Wednesday, May 7, 2014

I'm 21weeks pregnant

Assalamualaikum. 

Hai sumorang. Kenal lg tak owner belog ni? Hikss. Alhamdulillah masih bernafas di bumi Allah swt ni. Alhamdulillah jugak now dah 21wks pregnant. Badan semakin membesar (read:gemok-.-)

Allah swt adalah sebaik baik perancang. Sangat sangat bersyukur atas setiap perancangan DIA. After we get married dlu aku still berulang alik keje KL - Seremban. Sedangkan encik suami still dekat Melaka bekerja. So kami akan berjumpa pon bila masing2 cuti. Masing2 cuti pon x sama. Fyi kami cuti x semestinya weekend. Nak dapat kan weekend tu agak susah. So jarang la kami berjumpa untuk seminggu tu. 

But then awal tahun aritu aku try minta tukar ke Melaka. Alhamdulillah aku dapat jugak bertukar ke Melaka starting early January aritu until now. *feeling blessed* Alhamdulillah. Then mid Jan tu aku rase badan aku lain macam. Time tu tak pikir lagi aku ni pregnant. Tapi time tu period dah lewat beberapa hari. Then nak mempastikan betul ke tak teka teki selama ni. Beli pregnancy test kit jenama clear blue. Sebelum beli tu google dlu prenancy test mana yang bagus, so clear blue antara top pregnancy test yang di gunakan. 

Pepagi 17hb january 2014 bagun Subuh aku buat test tu. Sbb pepagi la yang paling afdal nak buat test tu. Subhanallah. Time ada 2 line tu rasa macam tak pecayaaaaaa je. Seriously. Bedebar weh. Time tu encik suami belum bangun lagi. Macam tak pecaya sebabnya time tu awal lagi. Baru 5wks. Tapi 2 line tu jelas nampak. Alhamdulillah. Lps suami bangun tunjuk kan dia, dia macam blur blur. Ye la baru bangun tido kan. Hehe pastu byk kali suami tanya betul ke ni betul ke ni. Tengok reaksi suami time tu Ya Allah hanya tuhan je yang tau betapa happy nya time tu. Esoknya suami bawak pegi Klinik untuk mengesahkan btul or tak. Alhamdulillah time tu dah 5wks pregnant. Syukur syukur syukur.


Indahnya perjalanan yang Allah swt tentukan. Cuba bayangkan if aku still keje ulang alik Kl-Seremban dgn membawa perut lagi, dengan jarang jumpa suami lagi, adakah aku cukup kuat untuk harungi nye sesorang? Wallahualam. 

1st trimester aritu kesihatan aku mmg teruk sangat. Banyak kali MC. Makan tak lalu. Makan sikit je. Nasik jgn harap nak masuk tekak. Susu? Lagi buat loya. Asal makan je lepas tu mesti rasa nak termuntah balik. Mmg seksa la time 1st trimester dlu. Pegi checkup berat turun. Pastu berat tak naik naik. Nurse kat KK dah risau dah nk suh refer kat doc bagai.

Skang dah 2nd trimester menjadi jadi selera makan. Heeeee mana la tak membesar badan ni. Baby dalam perut alhamdulillah membesar dgn sehat. Kadang2 mengeras perut ni. Last pegi scan aritu kenmain kesayangan ni tak dok diam dalam perut mummy dia. Wiwiwi. Nanti dah 24wks mummy scan awk lagi ye syg ^^


Mummy dah 'besar' wiwiiwwi

Mummy daddy love you. :*

5 comments:

  1. congratez awak. da smpi rezeki nye ye. hope me too have good news like u..;)

    duk semban lg ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear. Insyallah rezeki awk pulak lepas ni :) skng dok melaka dah. Kdg2 blk semban :)

      Delete
  2. alhamdulilah..skang mesti naik mendadak kan??

    ReplyDelete
  3. amboi koooooooo.. gambar tak menahan. aku perasan something. sblm ni ko jarang update status kat fb. sejak menjak nak jadi mommy ni rajin kenmaennn.. adakah pembawakan?? hikhik.. pape pun take care friend.. lebiu.. :)

    ReplyDelete
  4. wah bestnya ! saya harap saya pun dapat dgr berita gembira jugak =')

    ReplyDelete

This is best brooooooo!