Saturday, March 31, 2012

Sesi melawat tapak pembinaan


Assalamualaikum.  Hai! Rase macam terpaksa update belog sebab dah bersawang lama sgt. Sebulan bape entry je ade? bulan ni je baru ade 2. I should read an article about "How to become a blogger" Deym tak reti dah nk berceloteh kat sini. T.T

Erm erm semalam berpeluang pegi ke tapak pembinaan Shopping Mall baru yang akan di buka tak  lama lagi. Penah tgk bangunan yang separa siap kat bawah ni? Sesape yang lalu kat area Kelana Jaya tu mesti tau bengunan ni kat mana.


This is Paradigm Mall. Heard that will be open on 23rd May 2012. Okayyy. Ape kejadahnye plak aku buat kat sini kan? Hehe. FYI our new baby outlet will be open here soon! So once dah official opening for Paradigm Mall. Jgn lupe drop by @ M&S yer :P



 -not me-

Ni first time aku masuk kat tapak pembinaan macam ni yang separa siap. Kena pakai safety helmet. Jalan bawah kren² yang besar. Jalan bawah besi² tu. Fuh. Takut jugak la ape ape jadi kan. Time aku pegi ni plak baru lepas ujan. Hamek kaw. berlecak la jalan.


Sedikit gambaran our new baby outlet. Besaaaaaaaaaaaaaaaaaaar sgt. Besar die lebih kurang macam KLCC outlet. Pening kepala aku. Sebab ape penin? Sebab our new baby outlet ni la hari hari aku stress. hari hai aku balik lambat. Sebab ape? Sebab kena plan. Bape byk lines bape byk ways bape byk quantity kena letak dalam outlet ni. Nasib la baru umukan bonus 2 bulan gaji.
 
Perempuan-fitting room-cam whore tak dapat dipisahkan.

In the Middle of our new baby outlet. Jangan bagi tau yang aku dah gemu. 
Aku sedia maklom dah.

Office-mate. Merchant team. Ladieswear, Lingerie, Home & Beauty, Kidswear, Mens department.

Pejam celik pejam celik hampir 2 tahun dah aku kat sini. Banyakkkkk sgt pengalaman aku dapat kat sini. Banyakkk sgt perangai perangai manusia yang aku tengok kat sini. Banyak sangat ragam orang yang keje sini then bape bulan blah. Banyakk sgt benda yang buat aku stress kat sini. Tapi ape nak buat. Itu la kehidupan realiti. Dengan duit yang aku dapat bulan bulan kerja kat sini la bole menampung perbelanjaan nak kawen nanti. Walaupun penat ulang alik Seremban - KL - Seremban. Demi mencari rezeki yang halal kan?



3 comments:

  1. kat tmpt keje akak atk ada keje kosong? hehe ;p tiba2!

    ReplyDelete
  2. http://www.facebook.com/shirorukawa..
    fb baru shazleen nerina..

    ni fb bf die..
    http://www.facebook.com/raje.11

    ReplyDelete

This is best brooooooo!