Tuesday, September 4, 2012

Engagement | MUA, Baju, Mini Pelamin | RenzBridal





Proses mensurvey mak andam, baju, dan mini pelamin agak sukar jugak la. Tp aku booked awal taon aritu lagi. Lame takkk? Haha. Lepas je merisik 28/01/2012 aritu, trus g survey2 bridal dkt² Seremban ni. Memula beriye la pegi kat area seremban. Satu satu kedai pegi. *thanks to my lovely cousin sebab teman* Sbb nak tgk baju dan pakej die cemane. Memula cam tanak mini² pelamin ni. Tp bila da survey² tgk kalau x de mini pelamin cm lebeh kurang je harga. Tambah siket dpt mini pelamin. Tp hati kental lagi tu tanak amek mini pelamin. 


Jatuh hati dengan pelamin ni

Sampai laaaa survey² kat facebook plak. Jatuh cinta terus dgn mini pelamin tu. Terus laaa amek RenzBridal. Baju dia cantik cantik. Mmg bekenan di hati. Memula nmpak RenzBridal  punye facebook dr sorang photgrapher ni la. Dr situ la dapat  RenzBridal nye facebook. Usha usha baju yg die ade tengok tengok pelamin dalam album facebook die terusss la jatuh cinta dgn sume tu. Trus buat apointment ngn kak rin. Dtg umah dia. Trus booked!. Takde dah tgk lain. Aku ni kalau dah bekanan satu tu, tu je la. Tak de dah nak pandang yang lain. So here we go  RenzBridal is my official make up artist, engagement attire and mini pelamin.


Kak rin punye magical touch sgt² la memuaskan ati aku. Bayangkan la time² da nak dkt majlis tuh kenmain jerawat naik bagaikan cendawan tumbuh selepas ujan. Kak rin mekap kan abes tak nampak jerawat² merah aku tu. Sooooo amazinggg. Kau orang nk tgk gmbr sblm muka aku di tepek mekap? Sile ke facebook kak rin. Kau orang mesti tak caye tu muka aku teruk gila wuuuu -.-


So sesape yang dok area Seremban, yang nak kawen or tunang, I really recommend RenzBridal for your MUA, wedding attire, pelamin. Korang mesti berpuas hati dengan haril kerja mereka.  

Sekian.

17 comments:

  1. aku pun nk amik ngn dia...tp ak msg dia lambat reply..geramm..rasa nak terjah je trus umah dia. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyy ko amek kat kak rin jugak kann :D

      Delete
  2. Replies
    1. tak la dear. harga dia affordable sgt :)

      Delete
  3. kite berkongsi tarikh tunang ^^
    congrats mira edora
    pelamin tu sgt cantik,thanks sharing pasal pelamin tu

    :)

    ReplyDelete
  4. masa jijah kawen pon amik gan kak rin tapi mekap freelance dia..huhuhu

    ReplyDelete
  5. ala...sygnye...i dok gombak...suke sgt tgk pelamin u...

    ReplyDelete

This is best brooooooo!