Friday, January 25, 2013

Cincin Kahwin Lelaki a.k.a. Wedding ring


Assalamualaikum

Bertemu kembali di sesi bride-to-be preparation. Tetibe macam banyak plak idea aku nak menulis kan. Time ade idea ni baik la aku taip. Dari kang aku taip asek backspace jerk. last last aku tekan pangkah. Hahaha. Ok ok back to the topic. Sebenarnye nak carik barang untuk lelaki la paling payah skali. Adakah kaum hawa di luar sana setuju? sapa setuju angkat kening pelis. ok gud. 

Untuk mencari cincin lelaki aku ade survey² dulu kat pak cik google. Ye la. Lelaki Islam mane boleh pakai cincin emas kan. Haram. Cincin Suasa pon tak boleh. Sebab komposisi die ade sedikit emas. So antara stainless steel,silver, platinum, paladium? errr platinum ngan paladium tu macam di luar kemampuan aku kot. Maap sayang T_T

Aku survey² kebanyakannnye la kan B2B & ex-B2B byk beli yang stainless steel. Dan aku ade terjumpe yang Kedai jual cincin lelaki stainless steel tu kat Bausch K  Dorang ade cawangan kat Midvalley, Pavilion, Ikano, One Utama. Harga sangat² affordable. Tapi design dorang agak limited la. Tapi design untuk lelaki ape lah sangat kan. Setakat ni aku blum abes survey lagi kat kedai kedai. Weekend ni nak pegi ngan encik tunang. Mane yang die bekenan grab je. Lepas ni tayah pikir nak carik cincin dah.

Selain Baush K. Ade gak yang suggest Golden Heart, Emas Sri Pinang, J,Bovier sebab dorang ade khas utk cincin lelaki islam. Ok mari kite usha usha cincin yang menarik.


 
simple + solid
titanium babe T_T

BJ02-RS258-8MM-18
J.Bovier

J. Bovier

Bausch K

Bausch K


F&C Jewellery

Ok dah. Tengah² dok survey cincin ni, dok pikir nak cincin silver ke stainless steel? mane yang lagi bagus qualtiy nyer? Ok tak pe. Kite tengok macam mane kate encik tunang nanti yer. Dalam banyak² gambar yang atas tu, aku prefer design cincin yang first tu. Memang mencirikan lelaki sejati gittuw. Tapi tu titanium. Mahai woooo.

Nanti ai update kat mane ai beli cincin untuk encik tunang ai yer. :))

13 comments:

  1. Sya pon nk cr stainless steel (tunang yg request. bkn Sya buLi die. hahaha)

    tp xsurvey pon lagi. nnti share ek. Sya xtaw range price cincin bpe.

    p/s: tp kLW stainless steel kt booth kecik2 cm kt sg wang tu rs nye bpe hengget je kan. aci xkLw beLi yg cm2?? hohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear, aritu usha2² stainless steel kat Baush K midv range harga die dalam 100 -200 jer. kalao yang mahal ada berlian ke ape tah. huhu. booth kecik2 tu pon kadang lagi cantik dari kedai² jenama kan? ehehe kalau encik tunang awk takesah boleh je. bukan org tau pon korang beli kat mane. tah tah nmapk lagi mahal dari yang sepatutnye harga mahal. haha

      Delete
  2. saya dah beli! beli stainless steel jugak.
    mula-mula macam tak sampai hati jugak sebab harga dia murah sangat.
    tapi en.tunang tak kisah. kami dah survey platinum which is RM3+++
    huuu.kalau nak beli kena tunggu 2,3 tahun lagi laa kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa platinum mmg mahal kannn. nak menangis tgk rege nye wuuwuwuuw. bella beli kat mane dear? :D

      Delete
  3. mira yang atas sekali tu cantikkkk <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. mira pon suke yang atas skali tuu huhuuh

      Delete
  4. setujuuu ! brg lelaki mmg susah nk cari..hr tu tunang pown da rase dah sume ni..penat mencari...huuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time tunang tu sikit he. Time nikah ni lg memacam nk beli kan ehheh

      Delete
  5. masa tunang dh bagi..silver beli kt pohkong..tp design standard..kawin dia ckp xyah bagi..ermmm..tgok la cmne

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time tunang ariyu kte tak bg pon kt die.time nikah ni nk bagi la kan. Tp encik.tunang ckp die xmo cincin. Wueuwue sedeh makkk

      Delete
  6. Nak nikah b4 posa...
    Tp cincin untuk tunang belum ada lagi..

    ReplyDelete
  7. Nak tanya cincin titanium mahal ke?

    ReplyDelete
  8. Bestnye. cntik. nga survey gak cincin laki utk cik tunang ni..

    ReplyDelete

This is best brooooooo!