Tuesday, October 16, 2012

Newborn : Nur Aisyah



 Baby kesayangan saya. Nur Aisyah. (nama belum betul confirm lagi sama ada Nur Aisyah @ Nur Aishah) Betekak ngan angah. Angah kata 'Aisyah'ejaan die pelik. tah pape. Aisyah la best. Pastu sebelum die ckp "anak ko ke anak aku?" bek aku diam. :P Aisyah lahir pada 12.10.12 cantik betul tarikh lahir die. Patutnye akak ipar aku due date 06.10.12 aritu. tapi baby tamo kuar dari perot mama die. Smpai la 12.10.12 baru die kuar.

Baby Aisyah ni adik kepada Anak buah pertama kesayangan saya Nur 'Aaliyah. Yaya da jadi kak long! Tapi kak long ni penjeles! Jeles abes. Time mama die kat spital kitorang bawak die balik seremban, asal orang tanye 'mama mane?' 'adik mana' sure die melalak habis habisan macam kena pukul kuat². Tetibe sayu je hati die bila orang tanya macam tu. Sensetap Sensetip betul budak kecik ni. Biase la kan. Budak kecik.  Da 2 tahun lebeh sume orang beagi perhatian kat dia je suddenly ade orang lain merampas takhta die. Tapi its okay. lama² nanti die biasa la tu. Jadi kakak yang boleh protect adik adik ye sayang. Semoga 'Aaliyah & Aisyah menjadi anak yang solehah ye sayang.


Baby Aisyah still kat hospital lagi. Doctor tahan smpai hari rabu ni. Lahir ari jumaat aritu. Doc tahan 5 hari. Sebabnye baby Aisyah disuspek menghidap G6PD. Ape tu G6PD? Cube tanye pakcik google :) Semoga tekaan doctor tu salah. Amin. Nanti kite g check darah balik ye baby Aisyah. Muah muah :)


my beloved mom with her second cucu =D



 
Mak lang you

Mak lang you too


4 comments:

  1. comeeeeel la baby tuu... hehe.. anak2 buah semua jenis jeles dgn adik depa. haha... asal ade adik lagi bawah dorang okay. hehe.

    ReplyDelete
  2. comeynyeee... tahniah dpt anak buah baru.. hehe.. :D

    ReplyDelete
  3. chumelnye anak buah mira tu...nway tahniah cz dah jadi tunangan orang...moga hub.kalian kekal hingga ke akhir waktu...(",)

    ReplyDelete
  4. eh angah dh dpt baby 2nd.bertambah la cucu makteh ye ^__^ hihi

    ReplyDelete

This is best brooooooo!