Sunday, January 15, 2012

31 Disember 2011 - Majlis sederhana tapi gilang gemilang. Eh?


Nampaknye dah setengah bulan dah kita masuk tahun baru. Dan baru hari ni la aku nak update pasal Majlis yang gilang gemilang ujung tahun hari tu.

Yes i'm married. eh no. not me.  My Along getting married. Tambah lagi ahli keluarga kami. Alhamdulillah. Now aku ada 2 org kakak.Kalau dulu aku je la kakak nye kan. heeeee. 

Preparation untuk Along aku kawen ni macam aku pulak yang kawen. Agaknye kalau aku kawen nanti lagiiiiiiiiiii penat kot. Kau bayangkan sehari sebelum majis kat umah kitorang ni, Mak, Abah, aku n kakak ipar aku tido dalam 2 - 3 pagi. esok nak bangun seawal yang mungkin. Aku siap migrain² bagai kan. Keja ari khamis tu aku half day lah. G jumpe doc, doc kate kamu migrain!. Tak penah2 aku ade migrain. HUuuuu~ Tapi aku enjoy. Entah la. seronok pulak bwt preparation kawen ni. Maybe time Angah aku kawen dulu aku tak dapat menolong sepenuhnya macam ni. So i'll try to make my Along's wedding perfect. So far alhamdulillah. Belajar dari majlis angah aku yg pertama dulu. Its more arrangeable. 

So lets the picture tell you the story

10 pagi. Ketika tetamu belum hadir dan ketika ini jugak aku masih belum mandi!


Tempat makan beradap menghadap rumah kami

 Guest Book corner. It's my idea to do this corner. And thanks to my cousin sebab buat kan Guest book tu and stand picture tuh. Hehehe. Al-maklum la aku ni bukan tgn seni. Burukk jadinye nanti kalau aku buat. Kehkehkeh


 Amir ♥ Shima 

 Simple but niceeee

Kami. Us. I ♥ Them

 Tembak pengantinn

 Candid lagiiii

Muka penat selepas majlis. Tak dapat bergambar kat pelamin, kat meja makan beradap pon jadi la. Ye tak kak Aini? :D

Last but not least

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

 Gambar ini sangat cantikkkkkkkkkkkkkkk.


Alhamdulillah. Majlis berjalan lancar seperti yang di rancang. Jutaan terima kasih kepada saudara mara yang banyak menolong untuk majlis ini. Sumorang penat tapi happy. Jutaan terima kasih jugak kepada hadirin yang sudi hadir ke majlis ini. 

Guess wutttt (cecece speaking kunun) aku macam tak sangka yang kitoang punye Guest book corner mendapat sambutan jugak. Walaupun byk yang menulis tu aku tak kenal and tulisan sume bajet dorang doctor. Kahkahkahkah. Takpe. At least laku jugak kitorang punye gest book corner. lepas ni boleh buat lagi! Eh?

Till then. Daaaaaa


eh eh bai de wei nak ckp yang #futuremotheinlaw, #futurefatherinlaw & #futurehusband datang jugak time ni. tp x sempat amek gamba bersama. Huuu next time ye :D 

ok bai.

9 comments:

  1. wahhhhhhh merahhhhhh santekkkkkk shuke-shuke ;p

    ReplyDelete
  2. w0000w... meriiiaaaahnyer pengantin... lawaa... kak mira bla plk?? hehe

    ReplyDelete
  3. santekkkk kaler merah:) meriahhh gitu:)) mira bila lg..ehehe..

    ReplyDelete
  4. Hoho! Ni yg ke tiga Diana tengok tema merah. Sangat jealous k. Hahaha! Kak Mira bila pula nak naik pelamin dgn abg Aydrin? :p

    ReplyDelete
  5. ha'ah...mira merah bile lggggg...kan da tua da...da kedut2...tulang pon da nak reput..bile lgggg

    ReplyDelete
  6. yawww! suweet ok merah! haa..pas kaler gold and peach, aku masukkan kaler merah kat list aku...taraaaa ;)

    ReplyDelete
  7. da terbau nasi minyak mira plk la..:)

    ReplyDelete

This is best brooooooo!