Saturday, February 9, 2013

Bausch K - Cincin pengantin lelaki

Assalamualaikum

Last week (cerita basi) misi mencari cincin untuk encik tunang berjaya. Kemane kami ? Korang tengok title ka tatas pon da tau kan. Baush K. Macam entry lepas aku ade membebel pasal ring hunting kan. So at last dah dapat jugak. 

Senanye ade cerita di sebalik cincin ni. Memula encik tunang cakap dia takmo cincin. Dia ckp cm membazir la ape la kan. Aku berkeras jugak nak belikan utk dia. Aku da mula ah nak merajuk kan. Aku mula ah buat ayat-ayat merajuk aku "Nanti da kawen, org ingt awk blum kawin lagi. Tak de cincin. Nk ngaku single la?" Hahahaha. Kejam tak? Wuuwuwu. 

So sampai Mid Valley, memula mmg meround la carik barang hantaran kat. Ade lagi barang hantaran yang tak lengkap. So pusing pusing, aku punya jam da settle. On the way nak g kedai jam aku tu, lalu la kedai Bausch K ni. Memula pegi, enicik tunang belek belek je dulu, satu satu die mintak salesgirl tu kuarkan. Smpai yang last skali tu, lama dia pegang cincin tu tenung, tah apa yang di fikirnya. Last-last dia cakap "Nanti la" Aku da cam. eeeeeeeeeee geget gak dia ni kann. Pastu aku cakap, tak pa. kita pusing² dulu. Sebelum balik singgah balik situ, itu pon lepas aku pujuk pujuk dan pujukkkk lagi. Baru la ambik cincin tu. Eh bukan ambik. tapi beli yer. =P 

*credit pic to Google*

Al-kisahnye pasal kedai ni, dah 2 tahun aku keje kat Mid Valley ni, hari-hari aku lalu lalang depan kedai ni. Boleh aku tak perasan langsung? Sebab nye, bila aku google, carik kedai ni kat floor mane, rupenye kat laluan aku pegi balik ke KTM mid Valley. Sengal takkkk? Mungkin sebelum ni tak ambik kisah pon kan. So sekarang mmg tengah mencari baru la tehegeh-hegeh amek tau kat mane. Bahhaha.

Gambar cincin nye taboleh ah nak publish skrang kan =P

Barang kat Baush K ni semua nye stainless steel. Selain cincin, ade jugak barang² accessories lain cth: Gelang, rantai, earing, dan lain lain. Bila beli kat sini ape yang aku dapat? Firstly of course la dapat cincin nye kan. Second, dapat Warranty card. tu yang atas kecik tu warranty card nye la. Setahun. Warranty card ni termasuk, batu permata dengan polish kan calar² kalau tak silap aku. Di sebabkan encik tunang tak ambik yang ade batu permata, so warranty card tu hanya utk yang calar² dan polish tu je la. Third, boleh engrave nama or ape² je la yang korang nak tulis kat cincin tu. 10 huruf dan kebawah bayar RM5 jer. So kitorang letak la "Mirady" Hikss Gabungan nama Mira + Ady. Uhuk uhuk.  Harga macam mana? Sooooo much affordable I tell youuuu. Pengantin bajet cam aku ni harus lah mencari harga yang terbaik :D

So kepada yang mencari Bausch K, ni alamat nya


Pavilion Shopping Mall, KL

P5.01.00, Level 5
Contact No: 03 - 2145 5262

Mid-Valley Megamall, KL
F 095, 1st Floor
Contact No : 03 - 2287 5262



IKANO Power Center, PJ

Lot G-23A, Ground Floor
Contact No: 03 - 7710 5262


One Utama Shopping Center, PJ

F 200, Level 1
Contact No: 03 - 7722 5262

Ok jumpe lagik!


9 comments:

  1. amboi rajinnya nak beli jugak cincin. Can't wait for your wedding post :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe nak jugakk. nak encik tunang pakai cincin. tanda da kawen la kononnye. eh tapi btol ape. sape berani kacau laki sayee siap laa haha emo plak

      Delete
  2. Sya wed Dec. mmg pLan nk g sini tp dkt2 nk wed br g kot. sbb takot menggemok ker, mengurus ke, nnti cincin longgar. harge OK ek??

    kdai cm exclusive! eceh. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh wed dec better g time nak dekat2 nnt. slalu ujung thun ade sale kan. lagi dapat murah. hehehhe. yeerrr sangat OK harga die. percayalahhh *nyanyi* :P

      Delete
  3. dh pergi kursus kawin??moga di permudahkan x sbr nk tgu kawin awok

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum pegi lagi. wuwuuw. insyallah bulan 3 ni :D

      Delete
  4. hi mira , salam kenal dr alyn :)

    alyn & FH mmg tgh cari nak beli cincin lelaki kt mana. thanks for the recommendation dear ! Will surely go there someday survey2. mahal x ? berapa mira dapat ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ur welcome alyn ;) bila wed u dear? Tak mahal. U bole dapat below 200 ;D tgk jenis jugak. Yg mahal sbb berlian dia.

      Delete
  5. Hai myra..

    Thanks sgt3 ye share info ttg ring ni..puas cari alhamdulillah jmpe jgk utk bakal tunang sye..hehehe

    ReplyDelete

This is best brooooooo!