Thursday, September 20, 2012

The Warung Mid Valley & Nasi Ikan Cili Padi



Ari ni nak cite pasal entry makan. Makan (mane tak gemuu. kan da ade org tegur kat cbox tu, kak mira nmpak berisi. mmg dah berisi sgt dik oi). Korang penah dengar kedai makan nama The Warung? Kalo korang kaki Mid Valley (baca: selalu g MidValley) sure korang tau kat mane tempat ni. Aku dah 2 tahon kat Midvalley ni ulang alik lalu The Warung tu baru tahun ni aku start makan kat situ. Yang tak tahu The Warung ni kat mane, kedai ni kat Level 1. Menghala ke KTM & Rotiboy & F.O.S for Kids. Ha tak jumpe gak aku tak tau la korang kan.


credit gmbr: google

First time aku minum kat kedai ni time bejumpe ngan mereka ni. Tapi time tu minum je. Tak makan pon. Tahun ni baru beriye la aku makan kat sini. Tu pon sebab dah tak tau nak makan mane kat MidValley. Hari hari makan kat Oasis tak pon tapau dari Makan Place. Bosan ok. Bosan tak tau nak makan ape dah. 

credit gmbr: google

The Warung ni quite nice jugak la tempat dia. Lepak lepak gosip gosip santai santai bole la nak makan kat sini. Tempat die open. Macam konsep warung btul la. Siap ade basikal tua lagi tau.

Credit gmbr: goodyfoodies.blogspot.com

Aku suke lepak makan kat sini sebab suasananye menenangkan. Tengok gambar atas tu. Dok tepi tu tengok luar luas pemandangan. Tenang otak aku dok pikir pasal keje je. Ari tu lepak ngan ex-officemate aku si Raihan pon aku bawak die makan sini. Die pon da terpengaruh nk makan sini je. Hahaha.

credit gmbr: google
So ape menu kat sini? Menu die banyak. Tapi yang standard la ade kat dorang nye board tu. Korang takleh la plak nak mintak menu bebukan suruh dorang masak bagai. Heheh. So menu utama aku kalau makan situ adalah Nasi Ikan Cili Padi. Tu diaaaaaaaaaaa sedap noksss


credit gmbr: google
Walaupun makanan ni simple je. Tapi rasa dia menepati tekak aku la. Nasi putih + Keropok ikan + sayur campur + Isi ikan yang di celup tepung dan di goreng + kicap cili padi = Superb. Di sebabkan aku ni hantu pedas, makan kat sini tak sah kalau aku tak mntk extra cili kicap. (meleleh air liur). Untuk menyedapkan lagi minum plak teh tarik. Homaiiiigadd awesome gilerr. (siyes terliur aku ni type sendiri pon bole terliur)


credit gmbr: google

Ade skali tu aku nak makan kat sini, macam biase order Nasi ikan cili padi + Teh tarik. Sekali cashier tu kate, "Nasi ikan cili padi dah abes la kak" T___________T rase nak menangis dowhh. Nampak tak betape hebatnye penangan nasi ikan cili padi ni pada diri aku? 

Ade gak menu lain. Tapi aku tak pandang. Hahah. Aku pandang menu yang PEDAS je. Diulangi. PEDAS. 

Lunch ni nak serbu The Warung nak makan Nasi Ikan Cili Padi. Tolong lah adeee. Tolonglah jangan abesss.

Ok bai.

3 comments:

  1. HAHAHA....
    kuih lapis dia yg kaler pink putih tu nampak best gak. #eh...ade kan?#

    untungla makan kat Mid selalo. kui3x!

    ReplyDelete
  2. makan jeee kann???? mok laaa nnt :p

    ReplyDelete

This is best brooooooo!