Sunday, January 29, 2012

Eksiden



Bederau darah aku bile dapat call dr #dearfuturehusband ckp die eksiden dan lagi bederau dpt mms gmbr ni dr #dearfuturehusband. Tengok keadaan keta kenmain teruk lagi ha. Macam dah langgar kereta ngn kereta.

Tapii kereta langgar lembu. Sape salah? Lembu ke keta? Nk tegelak pon ade, risau pon ade. Haihh la. #dearfuturehusband sila drive elok elok yerrr. Jgn bwk laju2 sangattt.

Nak saman lembu mane boleh. Saman tuan lembu yg biakan lembu die merayap tak tentu arah. Kan dah kena langgar patah kaki sebelah. Aku syak lembu tu mesti gemok gile. Sbb tu keta #dearfuturehusband teruk macam tu.



Alhamdulillah #dearfuturehusband tak ape2. Itu pentingnyeerrr PAKAI SEAT BELT!

Akhir kata sila pandu berhati hati. Ingatlah org yg tersayang.
posted from Bloggeroid

B2B - Merisik day

Hai assalamualaikum. Selamat pagi!!

Semalam adalah hari yg sgt2 bermakna buat aku & #futurehusband . Apabila 2 family bertemu utk berbincang perihal kami. Seriously aku shaking gile time dorang smpai.

Smlm around 8.45pm mcm tu ady dgn fmly die smpai. Memula cadangnye fmly aku just adik beradik aku je lah kan. Sekali kau p.lang, m.lang, m.long, wan, p.teh, n m.the pon dtg skali. Can u imagine kemain ramai plak kan? Cian abh #futurehusband . Tp alhamdulillah sumenye berjalan lancar. Lupe nak amek gambar okay!!

Oh yaaaa btw, surprise #futurehusband menjadi malam tadi. Senanye ktorang cadang x de pon nak kasi2 cincin kan. Cadangnye nk berbincang jer. Skali time bncng2 ape sume kan abh die kuar kan cincin. Tp sblm tu aku borak2 ngn awin (adik #futurehusband ) pastu awin ckp "akk kalo cincin tak muat tu salahkan abg ady. Cincin tu size awin tu. Hehe" I was like errrr ade cincin plak ke? Nk terjerit plak kan aku kt ctuu. Ngeeeee kalau #futurehusband ade dpn aku time tu mmg aku dah cubet2 dahhh. Heeeee thank you syg!! ^_^




Alhamdulillahh. Mcm x percaya kan? Tido senyum smpai ke telingaaa. Hehe. So ktorang akn tunang dlm bulan 8. Insyallah minggu raya. 2 minggu slps raya mungkin?

Soo let's start our planning for tunang pulak ye syggg. I love you sooo much. Thank you again. ^_^
posted from Bloggeroid

Monday, January 23, 2012

Berbincang dan berbincang



Hai assalamualaikum. bertemu lagi kite di rancangan BRIDE TO BE. Setelah habis perbincangan antara kami berdua, at last pagi tadi ady dah cakap dgn abah die pasal majlis pertunangan kitorang. Syukur alhadulillah. Mak abh dia dah setujua. malah lagi advance hingga perbincangan majlis pernikahan kami nanti :) 

Ok lets we start for our engagement day. Setelah mendapat persetujuan kedua-dua family, dan setelah ady berbincang dengan abah (ady), fmly sebelah lelaki dgn kata lain my future father in law & my future mother in law akan datang ke rumah pada minggu hadapan, bersamaan 28 Januari 2012 (malam Sabtu). Mungkin hanya Mak & abah ady je yang datang. or else Awin (adik) dia skali.Tapi ady tak masok umah la kan. Dah habes perbincangan baru die masok kot? Aku pon tak bape sure sgt. Takpe nt encek Google bantu.
As wut we discuss. Pertunangan kami insyallah akan berlangsung pada minggu selepas raya. Tarikh belum ditetapkan lagi. Kalo macam mak ckp 1/9 (Sabtu) minggu ke-2 raya. kalo abh ady cakap raya ke-3. itu aku lepaskan kat kedua-dua family utk decide time perbincangan nanti.

Aku sangat excited. Terharu pun ada. Mau nangis pon ada. Alhamdulillah. Boleh aku start list for our Engagement day kann? :)



Sunday, January 15, 2012

31 Disember 2011 - Majlis sederhana tapi gilang gemilang. Eh?


Nampaknye dah setengah bulan dah kita masuk tahun baru. Dan baru hari ni la aku nak update pasal Majlis yang gilang gemilang ujung tahun hari tu.

Yes i'm married. eh no. not me.  My Along getting married. Tambah lagi ahli keluarga kami. Alhamdulillah. Now aku ada 2 org kakak.Kalau dulu aku je la kakak nye kan. heeeee. 

Preparation untuk Along aku kawen ni macam aku pulak yang kawen. Agaknye kalau aku kawen nanti lagiiiiiiiiiii penat kot. Kau bayangkan sehari sebelum majis kat umah kitorang ni, Mak, Abah, aku n kakak ipar aku tido dalam 2 - 3 pagi. esok nak bangun seawal yang mungkin. Aku siap migrain² bagai kan. Keja ari khamis tu aku half day lah. G jumpe doc, doc kate kamu migrain!. Tak penah2 aku ade migrain. HUuuuu~ Tapi aku enjoy. Entah la. seronok pulak bwt preparation kawen ni. Maybe time Angah aku kawen dulu aku tak dapat menolong sepenuhnya macam ni. So i'll try to make my Along's wedding perfect. So far alhamdulillah. Belajar dari majlis angah aku yg pertama dulu. Its more arrangeable. 

So lets the picture tell you the story

10 pagi. Ketika tetamu belum hadir dan ketika ini jugak aku masih belum mandi!


Tempat makan beradap menghadap rumah kami

 Guest Book corner. It's my idea to do this corner. And thanks to my cousin sebab buat kan Guest book tu and stand picture tuh. Hehehe. Al-maklum la aku ni bukan tgn seni. Burukk jadinye nanti kalau aku buat. Kehkehkeh


 Amir ♥ Shima 

 Simple but niceeee

Kami. Us. I ♥ Them

 Tembak pengantinn

 Candid lagiiii

Muka penat selepas majlis. Tak dapat bergambar kat pelamin, kat meja makan beradap pon jadi la. Ye tak kak Aini? :D

Last but not least

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

 Gambar ini sangat cantikkkkkkkkkkkkkkk.


Alhamdulillah. Majlis berjalan lancar seperti yang di rancang. Jutaan terima kasih kepada saudara mara yang banyak menolong untuk majlis ini. Sumorang penat tapi happy. Jutaan terima kasih jugak kepada hadirin yang sudi hadir ke majlis ini. 

Guess wutttt (cecece speaking kunun) aku macam tak sangka yang kitoang punye Guest book corner mendapat sambutan jugak. Walaupun byk yang menulis tu aku tak kenal and tulisan sume bajet dorang doctor. Kahkahkahkah. Takpe. At least laku jugak kitorang punye gest book corner. lepas ni boleh buat lagi! Eh?

Till then. Daaaaaa


eh eh bai de wei nak ckp yang #futuremotheinlaw, #futurefatherinlaw & #futurehusband datang jugak time ni. tp x sempat amek gamba bersama. Huuu next time ye :D 

ok bai.

B2B - Perbincangan pertama

Assalamulaikum. Selamat pgii. Smlm aku gentle gle ckp ngn mak pasal nak tunang ni. Mulanye cam takot gak ah. Lama gak aku amek masa nak start ckp. Ckp ngn mak. Abh tido time tu. x tau la abh dgr ke tak.

Ok mulanye cmni. Kitorang (aku & #futurehusband ) plan kalo tunang mmg nk 2thn. Paling maximum nk ckupkn sumenye. Then aku ckp kt mak, kalo merisik raya tahun ni, tunang raya thn dpn, n nikah raya thn dpn lagi 1 boleh x? Mak ckp mabuk ke ape merisik - tunang lame2. Awal2 da kne reject. Ok plan ke-2 tunang dlm thn ni. Maybe lps raya. (time tu adik beradik #futurehusband sume ade. K.ita pon ade jugak. Then tunang ikat 2thn. Mak memula tak setuju. Mak ckp sethn. Pstu aku ckp la, sethn mmg x ckup mak nk kumpul duit segala. Pastu mak ckp, takpe kak, ckp mulut sethn.. Then nt kalo x boleh kte adjust la sethn lebih.. Pastu aku cm ok la kan. Then aku ckp kt mak. Ape kate kte ckp mulut 2thn tp kalo time tu, boleh dicepatkn kte cptkn la. Ok mak setuju. Phewwe~ lega aku.


Selesai satu masalah. Skang tunggu #futurehusband plak ckp ngn mak abh die. Aku takut je plan ktorang ni mak abh die x setuju. Hurmmmmm. Semoga dipermudahkan semuanye.



Amin.

Wednesday, January 11, 2012

Marks & Spencer Further Reduction


Starting tomorrow!!!

Tuesday, January 10, 2012

Product Review: Gojez Houz (Collagen Dust)

*STICKY POST*

Tak telambat lagi aku nk wish Selamat Tahun baru 2012 kepada korang korang sume. Later kite story pasal post mortem 2011 okeh? Kali ni nak wat product review siket. Di mana aku baru beberapa minggu menggunakan product ni.

Product from Gojez Houz. Serba sedikit tentang Gojez Houz "Gojez Houz merupakan distributor utk Gogen (Pure Collagen Powder atau pon ade customer panggil Collagen Dust)." Bak kata admin Gojez Houz "Sy hanya jual produk atau brand yg sy da pernah guna dan yakin akan beri manfaat pd org lain." Hehe

Time birthday aku ari tu, aku dapat adiah dari admin Gojez Houz untuk mencuba product ni. Aku memula macam skeptical siket la poduct² ni. Sebab kulit aku ni sensitip. Tambah lagi time tu aku busy gila. Mmg tak ada masa untuk diri sendiri. So one day tu terdetik ati aku nak cuba product ni.


Gogen @ Collagen Powder. Hari pertama amek Collagen ni mmg tak rasa apa. Amalkan selama seminggu baru dapat rase perbezaannya. Kulit makin flawless. Serius wa cakap lu. Bangun tido slalu muka memang tak leh blah kalo tgk cermin. Skang ni bangun tido je pegang kulit muka. Flawless gitu. 

Selain tu ape yg aku boleh nampak lepas pengambilan gogen ni, kulit makin sekata. Kalau dulu nak kuar umah mesti nak tepek foundation. tepek bedak. Skang ni tapayah tepek foundation pon dah okey. just pakai lip balm bibir merah merah gitu. Ok gambar tak de sebab tak terpk nak amek gamba T_T

Ok ape kegunaan Collagen ni? Ada org cakap, Collagen ni bukan untuk org dah berumur je ke? The answer is NO. Kite yang muda ni pon boleh je amek Collagen. Collagen ni lebih kurang macam cell regeneration. So Collagen Powder ni lebih kurang macam supplement untuk badan kita generate cell. 

Cara pengambilan die pon senang jer. Just tambah kan 1 sudu teh dalam minuman kite. Sejuk pon bole. Panas pon bole. Jangan risau, vitamin dari gogen tu takkan ilang kalo kita campur dgn air panas. Aku selalu amek Time pagi dan time sebelum tido.Time tghari belum amek lagi sbb Gogen tinggal kat umah. Harus beli lagi 1 letak kat office lepas ni ^___^

Kenapa la aku baru tau pasal gogen ni. Tab hoii time study dulu ko tak introduce kat aku pon! patut la muka ko cntik jer susah jerawat nak singgah T_____T




Ini lagi satu product yg Gojez Houz ada. Face Ampoules. Dalam kotak ni ada 10 botol kecik ampoules yang berbeza.

   

Sepatutnye ade sepuluh. tapi dah gune 2. Hehe. For now aku baru guna Clarifying Ampoules. Clarifying Ampoules ni untuk membentuk cell baru dan mengurangkan tompok tompok hitam a.k.a parut parut jerawat. dan sememangnya parut jerawat dah mula hilang sikit demi sedikit. Al maklumlah. Muka teruk dengan jerawat pastu tgn gatal pegi usik2 kan da tinggal kan tompok itam kannn.

Botol ni kecik je. Tapi boleh guna banyak kali. Sebab kite tak gune satu botol utk sekali pakai. Just beberapa titik then sapu ke seluruh muka. Dah cukup. Seeloknya lepas pakai ampoules ni simpan dalam peti sejuk untuk mengekalkan vitamin dalam ampules ni. dan seeloknya di simpan dalam tmpt kedap udara macam dalam Tupperware ke kan. then simpan dalam peti sejuk. Nak guna then kua kan balik.

Alhamdulillah. Kulit muka makin better lepas gune 2 product ni. (Gogen & Ampoules) Kalau sebelum ni dapat free. Lepas ni nak beli pulak. Tak mahal pon. Tapi berkesan. Nak beli product yang mahal tak mampu pulak kan. 


Korang boleh tengok sendiri website Gojez Houz. Banyakkkkk sangat testimoni yang korang bole tgk kat situ. Jum serbu website Gojez Houz yang cun melecun dan berkenalan dengan Admin Gojez Houz. Korang boleh panggil admin tu Tabul. Tu nama panggilan dia. Hehehe.


  admin Gojez Houz yang sememangnye Gojez!

Oh ye by the way, Bloggers yang nak buat Give away or contest ke kan, boleh dapat kan sponsor dari Gojez Houz. Sebut je nama aku sure Gojez Houz  kasi sponsor. Tak gitu tab? Hehehe.

Wednesday, January 4, 2012

Wordless Wednesday #12