Friday, March 15, 2013

Kursus Kahwin - Usrati Centre Seremban

Assalamualaikum

Lagi 3 bulan nak kawen baru nak pegi kursus kahwin. belum terlambat kan? Hehehe. Pegi lambat² siket la bagus. Baru la 'fresh'. Kalau g awal² nanti da nak kawen da tak fresh ilmu ilmuan tu. Hahaha.

Memandangkan aku stay kat Seremban, memula tu aku mencari gak la kat mane plak la nak pegi kursus kawen kat Seremban ni. Cousin aku pegi dulu kat Senawang. Pastu cari punya carik jumpa la Usrati Centre ni. Nak di jadikan cerita, Usrati Centre ni dekat la sangat dgn umah aku kan. Jalan kaki je da smpai. HAHAHA. Depan umah je weyh. Kat deret umah kedai depan nun. 

Aku ajak encik tunang pegi skali. Memula die cam tanak pegi kat Seremban. Ye la. kan 2 hari. Kang die kena ulang alik Seremban-Melaka 2 hari plak. Mak aku offer la tido umah kan. Tapi die sendiri tanak. Die cakap sebelum kawen die taknak biasa kan tido umah aku. Respect sama encik tunang ku. huehuheue. So at last encik tunang pon amek kursus kawin kat tempat yang sama. So 2 hari tu ulang alikla die Melaka-Seremban-Melaka. Tak jauh pon. Around 45 minutes.  

Alhamdulillah
Ape yang best nye kat Usrati Centre ni yang aku rase la tak de kat tempat kursus kahwin yang lain, die ade slot 'perancangan keluarga' Haaa. Nak cite lelebih kang aku plak yang malu. korang pepaham la sendiri. Founder Usrati Centre ni adalah seorang doctor. So dia tau la ilmu² perancangan keluarga. Kalau orang yang tak open mind akan ckp doctor tu lucah la ape la (doctor tu sndri ckp kat kitorang yg ade peserta kursus kawen die ckp doctor tu lucah) Tapi bagi aku tak. Tu sume ilmu. Kalau kau pikir lucah, lucah la jadi nye. Kalau kau pikir benda tu sebagai ilmu, bermanfaat la utk kau nanti :) 

Selain tu Ustaz dan ustazah nye best² okeh. Aku suke ustaz Shahrizan ngan Ustazah Hashimah. Siyes best. Gelak banyak. Tu la buat tak ngantok. :))

Yeayy da bole kawen bahaha =P

Untuk anak² Negeri Sembilan yang tengah mencari tempat kursus kahwin, aku suggestkan korang daftar dekat Usrati Centre. Tempat senang nak carik. Tempat senang nak parking. Bayaran RM80 siap makan dan minum. Minum pagi & Makan tengahari. 

Untuk maklumat lanjut boleh pegi ke Facebook dan website dorang

Kursus Pra Perkahwinan Islam Sikamat Seremban (Usrati Centre)
453-1, Jalan Sri Pulai 26, 
Taman Sri Pulai 2, Sikamat, 70400 Seremban



usrati_ghani@yahoo.com
06-761 5951
dah boleh is borang ni la kan? :))



Monday, March 4, 2013

Cop Mohor

Assalamualikum


Hikhikhik. Omey dakkkk ? Ini adalah cop mohor kami berdua.
Copyright reserved by me. No copycat pleasee.
Thank you Euphoria Craftwork for this cute hand-craft rubber stamp. 


Friday, March 1, 2013

Cerita Kad Kahwin part 3 | Ilham Lagenda

Assalamualaikum

Dengan bangganya ingin sy menyatakan di sini yang kad kahwin kami dah siap!Yeayyy! Suka angat angat *lempang muka sndri* =P Macam di beri tau dari entry lepas kad kawin kami tempah dari Ilham Legenda. Time memula tempah tu dorang tanya bila nak kad ni kan. Aku ckp ngan encik tunang, paling lewat pon dorang siapkan awl bulan 4 la kot kan. Time tu da siap sedia nak tampal nama atas sampul and nak pos aku bajet dlm tengah bulan May. Skali dorang siapkan cepat wey. 2 minggu je da siap. Melompat gembira la kitorang nak tengok kad yang kitorang 'design' sendiri. Hihihi.

Memula encik tunang punya kad siap dulu. Dia tempah 1000pcs kan. So maybe dorang ade printing ikot batch kot. Hari ni batch utk 1000 keping. Esok batch untuk 500 keping. So encik tunang punya la tak menyaba kan, akak Ilham Legenda tu text encik tunang ckp kad sebelah laki da siap. Terus la dia g amek hari tu jugak. Padahal akak tu cakap kad pompuan maybe esok akan siap. Mmg btul pon kad pompuan esok nye siap. So encik tunang pegi 2 kali la ke kedai tu untuk amek kad kawin kitorang. Hihihi. Oh ye. Kedai Ilham Lagenda ni dekat Melaka. So encik tunang la yang uruskan. :')

Da siap yeay!

Yang best nye pasal Kad yang kitorang tempah ni, dapat EXTRA kad kawen. Macam encik tunang order 1000 keping (19sen/sekeping), encik tunang dapat 100 keping kad EXTRA. Tapi tak de sampul surat la. Yang aku plak tempah 500 keping (35sen/sekeping) dapat EXTRA 50 keping tanpa sampul surat. DOUBLE YEAY! Takesah la kan tak de sampul surat pon. Huhuhu. 

Korang yang bukan duduk kat Melaka pon boleh tempah jugak. Dorang buat delivery. tp ade delivery charges la kan. Macam POS laju gitu. So yang nak pegi ke outlet dorang alamat dan details lain seperti di bawah :)

Alamat:
No.5, Jalan MP1, 
Taman Merdeka Permai, 
75350 Batu Berendam, Melaka.

Phone number: 
Cik Syida - 016-2168922
Cik Syura 016-7728922 (Waktu pejabat)
Email : sales@ilhamlagenda.my


Bila kita berurusan dengan orang, yang paling penting adalah? 
SERVICE! 
Service utk ILHAM LAGENDA 5 bintang. Qualtity kad pon bagus! 
Yeay!


p/s: Hari ni genap 6 bulan. Lagi 3 bulan 4 minggu ^^