Saturday, February 16, 2013

Cara Mudah kumpul alamat kengkawan untuk pos kad kawen

Assalamualaikum

Amboi, tajuk entry aku kenmain la panjang kan. Motif? err sebab tak tau nak letak title ape yang padat dan senang difahami. Har har har.

Kad kawen tak siap pon lagi. Tapi aku dengan eksaited nya nak mengumpul alamat kawan² untuk memudahkan aku prepare awl². Nanti bila kad da siap, aku terus jek tampal alamat korang kat kad sampul kad kawen tu. Sekarang ni memang tgh buat checklist nama kengkawan. So alang² untuk memudahkan kerja, kumpulkan dalam satu form jer. So ape² nanti aku just rujuk je la form tu :) So here we go, kawan kawan belog yang nak kad, tolong isi form kat link bawak ni yer =D



Thanks dekat Mummy-to-be Huda Luna for the tutorial. Sangat menyenangkan idup kumpul alamat guna Google Docs ni. Info info yang korang dapat trus akan di summarize kan dalam Excel Form. Nak tau tutorial buat Google Docs ni klik trus kat Mummy-to-be Huda Luna ye? Nanti kalau kad dah siap, Insyallah smpai la kad kami dekat korang.

Thanks!


4 comments:

  1. Terbaik ! ni kena ajar saya jugak ni mira !

    ReplyDelete
    Replies
    1. besttt! senang idop hehehe. nanti buat cenggitu tauu hehhe ade tutorial tu

      Delete
  2. best2!!

    muLe2 ingt nk isi. tp ps2 tgk jauh tkt xdpt datang. ssh2 jek Mira post kad Sya..huhu

    kLW Sya boleh dtg+ad geng, Sya isi form tu! Ngeee =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huu. kalau kesempatan datang tau sya.. hehe tringin jugak nak jumpe blogger b2b ni hehhee

      Delete

This is best brooooooo!