Thursday, February 14, 2013

Kasut Kahwin | Wedding Shoes


Assalamualaikum

Semalam saje la gatal google pasal kasut kawin kan. Aku tak sure bridal yang aku amek tu sediakan skali kasut kahwin or tak. Lupe plak nak tanye pasal kasut ni. Takpe nanti aku tanye balik. Sementara tu kite cuci mata dulu dengan kasut kahwin yang superb cantik dan simple ni.





Aku paling sukaaaaaaaaaaaaaaaa la kasut ni. Simple tapi cantik sangat. Sweet gila kau tahu! aku da bayangkan kaki aku yg comel ni pakai kasut ni. Oh em jayyy. Santek nye *perasan* Agak² ni bape inch eh? macam tak tinggi sangat. tapi macam tinggi. tapi tetap cantik. bape banyak tapi da





Yang ni pon sangat cantik blink blink nye tu. Tapi kenapa tinggi sangat? aku yang tinggi ni betambah tinggi. plus aku dah la tak biasa pakai kasut tinggi cenggitu. Sebab gemok dan berat sangat so tak larat nak pakai heels tinggi tinggi ni. Hahaha mau tegolek comel kang time wedding nnt kahkahkah tegolek comel pon bolehh ^_^


 
Flat shoesssssssss. Blink blink tu buat cantikkk. Boleh tak kawen nanti nak pakai flat shoes je? macam aku katekan tadi, aku tak biasa la pakai heels tinggi tinggi ni T_T pakai kejap da la. Time wedding nnt bape jam plak aku nak pakai kasut tinggi nanti. sobbb.  Dan satu lagi, nanti aku lagi tinggi plak dari encik husband time wedding nt. Tinggi kitorang same. So kalau pakai terlebih sikit tinggi, ternmpak la kecomelan ketinggian aku .=P

source


Yang ni pon nice jugak. Simple dan sweet. sebab bunga atas tu. tinggi pon tak tinggi sangat. Kalo tinggi camni aku bole la tahan lagi nak bediri lelama kann.


 

Okeh skang mari kite layan Bridal Collection dari Jimmy Choo pulak. Sangat la cantik kasutnyeee. Antara yang aku suke adalah kat bawah ni. Tapi harganya mesti la mahal kann. Takpe. Kite berangan ape la salahnye kannn


Kasut ni sure stabil bila bediri lelama. dan sure tak penat. Sebab tapak nye tak tirus kan. Dapat kasut ni wat kasut kawin cantik gak. takpun kasut hantaran ke? Encik tunangggg sila ambik perhatiann =P
 

Aaaaaaaaaaaa melting abes tgk kasut ni. Design dia kalau pakai kat kaki, mesti kaki nmpak seksi abess. Tapi tinggi jugak la kan. Tapi die bukan tirus takpe. Cantik nye wehhhhh T_T








 

Tapi dalam banyak² kasut yang list kat atas ni, aku paling tersuka skali kasut yang first skali. Nak DIY sndrik bole tak? Carik kasut kosong cam atas ni, pastu tmbah kan la blink blink nye kan? Tapi per soalannya, adekah aku rajen men DIY? Hahaha.


p/s: ade tak orang pakai flat shoes time kawen? setakat ni aku tak penah nampak pulak T_T


25 comments:

  1. jangan pakai tinggi sangat.. nanti laki ko nampak rendah plak. hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg tak ah aku nak amek yg tinggi2 sgt. aku da la same tinggi ngan laki aku. ehhehe. lagipon mane la aku bese pakai heels wehh

      Delete
  2. kak intan sampai sekaranag ada lagi kasut kawen..beli...pakai sekali..x pakai dah..ehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke kak? ahha atu la mira tak mo tu. kang kena mara ngn encik tunang je. beli pakai skali pastu simpan T_T agak2 akak nak sewakan tak kasut tu? haha :P

      Delete
  3. aahh yg 1st tu mmg nmpkcantik...kalo pkai komfem nmpk gorgeous punya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mane la nak dapat kasut cenggitu kannn

      Delete
  4. jimmy choo pya collection mmg cantik sbb harga pn sangat2 cantik. hehe.
    pic 1st cun ! cuma perlu hati2 ketika berjalan. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha itu semestinye. kang tak memasal je tegolek time kawen. hahah

      Delete
  5. semangat sikit men diy ye kak..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnye tak rajin kakakakka

      Delete
    2. Tp, pilihan akak tu mmg cntik.wa...!!

      Delete
  6. haa..kebetulan. td bru lik survey kasut. same plak dgn mira bile nek post kasut kawen. pun teringin nk cri kasut flat. tibe try yg de heel. lum pun wt jln jauh da terpelecok..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer ke. survey kat mane dear? huhu jum laaaa survey sesame kasut kaweng. kekeke :P

      Delete
  7. kitee pon xbrani pakai heel..tp haritu,g cari brg hantaran terjumpa..heel jugak yg bekenannyer haa..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha. kasut hantaran akk pon tak boli lagik. mmg terbeli gak heels ni nt hahhaha

      Delete
  8. Mira cantik nyeee flat shoes penuh bling bling tu. haaaa nangis tengok. cantik sgtt T.T Alyn pn x reti pakai high heels. kalau nak tinggi pn maybe nnt cari wedges je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe btul la tu. kalo heels pakai rase macam tak stabil jerrr. hahhaa.

      Delete
  9. heels tu cantik sgt ! suke suke suke !
    bdw, i ade kenalan yg pkai flat shoes time wed dea. sbb dea ade masalah tulang belakang. so, mmg dea WAJIB pkai flat. tapi still maintain cantik.

    ReplyDelete
  10. I like yang flat shoes plus blink blink. silau mata mmndang. dr jauh da nmpak pgntin kat mana. auwww!

    ReplyDelete
  11. mira tinggi bpe ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mira tinggi dlm 164cm. Nape? Huhu sape ni eh?

      Delete

This is best brooooooo!