Monday, February 13, 2012

Majlis Perkahwinan Khairiyah @ Kerry & Mirza


Hai assalamualaikum. Cuti iaitu sabtu & ahad, masa dihabiskan ke wedding sedara mara. & juga berjogging keliling taman setelah bape bulan x jogging, skipping serta sit up yg membuatkan seluruh badan ku sakit sakit disebabkan tidak stretching sblm berjogging padan muka aku. Sabtu di UKM. Ahad di Subang.

Nak cte yg wedding ari ni sahaja. Kalo korang Blogger bride-to-be mesti korang kenal Khairiyah & Mirza. Khairiyah @ Kerry adalah mak cik ku a.k.a Mak teh. Time kecik² slalu g umah die main masak masak la g kebun la main game cam saidina tu ape ke namanye tah smpai ptg baru abah amek blk umah wan. Wah kenangan time kanak kanak. Tbe tbe mak teh dah kawennn.



Masuk masuk nampak nih! Cantik!

Smpai td dlm kol 12tghari. Time tu x ramai orang lagi. So bole la lepak lepak makan lama lama kan. ayam goreng nye sedap! Pastu ade udang goreng rangup² sedap juga. habis diet aku. Ok abes bab makan. Lps makan aku mula la melilau tmpt lain. Masuk dewan kuar dewan. Amek gambar sorang sorang. Bukan gambar aku ye. Gambar suasana majlis.


Guest book corner


Pelamin yg nice kann??


Choclate fountain.btul ke eja?lantak
ade mashmallow, biscuits, candy, cupcakes arghh sumenye nakk. 


Jam 2 ptg pengantin sampai. Smpai² je pengantin aku tgk baju mak teh. Trus kuar Wow!


Cantik kan baju dieee?? Biru die sgt nicee. Mak teh sgt cntik dan beseri seri! 

By the time pengantin masuk dewan n naik pelamin, lagu Penghujung Cintaku dimainkan. Suddenly menitik air mata dgr lagu ni. I'm so proud of mak teh. Perjalanan die utk meniti hari bahagia ni die tempuh dgn bermacam macam dugaan. Korang bace blog die korang tau la ape yg aku maksudkn. Sgt² tabah walaupun dlm hati die sndri tau mcm mane die hadapi sume ni..
 

Congrats to both of you mak teh n pak teh.!


 Berakhir sudah pencarian cintaku...

 

Ya allah ya tuhanku. Kau berkatilah perkahwinan mereka. Kau lindungilah mereka. Kau tabahkan lah hati mereka untuk menghadapi kehidupan sebagai suami isteri.

Dear mak teh,

Setelah bermacam macam dugaan yg m.teh harungi, akhirnya kebahagiaan milik m.teh. mira tumpang gembira. congrats m.teh. semoga kebahagian milik m.teh ngn p.teh Mirza selamanya hingga akhir hayat. AMIN.









p/s: semoga aku setabah mereka.



9 comments:

  1. wah..nice la yg kat pgar tu..;)

    ReplyDelete
  2. waweeeeee cantikk ahh yg decoration just married tu..!

    ReplyDelete
  3. Semiga berkekalan hingga akhir hayat dia hendaknya :)

    ReplyDelete
  4. aaaaaaaaaaaaaaa baru dpt nk komen.suka bace post mira.asik bace again n again. terharu :")
    kecik2 dulu kita slalu main same2 kan.gado pun same2.haha.
    thanks mira for this nice post.
    semoga urusan mira utk berumahtangga dipermudahkan (ehem ehem i heard the stories already lor) heheh

    yg kat pagar tu kredit to pakteh's friends.depa yg susah payah menunaikan permintaan makteh haha.tp patu ilangggggggggggggggg.huwaaaaa

    ReplyDelete
  5. @Cik Aish ahha nnt ko bwt plak just engaged :P

    ReplyDelete
  6. Cantiknya!!!!!

    Kerry memang sangat tabah... I adore her.....

    ReplyDelete

This is best brooooooo!