Tuesday, January 10, 2012

Product Review: Gojez Houz (Collagen Dust)

*STICKY POST*

Tak telambat lagi aku nk wish Selamat Tahun baru 2012 kepada korang korang sume. Later kite story pasal post mortem 2011 okeh? Kali ni nak wat product review siket. Di mana aku baru beberapa minggu menggunakan product ni.

Product from Gojez Houz. Serba sedikit tentang Gojez Houz "Gojez Houz merupakan distributor utk Gogen (Pure Collagen Powder atau pon ade customer panggil Collagen Dust)." Bak kata admin Gojez Houz "Sy hanya jual produk atau brand yg sy da pernah guna dan yakin akan beri manfaat pd org lain." Hehe

Time birthday aku ari tu, aku dapat adiah dari admin Gojez Houz untuk mencuba product ni. Aku memula macam skeptical siket la poduct² ni. Sebab kulit aku ni sensitip. Tambah lagi time tu aku busy gila. Mmg tak ada masa untuk diri sendiri. So one day tu terdetik ati aku nak cuba product ni.


Gogen @ Collagen Powder. Hari pertama amek Collagen ni mmg tak rasa apa. Amalkan selama seminggu baru dapat rase perbezaannya. Kulit makin flawless. Serius wa cakap lu. Bangun tido slalu muka memang tak leh blah kalo tgk cermin. Skang ni bangun tido je pegang kulit muka. Flawless gitu. 

Selain tu ape yg aku boleh nampak lepas pengambilan gogen ni, kulit makin sekata. Kalau dulu nak kuar umah mesti nak tepek foundation. tepek bedak. Skang ni tapayah tepek foundation pon dah okey. just pakai lip balm bibir merah merah gitu. Ok gambar tak de sebab tak terpk nak amek gamba T_T

Ok ape kegunaan Collagen ni? Ada org cakap, Collagen ni bukan untuk org dah berumur je ke? The answer is NO. Kite yang muda ni pon boleh je amek Collagen. Collagen ni lebih kurang macam cell regeneration. So Collagen Powder ni lebih kurang macam supplement untuk badan kita generate cell. 

Cara pengambilan die pon senang jer. Just tambah kan 1 sudu teh dalam minuman kite. Sejuk pon bole. Panas pon bole. Jangan risau, vitamin dari gogen tu takkan ilang kalo kita campur dgn air panas. Aku selalu amek Time pagi dan time sebelum tido.Time tghari belum amek lagi sbb Gogen tinggal kat umah. Harus beli lagi 1 letak kat office lepas ni ^___^

Kenapa la aku baru tau pasal gogen ni. Tab hoii time study dulu ko tak introduce kat aku pon! patut la muka ko cntik jer susah jerawat nak singgah T_____T




Ini lagi satu product yg Gojez Houz ada. Face Ampoules. Dalam kotak ni ada 10 botol kecik ampoules yang berbeza.

   

Sepatutnye ade sepuluh. tapi dah gune 2. Hehe. For now aku baru guna Clarifying Ampoules. Clarifying Ampoules ni untuk membentuk cell baru dan mengurangkan tompok tompok hitam a.k.a parut parut jerawat. dan sememangnya parut jerawat dah mula hilang sikit demi sedikit. Al maklumlah. Muka teruk dengan jerawat pastu tgn gatal pegi usik2 kan da tinggal kan tompok itam kannn.

Botol ni kecik je. Tapi boleh guna banyak kali. Sebab kite tak gune satu botol utk sekali pakai. Just beberapa titik then sapu ke seluruh muka. Dah cukup. Seeloknya lepas pakai ampoules ni simpan dalam peti sejuk untuk mengekalkan vitamin dalam ampules ni. dan seeloknya di simpan dalam tmpt kedap udara macam dalam Tupperware ke kan. then simpan dalam peti sejuk. Nak guna then kua kan balik.

Alhamdulillah. Kulit muka makin better lepas gune 2 product ni. (Gogen & Ampoules) Kalau sebelum ni dapat free. Lepas ni nak beli pulak. Tak mahal pon. Tapi berkesan. Nak beli product yang mahal tak mampu pulak kan. 


Korang boleh tengok sendiri website Gojez Houz. Banyakkkkk sangat testimoni yang korang bole tgk kat situ. Jum serbu website Gojez Houz yang cun melecun dan berkenalan dengan Admin Gojez Houz. Korang boleh panggil admin tu Tabul. Tu nama panggilan dia. Hehehe.


  admin Gojez Houz yang sememangnye Gojez!

Oh ye by the way, Bloggers yang nak buat Give away or contest ke kan, boleh dapat kan sponsor dari Gojez Houz. Sebut je nama aku sure Gojez Houz  kasi sponsor. Tak gitu tab? Hehehe.

10 comments:

  1. part, "saya gumuks, saya ok" tu yang tak tahan tu.

    "mira la cepat kawen"

    ReplyDelete
  2. wahhh..cam bessh je mira! aku nk terai jgk ar..sile beritahu admin aka Tab..ada sepesel price tak?

    ReplyDelete
  3. huhuhu...jom try..x rugi cuba...

    ReplyDelete
  4. waahh..mira, im so obsessed wt collagen. paling takot kedut kat mata.wuwuwuwu.. tiap kali g facial treatment mesti amik pakej skali ngn kolagen, pncuci muka n moisturoizer pon.pastu suma mknn yg ade pkataan kolagen wajib beli.bhahaha..thanx, nanti nk cuba la. SERIOUSLY.

    ReplyDelete
  5. waahh..mira, im so obsessed wt collagen. paling takot kedut kat mata.wuwuwuwu.. tiap kali g facial treatment mesti amik pakej skali ngn kolagen, pncuci muka n moisturoizer pon.pastu suma mknn yg ade pkataan kolagen wajib beli.bhahaha..thanx, nanti nk cuba la. SERIOUSLY.

    ReplyDelete
  6. Wahhh! Macam best! Nak try juga la. Tapi tunggu dah keje and ada duit, hihi :D

    ReplyDelete
  7. hye mira.baru je taw sal produt ni today..heheheh..ptg ni dah nak bnk in pitis kat admin gojezhouz tuuu..murah la kwn2..saya beli yg 20g dulu..yg plg murah..trytest lu.hehe

    ReplyDelete
  8. Salam mira. tq for information ni.. btoi2 suka sgt.. tp x boleh bka plak link gojez ni. knp ek?

    ReplyDelete
  9. @ada ERRR mira bole je bukak yang.. fb die bole bukak tak?

    ReplyDelete

This is best brooooooo!