Tuesday, January 22, 2013

1 5 7 H a r i L a g i


157 hari lagi bersamaan dengan 5 bulan 7 hari lagi untuk sampai ke tarikh keramat. Perasaan? Eksaited da semestinye. Tapi tapi tapi banyak sangat benda tak settle lagik korang tahu takkk. Even kursus kahwin pon aku tak pegi daftar lagik. Kahkahkah. Ok tak lawak -.-

Eh baru perasan. Ni baru entry pertama aku di tahun 2013. Wohoooo. Nampak sangat pemalasnye nak menaip. Ketandusan idea. Senanye penuh draft tu. Aku taip sikit aku tekan pangkah. Kahkahkah. Ade orang bace plak kan? mihmihmih 

Jom review sikit persiapan kawen. mari mari

Baju Nikah, Sanding, MUA.
Sambungan dari entry kisah baju pengantin yang lepas, rancangan dah betukau! Dari plan aku nak nikah dan sanding pada hari yang sama sudah bertukar ke nikah Sabtu malam dan sanding keesokan harinya. Ini semua atas permintaan Ayahanda dan Bonda kesayangan. Layankan je la. Tapii no tukar tukar baju perlbagai sume yer. Hanya baju nikah je malam tu. Putih suci dan murni gitteww. Malam nikah aku tak amek MUA kat bridal tu. Sebabnye kena tambahan ongkos nye mahai. So maybe aku amek yang dekat² seremban sahaja. Mekap nikah tayah nak heavy metal sangat la kan. soft² gitu.

Official Photographer
So disebabkan plan dah bertukau, kenala aku contact balik our OP utk confirm kan tarikh dan masa segala. Tak best betul kene ade tambahan ongkos ni. Bahaha. T_T Tapi so far dari review dan gambar² yang aku tgk OP ni buat, mmg berpuas hati dan cantik la. Heharap la time aku nanti dia punya principal yang shoot gambar kawen kitorang. Wuwuuw 

Catering
Makan makan Abah uruskan. Dah pon booking dan bayar deposit. Semestinya tak sama dgn caterer time Along & Angah aku kawen. Bukan tak nak amek yang sama. Tapi macam bosan plak kan. Orang yang dah datang kawen abang abang aku mesti da tau masakan nye cemana. So mari kita tukar citarasa. Mak abh siap pegi food testing lagi tau. Owner catering tu jemput pegi makan kat rumah pengantin. HAHAHAHA. Presentation dorang cantik. Kemas. Tersusun. Pakej die aku rase terbaik la kot. Bukan setakat makan je. Dalam pakej tu siap ade skali kau nak pilih DJ/PA System atau Blowpipe. Ha tau tak kebenda nye blowpipe tu? Carik sndri la. Malas plak aku nak terangkan. kikikiki

Hantaran
Barang barang hantaran aku ngan ady tak beli ape ape ponggg lagi. Eh ade beli 1. Hantaran ady kasi ke aku. Yang lenlain belom beli lagik. So rancangannye start ujung minggu ni kami nak pegi membeli belah barang hantaran. Wooooo bestnyeeeeeeee sopinggggggg. Pastu balik menangis tgk resit resit. Kahkahkah -.- Oyye, macam telekung sejadah al quran ape sume tu aku ingat nak beli time kat bandung nanti. Kat sana punye telekung sejadah sume mesti cecantik kan? dan yang penting lagi murah dari kat sini kannn? Sape sape yang dah pegi bandung sila la komen kat sini :D

Kad kahwin
Haaaaaaa part survey kad kahwin ni paling best. Memula dlu aku kenmain suka la nak wat kad kawen yang ala² passport la, poskad la, kad kawen katu  cecomel la kan. Bila dah survey survey emmmmmmm mahal jugak yer. Skang ni bajet aku utk kad kawen tak lebih dari 0.50sen sekeping. Yer lima posen. Kedekut? Ape kedekutnyee. Cer kabau kat aku sape yang dapat kad kawen org lain pastu die simpan elok²? or pegi kawen org tu, tgk nama, tarikh, map. pastu throwwww into the dustbin. haaa. cer kabau korang yang mane satu? So utk kad kawen tayah la nak membazir. tapi depends la dgn org tu jugak. Kalau pengantin bajet macam aku ni mesti la berkira sumer tuu. tapi jangan la cipskek sgt. Biar murah tapi presentable. ewah. So sekarang ni, aku ngan encik tunang decide utk design kad kawen kami sendiri dan pegi print sendiri. Dengarnye kalau print kat Kadborong murah. Provided yang korang dah ade design sndri, bagi kat dorang suh print jer. Ni yang aku nak pegi try ngan encik tunang nih. Tapi masih survey² jugak harga tmpt lain. Anyone know tmpt print kad kahwin yang murah? Share la sikittt


Ok da jam berapa ni. HARUS tido. besok keje kang telajak macam smlm. kelam kabut aku besiap nk g koje. -.- nanti aku sambung lagi pasal pesiapan kaweng okeey.


Byeeee. Assalamualaikum. Tak jawab dosa, kalau jawab saaaaaaaaaaayaaaaaaaaaaang :P


6 comments:

  1. All da best dengan prep kawen! rajen2 la jln2 blog b2b mesti dpt bnyk idea..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh thanks dear. tu la. mmg nak sgt bejalan2 ke blog b2b. masa sgt x mengizinkan :(( smpat tgk2 sikit2 jee

      Delete
  2. yeayyy counting days ye B2B ni..
    Miera ambik bridal ape ye kt seremban?
    Boleh share dgn kita? sbb mmg nak cari bridal kt seremban tp belum jumpa yg betul2 affordable utk pengantin bajet mcm kite :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. nadia, yang kite amek skrang ni dari melaka. coz aritu pegi pameran pengantin kat melaka. harga berbaloi2 la jugak. buat utk 2-2 belah pihak skali. kalau nadia kat seremban, cer terai renz bridal. die buat kan time mira tunang arittu. boleh tahan la harga die. affordable jugak. :)

      Delete
  3. huhuhuhu. nape la sume orang nak kawen dah ni. cik tea ni bila lagi? sobs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saba yer teaa. jodoh kite tak tau bile kan. heeeee

      Delete

This is best brooooooo!