Monday, May 30, 2011

Bila kekasih hati buat perangai lagi



Aku suka gila gambar ni. Gambar time 1st date kitorang. Eh tak tak. Gmbr 2nd date. Memalu lagi gituuu. Sebabkan aku suka gila gambar ni, aku pon cuci ah kan. Nk bwt tampal tampal dalam bilik aku. 

Boleh tak bayangkan macam mane geram nye aku bila aku baruuuuuuu je cuci gambar ni kat kedai, tah mane tah si buncet seblah aku tu dapat marker pen, elok baekkk punya die conteng macam ni.


Balik umah aku nak tampal kat dalam bilik baru aku prasan. Boleh? 
Aku tepon si buncet tuh terus jerit. Dia boleh gelak hik hik hik

Geram nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Nak gelak pon ade bila aku tgk blk gmbr tuh. Aku tampal je gmbr tu kat bilik. Asal tgk je mesti gelak. Cis aku tawu korang gelak kaw kaw tuh. 




Sunday, May 29, 2011

Live streaming Final Mentor 5


Acara kemuncak Final Mentor 5 akan berlangsung beberapa minit sahaja lagi.

Siapakah yg akan menjuarai Mentor 5 kali ini?

Salma?

Iqa?

Shiha?









Saturday, May 28, 2011

Blog dah boleh log in guna Chrome. Thanks korang!


Katenye tanak update? Acane bleh terupdate pulak? Just nak say thanks byk² kat korang yg respon dalam entry sebelum ni. Yang pasal aku takleh nak log in blog tu. Punye la menggelabah biawak aku takleh nak log in blog. Siap download  browser Mozilla Firefox 4 terus. Padahei senang je ghupernyer benda ni nak settle nye.

Sebelum ni aku mmg tak penah alami benda alah camni. Kecuali time blogspot tgh under maintenance tu. Mmg korang sume pon takleh masokkan?


Thanks dkt Bro Shukri sbb bg suggestion dkt aku.


Lepas aku clear kan cache & cookie kat google chrome tu. (Ade sape sape yg tak tau cache & cookie tu kat mane?) Alhamdulillah dah boleh log in macam biasa. Kalo korang alami mende alah macam ni, cube clear kan cache n cookie kat browser korang. Insyallah boleh. If tak boleh jugak masalah blogger la kot.

Okeylah. Just nak share pasal ni je. Gud nite peeps! Peace yawww!


gwa kat umah mak abah ni. Sorry tak dpt nak blogwalking and terjah klu orang yg komen entry gwa. Nnt free siket gwa komen byk² kat entry korang ye? Take care lu orang!

[VIDEO]Maharaja Lawak Minggu ke - 9



Kalo suka kita nanges oke?
huuuuuuuuuuuuuuuu =(((((


Jambu & R2 terbaekk. huuuuuuuuuuuuuuuu ='((((( (suka maksudnye)
Yang laen aku rase macam kelam kabut jer dgn artis tambahan.
Y.Y

Friday, May 27, 2011

Kenapa tak boleh log in blogspot ?


Sekarang aku tgh menggunakan Internet Explorer. Selalu aku guna Chrome je. Kenapa aku takleh nak login blogspot dgn Chrome? =.=' Asal login je di suh log in balik. Adakah masalah ni sekejap je? Ada sape sape yg mengalami masalah yg same? Adekah encek blogspot tgh membuat 'sesuatu' dgn blog aku?
Tahu tak blogwalking menggunakan IE sgt tak best? =.=
Even nak bukak Miraedora.com pon tak boleh. ! 
Widget follower pon hilang. weeeeeeeeeeeehaaaa =.='

UPDATE: baru download Mozilla Firefox 4. semata nak blogwalking. kahkah

Okthxbye.

p/s: Blog tidak berupdate utk weekend ni. Balik Seremban jumpa family tersayang  
p/s/s: Ade sape sape org Seremban? Aish tanak jumpe aku ke weh? HAHA.

Thursday, May 26, 2011

Angry Birds boleh dimain di Google Chrome!



Disebabkan iPad kesayangan sudah dipulangkan kepada encek cinta hati, aku gila addict plak nak maen Angry Birds ni. Kalo korang tak de iPhone, iPod, iPad, korang bleh maen Angry Birds ni dkt Google Chrome. So korang kena la guna browser Google Chrome utk maen Angry Birds ni. Dkt Facebook pon ade gak Angry Birds ni. Sama mcm dkt Google Chrome ni, tp aku try maen kat FB asek stuck jek. So better maen dkt http://chrome.angrybirds.com

Pesanan aku kat korang yg baru nak start maen Angry Birds ni, jgn mulakan kalo tanak addicted. HAHAHA


Khas utk mereka yg tiada iPad, iPod, iPhone. Yg dah ade family Apple ni mesti da bosan kan? :)


credit ; Nine
p/s: heharap kat office bleh main. kehkehkeh

Kung Fu Panda 2 VS Karak


Hari nii bermula tayangan Kung Fu Panda - 2. Sangat eksaited nak tgk Poo yg comel tu. 3 tahun yg lepas da tgk kecomelan Poo ni. 2011 ni Poo kembali lagi dalam Kung Fu Panda - 2. 


Hari ni jugak cite Karak kuar. Ala yg cite pasal Volkswagon kuning misteri kat Karak tu. Aku ade gak dgr cite org la cite kan. Tapi stakat ni belom jumpe lagi la. Tak terasa nak jumpe dan tak teringin nak jumpa.


Agak agak kutipan Karak boleh beat Kung Fu Panda tak? 
Last week kutipan Nur Kasih dgr kate lebih kurang 7 juta? 
Kutipan Pirate of the Caribbean cane plak ?


Korang yg da tgk tu jgn nak kecoh² ek. Kang aku jeles kang cane? 
K bai


p/s: contest bakal menjelma. hadiah menarik :D

Extreme Body Piercing

Aku tgk pon sakit. Dah macam aku tgk cite SAW plak.
Damn Hurt!!





Ape gila la menyakitkan diri sendiri? Yang pastinye semua dkt Luar Negara. 
Kat Malaysia ade yg buat ke?

Wednesday, May 25, 2011

Wordless Wednesday #2


What is Wordless Wednesday?

On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.
Read more: Wikianswer



Innalillahiwainnailaihirajiun
Al Fatihah

Tuesday, May 24, 2011

Liyaa nk main iPad jugak la mak lang


Ape ni mak lang?

Cam best je liyaa tgk

ehh nape benda ni bunyikk meow meow meoww mak lang?

pok pok pok meowww 
takde game laen ke mak lang?

Okey liyaa nk jadi drummer pulak

kesayangan yg dah semakin membesar dan semakin lasak. 10 months already. Liyaa sgt attracted dgn gadget gadget masa kini. pantang nmpak henpon, laptop, ipad, remote control dan sewaktu dgn nye. minah gadget ni. 

Liyana Jasmay & Fizz Fairuz bercinta?

Homai homai homai


fizz fairuz dan liyana jasmay bercinta

Almy Nadia camne? propa ke ape ni? 

Awak.. senyum awk tu mahal sgt ke?


  • Awk...Susah ke nak senyum? Awk tu keje mencari rezeki yg halal kan? Kena la ikhlas..Kenapa awk susah sgt nak senyum?
  • Awk keje mmg sepanjang hari mengadap customer kan?Senyum la siket awk..Tak mati pon kalo awk senyum..Tak herot pon mulut awk kalo awk senyum..Kot ye pon awk gaduh dgn gf/ bf/ husband/ wife awk pon malam tadi, jgn la bawak ke tmpt keje..tak profesional tahu...?
  • Makanan kat kedai awk sedap tau..cube la ramah mesra siket dgn customer awk..ni nak bayar pon muka awk masamm je..senyum siket pon tak..awk cantik tau..kalo awk senyum lagi cantik..
  • Awk penat ke? Penat tu biasa la waakk..dah name pon keje kan? Kalo customer awk complain pasal awk kat managment macam mne?
  • Mmg lah kadang kadang "customer is always right" tu tak boleh pakai sgt..tp kalo awk dah perangai macam tu? customer yg elok² nak beli kt kedai awk, truss tak jadi belikan dah ilang sales awk kat situ?

Aku selalu jumpe peniaga peniaga macam ni. Nk menjual jgn la sombong sgt. Mahal sgt nak senyum nye. Aku takesah sgt kedai kedai bese yg buat cmni. Kalo kedai kedai yg dah well known buat macam ni, mmg aku rase nak menyumpah je. Each company dah ade rules & regulation utk staff dorang. Staff dah ada training. Customer service mesti mantap. Ni kalo company² nama dah gah, staff buat muka macam tut. 

Baru baru ni aku pegi beli roti kat roti boy midv tu. ala yg menghala ke ktm tu. korang mesti tahu kan? Minah cashier ni dah bape kali aku beli kat situ, die jadi cashier, pergh muka masam gila. makan limau masam ke kak? siket pon tak senyum. tot tet tot tet (bunyik mesin cashier yg di tekan tekan) ambil duit, masok kan roti dalam plastik. pandang muka pon tak. errr ape masalah awk senanye? kemonnn la awkk muka awk lagi manis kalo awk senyum..

Aku tahu keje retail hour ni mmg penat. Aku penah alaminye time kt MPH dulu. Tp kena la bersikap profesional. Kerja tu kerja la. Senyum tu je da dapat melembutkan hati customer tahu tak?


Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali

Kalau kita senyum

Semua orang berjangkit

Bila semua orang senyum

Dunia tiada penyakit

 
Tapi aku rase tmpt shopping paling meriah skali kt Uniqlo. Korang cer terai masok. Jejak je kaki kat Uniqlo tu mesti korang di sambut dgn sangat meriah. "Haiiii!! Welcome to Uniqloo!" First time aku masok dulu cam rase annoying gak. Berlegar legar kat dalam Uniqlo tu tesempak dgn dorang nye sales promoter sure dorang akan cakap "Haiiii!! Welcome to Uniqlo". Takkan sunyi la Uniqlo tuh. 




Haiii!!! welcome to Mira Edora belog!!!
(oke tak sesuai. k bai)

Monday, May 23, 2011

McD buy 1 free 1 on 24th and 25th May 2011


Disebabkan aku ni peminat McD. 
So aku nak share lagi ngan korang Buy 1 Get free 1 Mc Chicken
photocopy accepted
aku suggest korang print besor A4 la. 
Ala yg kat office tu, print kat office suda. ape ade hal. 
kehkeh

Putus Cinta tu sakitkan?



Hai. Rindu aku tak? tak? ok fine. T_T tanak update dah. ok gelabah sgt ckp gitu. ingt kau retiss ke org nak carik kau bila tak update belog? 


Dah ah. aku nak cakap pasal putus cinta. aku ke putus cinta? Takpe bace dulu.


Putus cinta tu sakit kan? Macam macam perangai kte boleh tgk bila org putus cinta. Aku pon penah alami nye jugak. Tp alhamdulillah ketika tu aku dapat kawal diri dari buat perkara perkara yg merosakkan diri sendiri. Alhamdulillah jugak DIA temukan aku dgn dia sekarang.

Bila putus cinta ada yg tak lalu makan. Tak ada selera makan. Berterusan tak makan. Yang awlanye mmg kuat makan tiba tiba jadi tak kuat makan. Hanya roti, biskut kering dan milo menjadi teman setia. McD menjadi kegemaran pon pandang sebelah mata pon tak. Kurus secara semula jadi. :P

Bila putus cinta asek nangis je. Bila kesorangan je nangis. Bila tgk org laen bersama pasangan nangis. Bila teringat kisah kisah lama bersama si dia nangis. Bila solat pon nangis. Air mata menjadi teman setia. Aku rase semua girl pon macam ni kan?

Bila putus cinta ade jugak yg menyakitkan diri sendiri. Paling tak boleh terima akal nak bunuh diri. Niat nak bunuh diri tu kan berdosa? Kau terjun bangunan pastu tak mampos, patah riuk masok hospital kan padan muka? Kalo terjun bangunan terus mampos tak pe jugak. tak menyusah kan org laen. Eh tak jugak. Susah kan org laen nak mandikan jenazah kau. Nak kebumikan kau.


Bila putus cinta punye lah sayang dgn bf/gf tak boleh terima kenyataan yg bukan lagi bersama dia lagi, selama ni ego tinggi mencanak terus ilang ego. Sanggup buat ape saje utk memujuk si kekasih pulang ke pangkuan. Ada yg berjaya ada yg tak. 


Bila putus cinta ade yg sekejap je dah dapat bf/gf lain. Masing masing ada reason tersendiri. Orang luar yg tak tahu ape selalu akan buat penilaian sendiri. Ada yg kate utk lupakan yg lama mesti ada yg baru.  Ada yg kata baru putus cinta dah dapat bf/gf baru ni macam playboy or playgirl. Ade yg ckp sekajap je dah dapat bf/gf baru tu macam desperate sgt. Ada yg putus cinta konon berdendam dgn lelaki/perempuan sanggup buat perkara tak elok. Contoh nye balas dendam dkt lelaki/perempuan lain di sebabkan kecewa dgn sikap exbf/gf sndri. Or ada jugak yg still guna amalan amalan yg dilarang sama sekali disisi Agama Islam. Korang pon tahu sndri kan?




Er motif aku tulis pasal ni? aku putus cinta ke? tak tak. Aku cerita berdasarkan pengalaman sekeliling aku je. 


kadang kadang kita yg tak lalui boleh nasihatkan org lain. pung pang pung pang nasihatkan org itu ini. Cer jadi kat diri sendiri? org yg mengalaminye kadang kadang tak dapat terima ape yg kite cakap. Sebagai kawan, aku mampu bagi nasihat je. 


For my lovely friend, be strong ya? I'll always read ur blog. Hopefully di bukak kan hati kau utk lupekan dia. Ko tahu kan aku sentiasa ada bila ko perlukan aku? Sorry kalau ayat ayat aku dkt ko selama ni ade menyakitkan ati ko ke ape. Aku ckp direct trus sbb tanak ko masih mengharap pada die. Aku sedih bile tgk ko mcm ni.. Be strong okeh? Masa akan mengubat luka ko. Sayang kau!
p/s: ini pandangan aku. lain org lain cara lain pengalaman lain penilaian mereka



Wednesday, May 18, 2011

"Aku kau" "I You" "Saya Awak"


Assalamualaikum. *Tak jawab dosa, kalo jawab saaaayang* Ni confirm confirm rmai bangun lewat kan? Lepas subuh je cuti ni sedap tido blk. Cuaca pon xpanas macam last week. So boleh tidur dgn suka hati. Topik hari ni. Ceh macam dh berceramah plak. Aku nk tnye korang perbualan dgn kawan kawan, mostly korang guna kata ganti nama yg mana? "Aku kau"/"I You"/"Saya Awak"


Dalam 3-3 penggunaan kata ganti diri tu aku lebih prefer "Aku Kau" . Nmpak macam tak sopan kan? Tgk je la entry aku ni skang sume guna "aku" sblm ni ade jugak aku campur campur guna "I you" utk kata ganti diri dalam belog ni. Tp bila aku baca balik aku yg gelak. Boleh? 


Bukanlah penggunaan "aku kau" tu tak sopan dan biadap. Tidak. Depends dgn cara penggunaan "aku" tersebut. Bagi aku "aku kau" adalah kata ganti paling mesra. Maksud nye mesra bukan kau nak geli geli ke ape. Maksud aku lagi senang aku masok kepala dgn org yg baru aku kenal. Maksudnye aku selesa berkawan dgn org tu.


Aku sgt kekok nak jumpa org baru. Memula mmg aku akan ber "I you" or ber"saya awak" itu maksud nye aku belum betol² selesa dgn org tu. Kalo dah rasa boleh masok kepala, mmg a aku akan ber "aku kau" jer dgn org tu.


Bukan lah aku tak suka nak guna "I you"/"Saya awak" boleh je aku guna. Tp bagi aku (ni ape yg aku rase la kan.setiap org laen caranya) penggunaan "I you"/"Saya awak" macam membataskan pergaulan. Err membataskan perbualan. Er ape tah aku pon tak reti nak explain. Tp macam ade "batas" la nak berkawan dgn org tu.


Oh ye selain "Aku kau"/I you"/"Saya awak" kata ganti diri lain pon kadang aku guna jugak. Depends on situtation 


"Gwa Lu" - macam ganas. macam tak sopan. tapi cool what skali skala
"Mira ... " - Penggunaan ganti nama sendiri. Ni pon macam tak best. Macam ade "batas" berkawan 
"Akk ..." - Guna time dgn yg berpangkat adik la kan. Korang yg agak² tua dari aku tayah gatal nak panggil aku kakak plak. lempang lelaju nt. eh emo plak. HAHAH 

Bibir merah hati legend 

Okay lah. Lepas ni kalo nak tegur aku, guna aku kau pon takpe. Lagi senang masok kepala. Aku kan ganas. ceh ganas ah sgt. Gwa takesah beb. 

Ok bai korangg. 


p/s: mira is away.

Widget Follower ilang. Entry ilang. Again???

Cadangnye tanak update tp tetibe terupdate. Skali tgk blog aku len macam jek. Entry ilang lagi!Tgk edit post. entry aku dah masok draft tahu? Jadi macam hari tu jugak. Masok draft komen ilang. Y.Y  Blogspot under maintenance lagi. Sekian mekasih.



Macam terjadi aritu. Entry ilang. Tpi nasib blog still boleh log in lagik. 


Aku baru perasan bila khairul ckp kt Shoutbox tak jumpe tmpt nak folo. Widget follower ilang!Cer korang tgk widget follower korang ade takSemoga blog dalam keadaan baik baik aja. 


dah gwa ngantok. malas nk layan. lepas ni mungkin tak update beberapa hari. mungkin. kuat kan hati mira.


UPDATE
Some ade yg ilan widget follower some tak ilang. 
\Blogspot under maintenance kan. So pepaham je la 




p/s: sorry korang tak balas jejak. nnt akn ku balas semua jejak korang ye. thanks menyinggah ;)

Ikan ikan pelik dari perut bumi



Ikan ikan dibawah ni dijumpai ketika Tsunami yang melanda Jepun ari tu. Macam macam jenis ikan yg aku tak penah tgk. Ganas ganas muka ikan tu pon ade. Cekidautt.


Cengkerang ke? Batu karang?

gigi dia tajam tajam

macam kenal ikan ni. ape nama eh?

Unik muncung dia

Suhanallah

Ekor dia panjanggg

mata je da menunjukkan ganas


Ketam kan?

Brutal gila ikan ni

Comel je
Udang?

Besoooo

Ganas siot

perh gigi diee

Ok thanks bai.
By the time korang bace ni, aku tgh bertungkus lumus stock take kat store. =.=

Tuesday, May 17, 2011

MC DONALD FREE ON 18th May


Baca terms & condition utk keterangan lanjut
*18 May 2011 ONLY
*boleh print
*satu coupon utk sekali beli seorang sahaja
*Photocopied, black & white coupon printout allowed

Blog saya biasa je tapi cool



Nah kali ni aku nak join plak contest aish. Blog saya biasa je tapi cool. Orang kampung aku gak ni. ceh kampung ah sangat. Ye ah org Seremban kott. Orang seremban mmg cool :D

Belog Cik Aish
Picit gmbr utk terus terbang ke belog aish
Syarat penyertaan
1. Mestilah menjadi follower Belog Cik Aish
2. Buat satu entry bertajuk Blog Saya Biasa Biasa Je Tapi Cool!
3. Dalam entry tu anda wajib letak 1 entry korang yang terbaik (letak link je)
4. Letak header Belog Cik Aish dalam entry tersebut & linkkan ke Belog Cik Aish
5. Tag SEORANG rakan blogger dan pastikan dia tahu dirinya ditag
6. Letak link entry tu dekat sini

Senang kan? Macam tak biasa pulak. 
Hadiah? Wang tunai sebanyak RM50. Pemenang hanya seorang sahaja! Tapi 5 blog akan dipilih untuk Blog Review!

Tarikh tutup : 3 Jun 2011

Entry terbaik aku rasa ni kot aish 

Aku nak tag


p/s: dah balik midv ;D

Monday, May 16, 2011

RE-POST SEMPENA HARI GURU: Pn Wan Norma bt Wan Jaafar


Sempena Hari Guru 16 Mei 2011, Sy ingin mengucapkan Selamat Hari Guru Kepada Semua guru guru yang penah mengajar saya dari Tadika, Sekolah Rendah (SK Selayang Baru 2), Sekolah menengah (SMK Darul Ehsan), University (UiTM Segamat & UiTM Shah Alam).
Terima Kasih cikgu!
(layan je la gmbr aku time skolah tu. aku tau korang nk kutuk :P)
****************************************************************



Salam. Hye sume. Agak agak sapekah gerangan nya empunya nama di atas? 

*Flashback*

2002/SMK DARUL EHSAN/3A3

"Cantik nye dia"

That was my first impression. Ciri ciri keibuan. Rase mcm close sgt ngan dia. walaupun time tu baru je kenal. Dia memperkenalkan kt ktorang 1 class sbg Pn Wan Norma Wan Jaafar. She's our class teacher. she's also our math teacher. I'm really proud to have her as our class teacher :)


Saya suka cara cikgu wan mengajar. Ada ketegasan dalam kelembutan beliau. DULU sy mmg lemah maths . i admit that. Sy start suke belajar math bila cikgu wan first time ajar kami 1 class. Dari sy tak suke bwt excercise sy makin suke bwt exercise dan sy makin byk beli buku² math.


Tiap tiap hari sy mesti nak jumpe cikgu wan. tah macam wajib tiap hari sy kena jumpe dia and kena tgk muka dia. Macam org becinta plak. Ha ha ha. Eh tp mmg hari hari sy kena pegi jumpe cikgu wan sbb nak bagi kedatangan class. Sy kan penolong class 3A3 dulu ;P Tp tahun tu cikgu wan tak datang sekolah. Sy ingt² lupa, either cikgu bersalin or cikgu pindah? T___T Time tu kitorang rase macam anak terbiar. Ha ha ha. Ape² tanya ustazah. Ustazah dah macam cikgu ganti class ktorang. 

Sy, Soleha, Nazira & Shaba

Sedih sbb cikgu wan tak dapat ajar kitorang math lagi T___T smpai la nak PMR. Tp cikgu wan ingt lagi kat kitorang. Dah nak exam dia dtg jenguk kami. Happy :) Sy ingt lagi, sy suka bwk keuy teow goreng utk cikgu. Mak sy masak. Kadang kadang tu sy bawak bagi cikgu wan :D "Kuey teow ade?" Hi hi hi. 

Cikgu wan sy dah anggap macam mak ke-2 sy. Sy sayangg cikgu Wan. Tapi cikgu wan decide nak pindah ke Kelantan. Sumpah sedih. Sangat²! Jauhh. Tumpat , Kelantan. Cikgu pindah mengajar kat sana. Whole family pindah ke sana. Kalau tak dlu kitorang 1 class slalu jugak pegi umah cikgu wan. Makan makan. borak borak. best. rindunyee sy. T___T

Dah lebih 5 tahun sy tak jumpe cikgu. aritu ada jugak lost contact. Sedih. Alhamdulillah sy dpt jumpe cikgu balik. Anak cikgu wan, Along(najwa) ada blog jugak. najwa tegur sy kat cbox blog sy neh. dan dari situ dapat contact cikgu wan balik. Rinduuuuuuuuuuuuu sgt. Bila la agaknye dapat jumpe kan? lebih 5 tahun dah tak jumpe. Najwa pun dah besar. dlu time 3A3 najwa kecik lagi. :) Kawan kawan 3A3 pun mesti rindu kat cikgu wan yg berada nun jauh kat Tumpat Kelantan. Just dapat tk cikgu kat FB je. itu pun nasib dapat jumpa kat FB. kalau tak mmg lost contac terus. T______T

Birthday cikgu-16/7/2003-Wendy Cake House

Cikgu, sy rindu cikgu sgt². Thanks sbb penah mengajar sy suatu ketika dahulu. :)


korang korang yang still mencari Cikgu Wan Norma sila add beliau di Facebook or boleh jugak tgk blog cikgu.

******************************************************************

SELAMAT HARI GURU - entry 2008

TEMPLATE ERROR: Error during evaluation of all-head-content


Nampak tak mende kat atas tuh? 
Blog dah crush ke ape? 
dem ah mane nak carik error ni somebody help me T____T
aku da ar tak reti mende2 coding byk2 ni
Takan nak wat template baru. 
Penat tahu?




mlm kang la godek2 template T__T
*nangis*

Sunday, May 15, 2011

Jom Undi Masuk R2 utk Maharaja Lawak Minggu Depan!


Minggu depan Maharaja Lawak ada buat undi masok. Jom LIKE gmbr R2 utk undi masok jom! Hanya R2 je yg layak utk undi masok. Tolonglah jgn undi masok AMIR. tolonglah. Penat dah aku nk tgk lawak dia yg tak lawak dan lawak yg memperbodohkan diri sendiri.

Btw, Astro dah ade taktik baru utk tarik penonton. Memula tuka ke channel 132 dimana sape sape yg beli astro citra 132 je dapat tgk Maharaja Lawak. Skang undi masok plak. Kalo dulu undi masok utk AF. skang AF tak dapat sambutan ramai. Sponsor pon cm tak bape ade jek. Maharaja Lawak plak jadi sambutan ramai. Korang perasan tak?

Ape ape pon jom la ML MASUK R2!  'Like' FB page Maharaja Lawak dan 'Like' gmbr R2!
Tarikh tutup LIKE gambar peserta ML MASUK ialah pada 18 Mei 2011, jam 12pm.

aku perlukan mobile phone baru. sangat memerlukan. nak C6-01 or C7 T____T iPhone tak mampu. Blacberry tak minat.

Saturday, May 14, 2011

Top 3 Maharaja Lawak minggu ke-7


Menggelabah biawak bila blogspot under maintenance. Sehari suntuk smlm tak leh log in blog. Stress jek. Blogcrawling je la keje nye smlm. Dah tu tgk entry 2 terakhir aku ilang. demmm ah. sblm tu komen ilang. Ni entry plak ilang. pagi ni bukak tgk dalam draf. Nasib tak ilang. tapi comment utk entry tu semua hilang. grrrrrrrrrrrr

Tak pe. Meh kte layan Maharaja Lawak smlm. Layanzzzz







Top 3 Maharaja Lawak minggu ni. 

Cian kat nabil. Keluhan dia smlm macam time Raja Lawak dlu. Time tu die buat pasal Bruce Lee. Cian nabil. Tak pe nabil. Ada masa lagi utk wat yang lebih baik. You are among the best.!



Thursday, May 12, 2011

Tutorial : Top commentator blog korang






Nampak tak nmpak tak? Jari jari manis yg rajen komen belog tak seberapa ini. 

Okeh let's start the tutorial! Mula mula pegi dekat Design >> Edit HTML >> Add a Gadget >> HTML/JAVASCRIPT
then paste code bawah ni

<center><script type="text/javascript">
function getYpipe(feed) {
document.write('<ul style="list-style-image: url(http://dl4.glitter-graphics.net/pub/484/484784wlxjra5dy3.gif);margin-left: 20px;">');
var i;
for (i = 0; i < feed.count ; i++)
{
var href = "'" + feed.value.items[i].link + "'";
if(feed.value.items[i].link == "")
var item ="<li>" + feed.value.items[i].title + "</li>";
else
var item = "<li>" + "<a href="+ href + '" target="_blank">' + feed.value.items[i].title + "</a> </li>";
document.write(item);
}
document.write('</ul>');
}
</script>
<script src="http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?
YourBlogUrl=http://www.miraedora.com
&ExcludedNick1=cik mira
&ExcludedNick2=anonymous
&ShowHowMany=10
&_callback=getYpipe
&_id=23022d7836bf2dd3c10a329feb9be26a
&_render=json"
type="text/javascript"></script></center>

Mari study satu-satu yg aku dah colour kan tu

Merah:  icon yg korang nak gunakan dkt tp nama setiap pengkomen tu. Macam aku punye  kan. Korang boleh tgk kat Glitter Graphics utk icon comel comel. 


Oren URL blog korang 


Hijau ID yg korang gunakan time komen org. Senang cite time korang komen blog ni korang guna nama ape? Ha tulis exactly macam tu. Ini adalah utk mengelakkan nama korang sndri masok dalam top commentor tu


BIRU  bape ramai commentor yg korang nak display dkt top commentor tu. kalo nak letak doploh pom boleeyyy


Okeyy itu sahaja. Ada sebarang masalah tanye la ye. 


Credit to Ika Chenta for this tutorial :)