)

Mereka adalah pemenang nye


Hai korang. rase cam baru je 2 hari kot belog ni ni ditinggalkan. Tapi rase macam lame plak. Korang sume update nak laju je kan. Tak sempat aku nak bace semua satu-satu. Oke annual dinner punye cite nnt aku update. Tak sehat senanye. Dari before annual dinner lagi. tp nak jugak pegi. padan muka aku. Smlm dah mc. Heh. Tp kan ape korang rase when ur love one jauh jauh datang KL purposely send you to clinic? Some more baru balik keja datang KL just to send you to clinic. Thank you sayang. Thats why i love you.

Aritu punye give away alhamdulillah hadiah tu da smpai dkt org sepatutnye. Bukan ape. Aku mane penah gune pos ekspress antar barang ape sume. takot tak smpai je. Lets cekidaut ape senanye adiah yg aku kasi kat mereka ni








1 lagi macam tu jugak. tapi flavour dia laen. Lavender. Seperti mane yg diketahui, 1 lagi pemenang adalah jejak. so adiah tu trus di antar kepada kekasih beliau. So tade la update gmbr pasal GA ni. Hihi. 

Congrats again. Nnt ada masa buat contest laen plak :)

Tuesday, April 26, 2011

Gambar utk gelak gelak


Dah jalan pastu Street plak

 Adekah dgn meletakkan piring astro di tiang lampu menyebabkan siaran astro menjadi superb?

Kahkahkah 


 Ludah jgn begitu kuat yee 

 Time hujan mmg la air kt atas jalan kan?


Big John? wkakakka 


Hoh mencaruutt 


Beaten stabbed and stomped. ganeh sungguh -.-'

Wilcha utk kegunaan pengarah sahaja? =P 


STEEL vs STEAL 


Mencuba makanan kat jamban? 

Listen to mee? mee meggi? 

Pon boleeyyyy

Hahaha desprate sgt nk duduk

Ok dah puas gelak. Bai

Smart ke belog saye?


Saye di tag oleh encek jejaka mengaku dia jambu mengelarkan diri beliau sebagai abg stalker bersama galpren beliau kakak stalker. Da lame tak join join contest ni thereee we goooo.





Nak join sila klik banner di atas dah akan menujuu ke belog adek Qistina
Syarat penyertaan contest nie mudah jew..
1. wajib follow blog nie..
2. terbuka kpd semua owg k...
3. buat satu entry mengenai contest nie n tag kpd 4 owg..x kisah laa sapa pown
4. last sekali...tinggalkan link kowg dkt comment box bwh entry nie
HADIAH
Tempat pertama akan menang RM 150
Tempat kedua lakk RM 100


Saje saje je join contest dari adik qistina comel ni.Hebattt tuh hadiah bukan calang calang. Wang tunai mane nak dapat woi. Oke oke. Belog sy ade harapan tak belog paling smart? Maybe ade lagi yg kene perbaiki. tapi sy tak sempat perbaiki. Pandangn mata org laen kan? Pandangan mata kite mmg la kte ckp smart je belog kite. Hikhik. 

Sape nak join? Terasa nak tag
Gadis scuba
Unexpected blogger 
Kakak sayang
Cik Misi

Monday, April 25, 2011

Annual dinner + demam + seseme


Esok malam annual dinner. pagi tadi aku da start sakit tekak + demam + seseme.Dekat office jadi ratu bersin paling meletop menyebarkan virus virus seseme. heh. Aku tak suke seseme. Penat. Penat bersin penat sroottt srottt hacchuuumm. Okay fine ni sebab mentedaghah durian byk sgt balik seremban ari tu. Dah lame tak jumpe durian. Kaw kaw aku balun. Balik KL domam trus. Gudddd. Ilang la mood aku nak berannual dinner besok.

Baju nak bawak besok g office pon aku tak siap lagi. Siap bleh nenangis tepon ady tadi. ceh malu je. bia ah ady je boleh dgr aku nangis. Besok tah ah cemane nak bwak baju kasot dan lelain utk dinner besok. Baju takan nak tayangg angkut pakai hanger sepanjang jalan aku nek bas dalam bas smpai office? haish. Officemate yg len sng la, ltk jek dalam keta. Aku takan nak sangkut dalam bas cam bapak aku punye bas plak kan?

Oke dah cukup membebel. Masa utk tido. Doakan aku esok pagi dah sehat ye kawan kawan? dan doakan juga aku dapat lucky draw tv toshiba 42" besok malam. kahkahkah. ops. gelak sopan sikit. hikhikhik 

k bai

Bibir yg menarik. ade brani nk wat cmni?


 Pika pikachuuuuu

Time tgk Kug Fu panda 2 nnt bwt la biibr comel cmni =P 

Musang ke ek? 

bzzzzzzzzzzzzz beeeeee 

Kucing hitamm

Iguana? 

Crab paling comel! 



Saturday, April 23, 2011

STAGE tgh buat clearence stocks. Murah murah weh. RM12 & RM8 pon jeee





Okay title macam tanak plak panjang lagi kan? Aku telebih eksaited la plak. Ok ok straight to the point. Aritu aku ada baca kat belog Sherahxoxo pasal benda ni. Pastu dekat belog Qelissa  jugak ada cita pasal ni. Actually Qelissa dulu start virus neh. HEHE. aku pon ape la lagi. Alang alang office aku mmg kat Midv ni kan. Terus la aku terjah nokk.

Sebelum ni aku laluuuuuuuuuu je kt dpn kedai STAGE ni. Selalu nye branded branded cosmetics ni Mahal. So aku jalan jeling jeling je la. Tak penah jejak pon STAGE ni. Kalo cosmetics  jenama laen seperti M.A.C, Bobbi Brown lagi laa aku tak masok. Suree mahal kan? Aku guna Elianto & Silky girl je pon. Hukhuk. More affordable for me.  


Bak kate Sherah, STAGE wat sale secara sorok sorok kot. Aku pegi tadi die punye SALE tulis cenonet je dpn kedai tu. Tu pon die tulis Clearance Sales. Ape lagi aku pon pura pura la masok kedai tu menterai terai ape yg patut. Pastu tnye harga sume kat depan tu harga RM12. Eyeliner, eyeshadow, eye base, lipstick, foundation, eh ape lagi ek? lupe la.  Lip liner je kalo tak silap aku RM8. Tapi mmg dorang tgh wat clearance stock. Ape lagi korang. pegi la serbu. Ni aku g kat STAGE Midvalley. Tak tau la outlet kat tmpt laen macaam mane pulak.

Ni yang aku sempat borong tadi. rakus tak rakus tak? 
setiap satu Doblas hengget.
kahkahkah


Kalo ikutkan ati nak beli semua. Ye semua. 
kalo Ady ade mesti kena marh sbb beli bebukan. 
HAHAHA


Tadi tnye kat promoter tu, smpai bila Sale ni. pastu die cakap "While stock last miss




 Eh eh ni sape punya pulak ni? ^_____^
ehem cepatann cepatann. Sherah jeles tak? Lalala. Oh ye aku mmg suke mekap. tapi tareti nak mekap sangat sbb barang utk mekap tak byk. Ade sape sape yg sudi nak ajar tak? Nak Smokeey eyeeess ahhh ahh =P HAHA


I wonder why they all buat clerance stock? Website dorang pon domain dah expired. Tapi takesah la. asalkan dapat murah. HEHE

Eh ape plak ni?


my lucky number 199.harap harap dapat la tv 32" ke 42" ke, camera sony cybershot ke, ipod nano ke, ipad ke. pergh adiah sume best best weh anuual dinner nnt. heharap dapat la la salah satu. *praying* AMINN. Korang cepat doakan i =D

so da tau kan kenape aku beli mekap mekap ni? HAHAH

Kbai.

[Video ]Maharaja Lawak minggu ke-4 | Sepah, Jozan, Nabil & Jambu

Favorite minggu ni Sepah, Jozan, Nabil & Jambu

Paling terbaik Sepah! 








Layannnnzzzz

Alex terkeluar. Bottom 3 Alex, Jihan & Man.
Persoalan (?) kenapa Amir boleh terselamat? bottom 3 pon tade? haishhh

Friday, April 22, 2011

Buffered Earning yang sangat best penah aku dapat


Sane sini cite pasal Buffered Earning. Top top bloggers seperti Yuyu Zulaikha, Cik Epal jgn ckp la kan BE dorang lagi meletop letop. Sebelum ni pon aku ade cite pasal Buffered Earning dekat SINI, SINI & SINI. Alhamdulillah Buffered Earning dari Nuffnang kali ni sangat meneruja kan ku. Ayat meneruja ade ke? Lantak lah 

Yeee ade yg akan ckp ko blogging sebab DUIT je. Dah salah niat berblogging. Tidak tidak. Benda ni cume sampingan je. Ape salahnye kte kongsi benda baik utk kawan kawan? Tak susah pon. Letak je iklan nuffnang tu dkt belog korang. Ade rezeki dapat la earning. Tp kalo kte tak berusha tak gune jugak kan? Berblogging sambil dapat duet. ape salahnyeeeee

Buffered Earning yg selama ni bertapak kat belog dah jadi Metered Earning. 
BE baru pula muncull =D

Banyak tips yg boleh korang gune utk tackle BE ni. Hehe. Ape yg aku buat utk BE ni selalunye aku akan banyak bertanya dkt Nuffnang. Antar ticket kat Nuffnang. Kalo tak tahu baik bertanya kan? Kalo tak bertanya sesat jalan. So itu tips pertama. Bertanya dan anta ticket kat nuffnang :)

Second tips, update selalu blogger bio korang. tau tak blogger bio dekat mane? 


Cer carik symbol ni kat account Nuffnang korang. Blogger bio ni macam korang dlu selalu tulis Biodata kan. Ha macam tu jugak la korang tulis kat situ. Tapi its better buat macam essay tau. Jangan buat point form. Dekat Hobbies & What are your blogs about? Korang cite lah kaw kaw punye. Before tulis tu pikir dlu ape yg possibility Iklan yg bakal di advertise dkt korang. Contoh nye macam korang cakap korang "suke online 24/7 mengadap facebook, blog bla bla bla.." Sebab ayat gitu la aku dapat BE yang agak best dari DIGI Broadband Bonus Link Promo. Thank you Nuffnang! :)

Tips ketiga, time korang tulis entry tu, kalau boleh guna kan perkataan yg full. jgn guna short form. Basically ini juga akan menaikkan traffic belog korang. Tapi blog aku traffic tak kencang mane pon. KAHKAHKAH.

Tips keempat, kena la rajen update belog yee :D kalo tak macam mane pihak pengiklanan dan pihak nuffnang nak mepercayai belog korang ? pihak pengiklanan bayo kat nuffnang sure mahal wohh. Iklan mmg mahal kan? so rerajen la update, utk mendapat trust dari mereka.

Okelah tu je tips yg aku boleh kongsi dari pengalaman aku berblogging. Belajar dari bawah siket siket berilmu juga :)

Nuffnang, Churp churp, Says.my adalah tempat korang nak earn money :) 


BE baru jadi Metered Earning, dpt satu lagi BE dr HypTV :) Thank youuu Nuffnanggg


Thursday, April 21, 2011

Crocs dgn Design baru yg super gorges with Crocs Candy!

macam gula gula getah nyummmyy nak geget geget
Gula gula getah perasa oren 



Candy candy candyy

Gorgessssssss!

Lagi gorges!


Aummmmm aummmm

Nak SEMUA boleh? Huwaaaaaaaaaaaaaa! Colour die sgt menarik! Dah try ari tu dekat oulet crocs one utama. Sangat nice bila di pakai okeyy. Kenapa dkt OU je ade? aku g tgk kat Midv ni tak de plak yg baru ni T_____T

Lelaki punye pon ade tyle baru tahuuu. Sangat smart. Ade yg Unisex punye kasot. Fuh fuh p tgk kat website Crocs

Tapi kan. harga die oh mai gad betolTapi berbaloi baloi.  Ade ke Crocs yg tak mahal? Cer citer cer citer. Crocs yg tak ori mmg la murah kan?  Nak beli takire nak beli jugakk

Kbai.