Sunday, July 7, 2013

Henna | Inai Pengantin


Okey mari kite review pasal inai pengantin @ Henna. Time kawen ni la time pakai inai cecantik. Dulu rajen la pakai inai time kecik kecik. Inai daun  ditumbuk lumat pastu gaul dgn uncang teh. kasi merah kaw kaw punya. Tp time nak nikah aritu aku tempah kat orang ukirkan inai kat tgn & kaki. Homai eksaited gila weh.

Ekceli aku memula plan tanak pakai inai ukir2 tu. Tapi last minit ubah pikiran. Sebab dah jatuh cinta dgn ukiran inai someone kt facebook. Pastu member aku plak dengan baik hati nya nak sponsor bayarkan inai ni. Aku lagi la eksaited. Terus la PM kak Norish kat facebook. 2 bulan sebelum tu aku ade gak PM kak Norish kat facebook tnye pasal harga kan. Survey punya survey aku rase kak norish la yang paling murah. Yang buat mahal nye sebab transportation charges. Kak Norish kat Shah Alam. Aku kat Seremban. Tu yang costly sket -.-Deal ngn kak Norish sgt la senang. PM kt FB, pastu whatsapp, bg tarikh, confirmakn tarikh dan masa nikah. Bayar deposit RM50. So done. 

Kak Norish inaikan aku pagi Sabtu. Kalo tak dia nk dtg Jumaat malam. Tapi jadual dia pack sgt. So pepagi Sabtu dia dtg umah all the way from Shah Alam dengan adik dia. 2 3 hari sebelum nikah aku cam x rase neves ke ape ke. Bila da start pakai inai, baru la terasa, betul ke aku nak kawen dah ni? Betul ke aku akan jadi isteri orang? Haha. Dalam kol 10am cmtu Kak Norish smpai dgn adik dia dan bemula lah sesi menginai. Seriously wa ckp lu kak Norish punya ukiran sgt halus!! Aku suka sgt. Teruja kot tgk kak Norish mengukir inai kat tgn & kaki. Senang je tgn dia melentok liuk ukir inai tu. respek gila la. kejap je da siap. Adik dia pon tlg inaikan jugak. Tugas adik dia pakai kan kt ujung ujung jari. dun worry dia tak pakai jari pon. So tak risau bersentuhan dgn lelaki ke ape ke. sbb dia just pakai alatan dorang tersendiri. 





Bila da pakai inai time kat rumah ramai sedara mara, yang lain pun teruja nak pakai. Adik sedara aku 2 org pon pakai jugak. Just ukiran je la. Sebelah tgn RM5. KalaU pakai 2 belah tgn RM10. Kalo inai untuk pengantin plak harga dia bergantung kepada corak yang korang nak. So bila kak Norish dtg nak inaikan dia akan bagi beberapa catalog yang ada sample corak yang bole korang pilih :) Aku ni mata da minat kat corak yang aku tgk sebelum ni. So kak Norish bawak catalog pon aku tgk tgk cmtu je. coz mata dan hati dah terpaut dekat corak yang aku nak tu. heeeeeeeeeeee

 

So inilah hasilnyaaaaaaaaaaa. Ni baru lepas basuh. Yang best nya kak Norish ni, dia akan tunggu smpai Inai ni kering, then dia akan basuhkan skali. Then dia akan bagi tips tips untuk mengelakkan warna inai dari cepat pudar. Oh ye. Di sebabkan aku punya waktu nikah malam tu jugak. So kak norish ckp aku tak payah pakai inai ni lama lama. coz tkut gelap sgt nanti tak cantik.




Beberapa minit sebelum di nikahkan. Time ni kauorang tahu tak, jantung macam nak tecabut hoi. Bila da pakai baju nikah, tudung, veil, makeup sume, baru la rase kenevesannye. phewww. Dari atas nak turun bawah, nak meredah tetamu tetamu kat bawah tu aku rase macam errrrr. tak tau nak ckp. Malu kot. Mata sume tetumpu kat kite kan. Heh. Perasan. 



Rase sangat kekok memula dok atas pelamin nih. Bahaha. ok ni gmbr sume bkn dr Official Photographer yer.


Gambar malam agak gelap. Hai encik suami. Saye syg awak :')

Bride-to-be yang masih mencari Henna ni bole la try contact Kak Norish

Facebook
0173276448

You ols mesti tak menyesal :)

8 comments:

  1. cantik inai awak nampak halus..tp serius inai ukir ni membuatkan sy nak kawin lagi sekali..serius..tp dgn en somi la..hehehe..tahniah

    ReplyDelete
  2. heheheh! cntiknyeeee akak.. inai tueee warne die pekatnyee.. ni buat nak bancuh inai ni hehehe

    ReplyDelete
  3. salam..nak tanya..inai yg kat jari tu dia pakai kn jugak ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm.yup. iani kat jari pon dia pakai kan jugak :)

      Delete
  4. Boleh tlg bg facebook link dia.. Tq so much

    ReplyDelete
  5. Hi,
    berapa kos semua utk design ni? klu awk xmo reveal kt sini, boleh PM/whatsapp kt 017-3617045

    ReplyDelete
  6. die pkai inai tube ke

    ReplyDelete
  7. Boleh tlg bg facebook link dia.. Tq so much

    ReplyDelete

This is best brooooooo!