Friday, July 5, 2013

Terima Kasih

Assalamualaikum w.b.t

Hai korang! Okey hari ni baru berkesempatan nak menaip bercerita dan menulis di blog kesayangan ni. Homai. Ai bizi gile yuuuu. Bizi lah sgt kan. Ahaks. Hari ni aku genap seminggu bergelar Isteri kepada Suami kesayangan ^Aydrin^ Alhadmulillah :') Saye sudah bergelar Puan! Yeay! Lepas ni maybe byk post pasal review kawen je *kalau mood rajen nak menaip lah*. Korang layan je la eh? HAHA. Ni pon encik suami tgh main Candy Crush. So Puan Isteri ngadap la blog kejap. Hehe

Aku start cuti kawen last week hari Rabu. Tu pon setengah hari keje. Lps keje tghari tu shoot pegi Melaka sbb last fitting baju kat Mak andam. Nanti aku review mak andam okeh? :) Cuti 3 hari sebelum tu la menggunakan tenaga & momentum paling banyak utk settle kan sumenye. Sejak nak majlis kawen aritu aku asyik tak cukup tido je. Kalo dlu aku muka bgn lps subuh tido balik. Da nak kawen punye pasal, muka aku la paling awl bgn. Kol 5 lebeh jam da bunyik lepas tu tak  leh tido dah. Kepala otak banyak beno berpikir. T_T Kau orang ingt senang ke kawen? Senang memang senang. Tapi preparation tuuhh. Biase la pompuan kan. Mende sume nak perfect jek. 

Aku Nikah ari sabtu malam. So khamis jumaat tu, settlekan umah, pasang kapet, sapu, mop, alihkan kusi meja, phewwww. Nasib la abg abg dan adik aku sume laki. Aku pon mengangkat dah macam laki dah. Hwehwhehw. 

Aku sangat² bersyukur mempunyai mak abh, mak cik, pak cik, cousin yang banyaaaaaaaaaakkk sngt menolong sbeleum majlis, semasa majlis dan selepas majlis. Tak terungkap dengan kata² betapa aku berterima kasih sgt² kat dorang sume.Alhamdulillah. Semoga Allah s.w.t yang dapat membalas jasa mereka. 

Sebelum majlis aku agak kelam kabut siket. Sebabnye, aku pakai inai pagi sabtu sebelum aku nikah. Tp alhamdulillah hasilnya sangat la memuaskan hati. Lepas tu, org khemah plak pasang khemah lambat. Khemah siap pasang dgn meja setting ape sume dalm kol 6.30pm -7pm cmtu. Mane la aku tak berangin. Tapi nasib la tepat pada masanya dorang pasang. 

Aku cerita part by part la nanti eh? Nak review mana dlu pon aku tak tau ni. Eksaited nak cite sume. *macam ade org nak bace* Ok la. Nnati aku sambung lain hari. Encik suami panggil. Solat jemaah sat. :') Syukur Alhamdulillah. Terima kasih Allah. 

4 comments:

  1. rugi x dtg..ada hal dear..uhuk..lau x jumpa awak kan..kan..apa pon tahniah

    ReplyDelete
  2. tahniah dear...looks gorges. =)

    ReplyDelete
  3. pantas sangat menaip sampai banyak sangat typonye.. hak hak.. btw, tahniah ye kawan.. sorry tak datang aritu. kompem aku kempunan wei. sedih ni.. T_T

    ReplyDelete

This is best brooooooo!