Sunday, November 18, 2012

Birthday terakhir sebagai single ladyy



Hai Assalamualaikum :)) Post title tak nak kalah kan. Tak sabar nak kawen =P Yeayy happy birthday to me! Okeh today is my birthday. Terima Kasih kat kengkawan yang wish birthday kat FB kat twitter. Thank you so much. :))  So entry ni pasal birthday je la eh.?  Birthday yang ke ? Doploh lima tahon (25). Ooo emm jayyy knape dah 25? knapee??  T__T

Semalam pegi PD. Actually ade Interview kat PD. Encik tunang tolong anta kan :') So lepas tu ktorang lepak la jap kat tepi laut kan. Haaaaaaaaa nyaman nyeeee tengok laut. Walaupon time tu ujan renyai² balun je pegi tepi laut. HAHAH. Oh bai de time kat Teluk Kemang tu ade orang buat wedding kat tepi pantai. Malay Wedding tau. Kesian pon ade jugak. Da la ujan kan. pastu dengan angin kuat lagi. Tepi pantai kan. Kalau ujan lagi la kuat angin nye. Otw aku nak gerak balik ujan lebat gile. Kesian. 


si tembam. boolat. 
Beberapa hari sebelum birthday ni, encik tunag ade tanye, "syg nak adiah ape?" aku ckp la aku tanak pape. kalu nak beli je pape. jgn tanye aku. HAHHA jual mahal tak? =P Pastu da lps² tu dia cakap la nanti ade suprise utk aku. Suprise ape plak kan. Ye la aku mmg suke surprise² ni. Encik tunang pon da lame tak buat surprise kat aku. Aku pon layankan je la kan. Tak expect pape pon. Skali btul kauuu die buat surprisee. 


Encik tunang yang berjaya buat surpirse :))

So malam tadi sebelum jam 12 malam. Aku punye la da mengantok habis. Ye la pagi tu bgn awl kan. Malam dalam kol 10-11 tu mula la mamai. Sambil aku tgk AIM smbil tu la aku menguap da lapan ploh lapan kali. perlu ke lapan ploh lapan kali? =P Time tu aku da dapat hint² da dari encik tunang. Macam ade sumthing la akan berlaku kan. Tapi aku diam je la dlu. Pastu da kol 11 lebeh tu aku da tak leh tahan dah. Aku naik blilik da nak tido la kan. Pastu encik tunang cakap " Sayang tak bleh tido. Jap lagi kol 12 msti sayang trus segar"  Pastu aku cakap la "ape sayang cakap niii da ngntok da ni. mohon tido dlu bole?" Pastu die tahan jugak aku tak kasi tido kan. Aku dok bebel² nguap byk kali, encik tunang pon kesian suh aku mntk kat adik aku Ajim. Aku panggil adik aku, aku cakap, "Ajim, abg ady suh bg dah" aku pon tak tau bagi ape sebenarnye. Sekali taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 




Kotak kertas A4 yang padat mampat gitu mengeluarkan teddy bear yang besar gedabakkkkk. I'm touchedddddddd :')). Tah bila tah encik tunang beli. Tah bila tah encik tunang anta kat umah. Tapi encik tunang kate dia pos kan. Lps tu tah bila tah barang ni sampai kat umah. Smpai aku pon tak perasan langsung. Tah bila tah orang² umah ni berkomplot dengan encik tunang pasal sorokkan adiah ni dan bagi time besday aku. Haaaaaaaaaaa dorang sume pandai berlakon abesssss. Mak & Abah terutamanya. Adik aku yang Ajim tu tka reti simpan rasie sket. Dia ade l abagi hint² yang ade suprise la ape la kan. Aku layankan aje. 

So Teddy bear yang besar ni namanye MAMA ANGELBEARY. Dia telah memakan separuh ruang katil aku. Yeayyyy tido peluk bebear besarrr. Thank you sayang! Tahun depan celebrate birthday dengan encik suami plak. Tahun depan tido peluk encik suami. eh? 
Saye sayang awk : ')


Thank you sayang!


p/s: date dah confirm. June next year. Insyallah. Doakan kami ye korang :))

Monday, November 12, 2012

11.11.12


Bulan november ni kenmain byk event. Every week ade je kawan kawan kawen. Ade je sedara mara kawen. Ade je besday2 fmly. Besday2 kawan. Nak lagi minggu lps kan. Tarikh cantik punyaaa. So smlm adelah big day one of my fren time UiTM Segamat. Which is blogger jugak @Cik Chaha.

Macam biasa minah ni mmg sukaaaa sgt pink dr dlu aku knal die. Hehe. So wedding pon dia amek tema pink yg sgt suit dgn dia. Oh ye. Dia nikah hari sabtu. 10.11.12 amboi. Cntik tarikh. Anniversary cantik ah nt. Hehe 



Ni la bride yg gojes dan bride to be yg selekeh -.- . Kawan sekatil sebantal sepinggan makan segossip dan memacam se lah kan. Aku dlu time busan2 kat blk msti dtg melepak blk ecah dgn ita. Pastu mula la begosip.

 
Bride-to-be, bride, pengapit

Kami betiga dari UiTM Segamat. Satu kolej. Lain2 blk. Dan lain2 course. Weh korang ingt tak kes paling besar kte bongkarkan dlu? Hahah. Nak gelak je bila aku ingt balik wehhh. Oh ye. X de gmbr time pengantin besanding. Aku gerak dlu. Sbb nk g sepupu encek tunang kawen plak. Sorry ecah!

Bride&Groom-to-be with the gorgeous Bride! 


 Thanks encek tunang sbb sudi tmn g kawen kawan saye ini. Heeeee. 

Untuk ecah, selamat pengantin baru babe.Selamat menempuhi alam rumah tangga. Semoga tabah menghadapi apa jua dugaan yg mendtg. Semoga kekal ke akhir hayat korang berdua. Ecah, akhirnya babe. You find your mr right setelah bemacam2  yg ko lalui dlu. HUGS! love you!

p/s: thank utk korang yg komen kt entry sebelum ni. Tgk gmbr ni yg dah di edit pon mcm ape je kan? Jerawat terletak di pp di sebalik tudung T_T Huuu. Muka kusam sgt! 


Saturday, November 10, 2012

:(

Sy rase sgt down dgn kulit muka sy sekarang. Macam-macam produk da try. Jenama paling mahal pon da try. Tp x mndtgkn ape2 perubahan. Malah makiiiiinn truk smpai jd cam skrang. Dah ramai tegur muka makin truk. G rase down. Skng ni nk try product2 lain pon dah takut. Takut makin teruk lg. Sedeh. Sedeh. Sedeh. Kbye